Szerző |
Üzenet |
kensington
Csatlakozott: 2013. július 13., szombat 10:16 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: kensington írta: Na most ha felülről megy be a koszos víz akkor is "eltömítheti" a szűrőanyagokat ugyan úgy ha pont fordítva megy a folyamat nem? Szűrés lényege hogy 1. fázis fizikailag kiszür, 2.-4. fázis biológiailag szűr. Ha először megfogja a fizikai szűrőanyag akkor tiszta víz fog menni amit csak biológiailag kell szűrni. A fizikai szűrőanyag lényege, hogy eltömődik ahogy szűri a vizet én azt nem értem mi a jelentősége hogy felülről vagy alulról szűrünk. Hisz a végeredmény a tiszta víz. Nem jól értem? MI a fene a baj ennek működési elvével ? Mindent jó értesz , csak én meg téged nem értelek. Beteg embereket hagyni kell gyógyulni , nem leállni vitatkozni velük. Mérnökként úgy vagyok, hogy mindent meg akarok érteni. És most is úgy gondolom jól értem, de nem értem azt mi a jelentősége hogy most felülről kezdődik a szűrés vagy alulról
|
2013. augusztus 27., kedd 20:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
kensington írta: Na most ha felülről megy be a koszos víz akkor is "eltömítheti" a szűrőanyagokat ugyan úgy ha pont fordítva megy a folyamat nem? Szűrés lényege hogy 1. fázis fizikailag kiszür, 2.-4. fázis biológiailag szűr. Ha először megfogja a fizikai szűrőanyag akkor tiszta víz fog menni amit csak biológiailag kell szűrni. A fizikai szűrőanyag lényege, hogy eltömődik ahogy szűri a vizet én azt nem értem mi a jelentősége hogy felülről vagy alulról szűrünk. Hisz a végeredmény a tiszta víz. Nem jól értem? MI a fene a baj ennek működési elvével ? Mindent jó értesz , csak én meg téged nem értelek. Beteg embereket hagyni kell gyógyulni , nem leállni vitatkozni velük.
2013. augusztus 27., kedd 20:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kensington írta: papó írta: "De a többség azt hajtja hogy... " Milyen többség ?? Mi tömít el ? Most sem értem. A fizikailag tiszta víz mit és mivel tud tömíteni ??? "Fordított benne a víz áramlása fentről lefelé majd alulról tér vissza az akvába. Szerintem nem túl szerencsés megoldás" Ha szabad érdeklődnöm .. Nem mindegy a kedves akvaristának hogy a biológiai szűrőanyagot lentről felfele vagy fentről lefele védjük ? Ha a perlon az esetlegesen bejutó szennyeződéseket még felfogja akkor mi a fenének kell ülepedni .. könyörgöm Látott már a barátod olyan szűrőt amelyben leülepedett a kosz ? Én 40 év alatt még nem .
2013. augusztus 27., kedd 20:05 |
|
|
kensington
Csatlakozott: 2013. július 13., szombat 10:16 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Na most ha felülről megy be a koszos víz akkor is "eltömítheti" a szűrőanyagokat ugyan úgy ha pont fordítva megy a folyamat nem? Szűrés lényege hogy 1. fázis fizikailag kiszür, 2.-4. fázis biológiailag szűr. Ha először megfogja a fizikai szűrőanyag akkor tiszta víz fog menni amit csak biológiailag kell szűrni. A fizikai szűrőanyag lényege, hogy eltömődik ahogy szűri a vizet én azt nem értem mi a jelentősége hogy felülről vagy alulról szűrünk. Hisz a végeredmény a tiszta víz. Nem jól értem?
|
2013. augusztus 27., kedd 20:00 |
|
|
kensington
|
papó írta: "De a többség azt hajtja hogy... " Milyen többség ?? Mi tömít el ? Most sem értem. A fizikailag tiszta víz mit és mivel tud tömíteni ??? "Fordított benne a víz áramlása fentről lefelé majd alulról tér vissza az akvába. Szerintem nem túl szerencsés megoldás"
|
2013. augusztus 27., kedd 19:55 |
|
|
kensington
|
papó írta: "De a többség azt hajtja hogy... " Milyen többség ?? Mi tömít el ? Most sem értem. A fizikailag tiszta víz mit és mivel tud tömíteni ??? "Ha jól tudom,(de javítsatok ki ha tévedek) a seranak ez a szűrője fordítva működik, mint a legtöbb külsőszűrő. A többi cég levezeti a tartály aljába a szűretlen vizet, és ott van lehetőség ülepítésre, és a víz felfelé haladva tisztul. A sera viszont felülről lefelé szűr, így ülepítésre nincs is lehetőség, a nagyobb szennyeződések hamarabb eltömítik a szűrőanyagokat, ellentétben a többi gyártó szűrőjével, ahol le tud süllyedni a vödör aljára nem akadályozva a víz áramlását." Ezt a választ kaptam egyik Akvaristától (nem itt). Nem tudom mi igaz belőle éppen ezért tettem fel a kérdést itt is. Nekem nem áll össze a kép.. ezért érdekel.
