|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:31
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Mexx2 írta: stevo írta: Köszi a választ Tamás(ok)! Ez így egy elég erős érv a Tetratec mellett. Nekem ez az első márkám, ráadásul fél éves. Szóval az én véleményem nem döntő. Olvasgatva az Atmannak is elég nagy a vödre. Azt kell megtudni, hogy rekeszenként hány liter anyag fér bele. Mindenesetre a Tetra szűrők árai tényleg megugrottak, lehet azért mert keresettebbek mint az Eheimek és olcsóbbak. De már egy EX1200-as árából egy Eheim 2071-est veszel, ha meg cseréled a szűrőanyagokat akkor már egy Eheim 2075-ös is kijön belőle. Valóban(bár szerintem 2075 lenne partiban vele),de ott marad a vödör méret és a berakható szűrőanyag mennyisége,ami viszont nem elhanyagolható szempont,és visszakanyarodik a téma a Tetratechez Nálam is ez a mérvadó. Mivel a külső szűrőt nem azért veszem ,hogy jobb legyen az áramlásom, arra ott vannak a vízforgatók amik töredéke egy szűrőnek. Tudtommal a bacik a kevésbé erős áramlást szeretik, és az Eheim-ekben nem fér bele annyi szűrőanyag, így ha azt nézzük akkor kevesebb bacinak ad otthont. Viszont a fagyi visszanyalhat mivel nem biztos, hogy ami a szűrőben van 6-8 liter szűrőanyag az mind ottohnt ad a baciknak ,lehet, hogy csak a felét használják ki és akkor a többi felesleges. Meg nekem nem volt más szűrőm így nincs viszonyítási alapom.
_________________ K.Tamás
|
2012. november 4., vasárnap 21:52 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Mexx2 írta: stevo írta: Köszi a választ Tamás(ok)! Ez így egy elég erős érv a Tetratec mellett. Nekem ez az első márkám, ráadásul fél éves. Szóval az én véleményem nem döntő. Olvasgatva az Atmannak is elég nagy a vödre. Azt kell megtudni, hogy rekeszenként hány liter anyag fér bele. Mindenesetre a Tetra szűrők árai tényleg megugrottak, lehet azért mert keresettebbek mint az Eheimek és olcsóbbak. De már egy EX1200-as árából egy Eheim 2071-est veszel, ha meg cseréled a szűrőanyagokat akkor már egy Eheim 2075-ös is kijön belőle. Valóban(bár szerintem 2075 lenne partiban vele),de ott marad a vödör méret és a berakható szűrőanyag mennyisége,ami viszont nem elhanyagolható szempont,és visszakanyarodik a téma a Tetratechez
|
2012. november 4., vasárnap 21:45 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
stevo írta: Köszi a választ Tamás(ok)! Ez így egy elég erős érv a Tetratec mellett. Nekem ez az első márkám, ráadásul fél éves. Szóval az én véleményem nem döntő. Olvasgatva az Atmannak is elég nagy a vödre. Azt kell megtudni, hogy rekeszenként hány liter anyag fér bele. Mindenesetre a Tetra szűrők árai tényleg megugrottak, lehet azért mert keresettebbek mint az Eheimek és olcsóbbak. De már egy EX1200-as árából egy Eheim 2071-est veszel, ha meg cseréled a szűrőanyagokat akkor már egy Eheim 2075-ös is kijön belőle.
|
2012. november 4., vasárnap 21:29 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
Köszi a választ Tamás(ok)! Ez így egy elég erős érv a Tetratec mellett.
