Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:30

Hozzászólás a témához  [ 231 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Következő
 Milyen szűrőt vegyek? 
Szerző Üzenet
Sasszem

Végül csak meg magyarázták.

A legjobban mégis csak ez tetszik

Mexx2 said: ↑
Kíváncsi vagyok hányan panaszkodtak a sera-ra, hogy ereszt, meg hogy hányan szilikonozzák a tömítést, mert ereszteni fog.

W-rig válasza
Szia! Erre egyszerű a magyarázat: azért nincs rá panasz, mert itt szinte senki nem használja ezt a márkájú szűrőt. A SERA-nak nem ez az erőssége, mármint a külső szűrő. Egyébként más fórumokon de talán még itt is találkoztam vele, szidják, pontatlan illesztések, ereszt a csapoknál, gyenge minőségű szűrőanyag, és nincs ülepítés. Ez azért baj, mert egy idő után az apró mechanikai szennyeződések, mint a "porcica" otthon összetapadnak, így nagyon hamar lefogják a szűrőt, illetve folyamatosan "mossa az átáramló víz a szennyeződést, amiből sok mindent kimos és újra bekerül a rendszerbe, illetve a szűrőanyagokat is eltömíti. Ha ennyien NEM használjuk akkor annak oka van, nem is akármilyen.

Mexx2 Ha jó szűrőt akarsz venni, nézd meg melyik típust használják a legtöbben és miért, aztán adott típusok közül melyiknek a legnagyobb a szűrőanyag befogadó képessége L, a vízhozama L/Ó, és milyen minőségű szűrőanyagoaggal adják. Utána wattos teljesítmény, és ár/érték arány, garanciaidő és ügyintézés, pótalkatrész ellátás.

2013. augusztus 28., szerda 15:20

papó írta:
Vedd meg az használt Eheim szűrőt és mindenki megnyugszik.
:D

Ez nem a MediMarkt :P Hülye azért nem vagyok :D

2013. augusztus 28., szerda 14:33
Adminisztrátor

Vedd meg az használt Eheim szűrőt és mindenki megnyugszik.
:D

2013. augusztus 28., szerda 14:32

papó írta:
kensington írta:
tibicuk írta:
Minden esetre a zegigyerekkel egyet értek,mármint hogy nagy seftes.
Annyi mindent árul,hogy az már fertelem,főleg szűrőt.

Én annak ellenére mondom ezt,hogy 5-6 évig használtam Sera szűrőt.Még az előző fekete piros verziót.
Nem volt vele gond,míg le nem állítottam.2-3 hónap állás után eszméletlen folyni kezdett.

Gondolom megdermedtek a tömítések az állástól és azért.

A régi Sera nak a csap volt a leggyengébb láncszeme.
Érdekes , mert nem minden szériánál mentek tönkre .
Azért azt hozzá kell tegyem , hogy a mai napig is használják használjuk őket . A boltban is működik belőle nem egy.
A boltban mindenféle külsőt üzemeltetünk , hiszen hogyan tudnék róla másképpen véleményt mondani.
Az új hydor messze veri most az összest , de ha nem bevezető áron lesz akkor nem tudom mennyire lesz eladható , hiszen semmi marketingje nincs.
Ja az Új Sera is működik már több mint 2 éve és semmi gond vele .

Hydor is érdekelne, külföldi oldalakon olvastam róluk, csak az ára, ha az is 25 lenne nem gondolkoznék rajta.

2013. augusztus 28., szerda 14:29

papó írta:
Azért azt hozzá kell tegyem , hogy a mai napig is használják használjuk őket . A boltban is működik belőle nem egy.

Sőt nálunk a boltban még régebben megy , mint az enyém.Legalább 10 éve,ha nem több.
Most biztos,hogy nem vennék Serat az említettek miatt.Most nagyobb a választék és a hozzáférhetőség.
De minek adnak nekem UV szűrőt,ha nincs rá szükségem?400-ból ha jól tudom nincs is másik

2013. augusztus 28., szerda 14:21
Adminisztrátor

kensington írta:
tibicuk írta:

Én annak ellenére mondom ezt,hogy 5-6 évig használtam Sera szűrőt.Még az előző fekete piros verziót.
Nem volt vele gond,míg le nem állítottam.2-3 hónap állás után eszméletlen folyni kezdett.

A régi Sera nak a csap volt a leggyengébb láncszeme.
Érdekes , mert nem minden szériánál mentek tönkre .
A boltban mindenféle külsőt üzemeltetünk , hiszen hogyan tudnék róla másképpen véleményt mondani.
Az új hydor messze veri most az összest , de ha nem bevezető áron lesz akkor nem tudom mennyire lesz eladható , hiszen semmi marketingje nincs.
Ja az Új Sera is működik már több mint 2 éve és semmi gond vele .

2013. augusztus 28., szerda 14:12

tibicuk írta:

2013. augusztus 28., szerda 13:54

2013. augusztus 28., szerda 13:47

zeppelin írta:
tibicuk írta:
Idézet:
Nem tudom mi bajotok ezzel a márkával.

Ide is leírom , nehogy irigykedjetek.
Az egyik,hogy a sera helyenként kétszer annyit fogyaszt,mint bár melyik.Eheim,Tetra,Jbl,Hydor.
Emellett a legdrágább is.
Annak idején én is nézegettem a Serát,de a fogyasztás és az ár miatt azonnal töröltem a listáról.
Még a sokat szidott Atman is jóval kevesebbet fogyaszt.

13 w a különbség.
Leette volna a gatyádat . :D
Te is tudod hogy másról van szó .
Gusztustalan az egész.
A srác kapott egy jó ajánlatot és nem azt veszi meg mint amit bekínáltak neki privátban.
Erre ledegradálják a terméket.

Most már úgy érzem hogy ha nem Eheim-ed vagy Tetrad van akkor nem vagy igazi Akvarista...
Én 5W különbséget fedeztem fel Sera vs Eheimre, de ezt a fordítva szűrést és eltömítést én fizikailag nem értem. Illetve ezt:

"Ez azért baj, mert egy idő után az apró mechanikai szennyeződések, mint a "porcica" otthon összetapadnak, így nagyon hamar lefogják a szűrőt, illetve folyamatosan "mossa az átáramló víz a szennyeződést, amiből sok mindent kimos és újra bekerül a rendszerbe, illetve a szűrőanyagokat is eltömíti."

2013. augusztus 28., szerda 13:39

tibicuk írta:
Idézet:
Nem tudom mi bajotok ezzel a márkával.

Ide is leírom , nehogy irigykedjetek.
Az egyik,hogy a sera helyenként kétszer annyit fogyaszt,mint bár melyik.Eheim,Tetra,Jbl,Hydor.
Emellett a legdrágább is.
Annak idején én is nézegettem a Serát,de a fogyasztás és az ár miatt azonnal töröltem a listáról.
Még a sokat szidott Atman is jóval kevesebbet fogyaszt.

13 w a különbség.
Leette volna a gatyádat . :D
Te is tudod hogy másról van szó .
Gusztustalan az egész.
A srác kapott egy jó ajánlatot és nem azt veszi meg mint amit bekínáltak neki privátban.
Erre ledegradálják a terméket.

2013. augusztus 28., szerda 13:25
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 231 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Következő