|
2013. augusztus 27., kedd 19:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kensington írta: papó írta: kensington írta: Nem jelent gondot az, hogy felülről szűr és nem ülepít? Nem is értem a kérdésed Mit akarsz ülepíteni ? Hol akarod a valamit ülepíteni és hová ??? A lényege a külső szűrőknek a biológiai szűrőanyag tisztán tartása. A legtöbb szűrő befolyó ágára még plusz egy szivacsot szoktunk húzni . Az egyik funkciója szivacsnak , hogy a szűrőbe nem jutnak be a garnélák a másik pedig , hogy a fizikai szennyeződések-elhelt levelek stb. - nem jutnak be a szűrőbe. Én is így gondolom ahogy te írod. De a többség azt hajtja hogy Sera kivételével az összes külső szűrő alulról fölfelé szűr így a nagyobb szennyeződések "leülepednek" a szűrő aljára és nem tömítik el felülről a szűrő betéteket. Én nem értem hogy tömítenék el ha tisztán tartja az ember. Éppen ezt mondom én is, hogy ha már hamarabb megszűri mint hogy átmenjen a biológiai szűrőn az jobb, belegondolva kémiai tanulmányaimba. "De a többség azt hajtja hogy... " Milyen többség ?? Mi tömít el ? Most sem értem. A fizikailag tiszta víz mit és mivel tud tömíteni ???
2013. augusztus 27., kedd 19:47 |
|
|
kensington
|
papó írta: kensington írta: Nem jelent gondot az, hogy felülről szűr és nem ülepít? Nem is értem a kérdésed Mit akarsz ülepíteni ? Hol akarod a valamit ülepíteni és hová ??? A lényege a külső szűrőknek a biológiai szűrőanyag tisztán tartása. A legtöbb szűrő befolyó ágára még plusz egy szivacsot szoktunk húzni . Az egyik funkciója szivacsnak , hogy a szűrőbe nem jutnak be a garnélák a másik pedig , hogy a fizikai szennyeződések-elhelt levelek stb. - nem jutnak be a szűrőbe. Én is így gondolom ahogy te írod. De a többség azt hajtja hogy Sera kivételével az összes külső szűrő alulról fölfelé szűr így a nagyobb szennyeződések "leülepednek" a szűrő aljára és nem tömítik el felülről a szűrő betéteket. Én nem értem hogy tömítenék el ha tisztán tartja az ember. Éppen ezt mondom én is, hogy ha már hamarabb megszűri mint hogy átmenjen a biológiai szűrőn az jobb, belegondolva kémiai tanulmányaimba.
|
2013. augusztus 27., kedd 19:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kensington írta: Nem jelent gondot az, hogy felülről szűr és nem ülepít? Nem is értem a kérdésed Mit akarsz ülepíteni ? Hol akarod a valamit ülepíteni és hová ??? A lényege a külső szűrőknek a biológiai szűrőanyag tisztán tartása. A legtöbb szűrő befolyó ágára még plusz egy szivacsot szoktunk húzni . Az egyik funkciója szivacsnak , hogy a szűrőbe nem jutnak be a garnélák a másik pedig , hogy a fizikai szennyeződések-elhelt levelek stb. - nem jutnak be a szűrőbe.
2013. augusztus 27., kedd 19:31 |
|
|
kensington
|
Angol írta: wágner úr írta: kensington írta: Sera felhasználók, milyen tapasztalatotok van a SERA Fil Bioactive 250 -el kapcsolatban? Csak müködik szépen rendben . Csak nem olcsó . Igaz a siporax és a jó biotöltetek eleve nem olcsóak . Nekem már több mint mésfél éve megy panasz nélkül. Külön szeretem hogy takarításnál kidobom a perlont, be egy újat és már mehet is vissza dolgozni . Nem jelent gondot az, hogy felülről szűr és nem ülepít?
|
2013. augusztus 27., kedd 19:23 |
|
|