|
2012. november 4., vasárnap 21:17 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
stevo írta: T.Tamás30 írta: stevo írta: Örülök, hogy egyfajta eszmecserét generáltam a kérdésemmel. Tény, hogy igazán ez a kettő szűrő közül érdemes választani. A Tetratec-nek mennyi is pontosan a szűrőanyag térfogata? Mert csak vödörméretet találni... Pontos adatot nem tudok mondani de ezek vannak bent nálam: alul gyári kerámia durva szivaccsal felette két rekszben Eheim substrat pro 2-2 liternyi,ami rendesen eltelítette a rekeszeket legfelül Bio Rio de oda nem ment bele mind a két liternyi,kb fél kimaradt,és így van helye a perlonnak,illetve nem tömörödött be annyira,és nem folytja le a szűrőt 1. rekesz ? liter 2. rekesz 2 liter 3. rekesz 2 liter 4. rekesz 1,5 liter Akkor durván 1,5 liter rekeszenként, 6 liternyi szűrőanyag? azért az korrekt. Nálam akkor kicsit jobb a helyzet. vettem 2-2 liter siporax-ot és matrix-ot. Az első 2 rekeszben felülről siporax a harmadikban pedig matrix, de több van benne mint 2 liter mert a zacskóban elég kevés maradt. De szerintem a 2 liter szűrőanyag / per kosár meg van ha nem teljesen akkor 1,8 tuti.
|
2012. november 4., vasárnap 21:09 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Szerintem simán fel lehet belőle tölteni akár összeset Substrat pro méretű anyaggal (ha teljesen beért az akva) akkor pedig él a 2L/rekesz szvsz
|
2012. november 4., vasárnap 20:19 |
|
|
stevo
Csatlakozott: 2011. augusztus 20., szombat 14:24 Hozzászólások: 521 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.kerület
|
T.Tamás30 írta: stevo írta: Örülök, hogy egyfajta eszmecserét generáltam a kérdésemmel. Tény, hogy igazán ez a kettő szűrő közül érdemes választani. A Tetratec-nek mennyi is pontosan a szűrőanyag térfogata? Mert csak vödörméretet találni... Pontos adatot nem tudok mondani de ezek vannak bent nálam: alul gyári kerámia durva szivaccsal felette két rekszben Eheim substrat pro 2-2 liternyi,ami rendesen eltelítette a rekeszeket legfelül Bio Rio de oda nem ment bele mind a két liternyi,kb fél kimaradt,és így van helye a perlonnak,illetve nem tömörödött be annyira,és nem folytja le a szűrőt 1. rekesz ? liter 2. rekesz 2 liter 3. rekesz 2 liter 4. rekesz 1,5 liter Akkor durván 1,5 liter rekeszenként, 6 liternyi szűrőanyag? azért az korrekt.
|
2012. november 4., vasárnap 20:13 |
|
|
T.Tamás30
|
stevo írta: Örülök, hogy egyfajta eszmecserét generáltam a kérdésemmel. Tény, hogy igazán ez a kettő szűrő közül érdemes választani. A Tetratec-nek mennyi is pontosan a szűrőanyag térfogata? Mert csak vödörméretet találni... Pontos adatot nem tudok mondani de ezek vannak bent nálam: alul gyári kerámia durva szivaccsal felette két rekszben Eheim substrat pro 2-2 liternyi,ami rendesen eltelítette a rekeszeket legfelül Bio Rio de oda nem ment bele mind a két liternyi,kb fél kimaradt,és így van helye a perlonnak,illetve nem tömörödött be annyira,és nem folytja le a szűrőt
|
2012. november 4., vasárnap 19:30 |
|
|
stevo
|
papó írta: stevo írta: Örülök, hogy egyfajta eszmecserét generáltam a kérdésemmel. Tény, hogy igazán ez a kettő szűrő közül érdemes választani. A Tetratec-nek mennyi is pontosan a szűrőanyag térfogata? Mert csak vödörméretet találni... Nem tudok a kérdésedre választ adni Stevo Csak érdekességképpen kérdeztem...
|
2012. november 4., vasárnap 19:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
stevo írta: Örülök, hogy egyfajta eszmecserét generáltam a kérdésemmel. Tény, hogy igazán ez a kettő szűrő közül érdemes választani. A Tetratec-nek mennyi is pontosan a szűrőanyag térfogata? Mert csak vödörméretet találni... Nem tudok a kérdésedre választ adni Stevo
2012. november 4., vasárnap 18:58 |
|
|