|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:30
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Végül csak meg magyarázták.
A legjobban mégis csak ez tetszik
Mexx2 said: ↑ Kíváncsi vagyok hányan panaszkodtak a sera-ra, hogy ereszt, meg hogy hányan szilikonozzák a tömítést, mert ereszteni fog.
W-rig válasza Szia! Erre egyszerű a magyarázat: azért nincs rá panasz, mert itt szinte senki nem használja ezt a márkájú szűrőt. A SERA-nak nem ez az erőssége, mármint a külső szűrő. Egyébként más fórumokon de talán még itt is találkoztam vele, szidják, pontatlan illesztések, ereszt a csapoknál, gyenge minőségű szűrőanyag, és nincs ülepítés. Ez azért baj, mert egy idő után az apró mechanikai szennyeződések, mint a "porcica" otthon összetapadnak, így nagyon hamar lefogják a szűrőt, illetve folyamatosan "mossa az átáramló víz a szennyeződést, amiből sok mindent kimos és újra bekerül a rendszerbe, illetve a szűrőanyagokat is eltömíti. Ha ennyien NEM használjuk akkor annak oka van, nem is akármilyen.
Mexx2 Ha jó szűrőt akarsz venni, nézd meg melyik típust használják a legtöbben és miért, aztán adott típusok közül melyiknek a legnagyobb a szűrőanyag befogadó képessége L, a vízhozama L/Ó, és milyen minőségű szűrőanyagoaggal adják. Utána wattos teljesítmény, és ár/érték arány, garanciaidő és ügyintézés, pótalkatrész ellátás.
_________________ K.Tamás
|
2013. augusztus 28., szerda 15:20 |
|
|
kensington
Csatlakozott: 2013. július 13., szombat 10:16 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Vedd meg az használt Eheim szűrőt és mindenki megnyugszik. Ez nem a MediMarkt Hülye azért nem vagyok
|
2013. augusztus 28., szerda 14:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Vedd meg az használt Eheim szűrőt és mindenki megnyugszik.
2013. augusztus 28., szerda 14:32 |
|
|
kensington
Csatlakozott: 2013. július 13., szombat 10:16 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: kensington írta: tibicuk írta: Minden esetre a zegigyerekkel egyet értek,mármint hogy nagy seftes. Annyi mindent árul,hogy az már fertelem,főleg szűrőt.
Én annak ellenére mondom ezt,hogy 5-6 évig használtam Sera szűrőt.Még az előző fekete piros verziót. Nem volt vele gond,míg le nem állítottam.2-3 hónap állás után eszméletlen folyni kezdett. Gondolom megdermedtek a tömítések az állástól és azért. A régi Sera nak a csap volt a leggyengébb láncszeme. Érdekes , mert nem minden szériánál mentek tönkre . Azért azt hozzá kell tegyem , hogy a mai napig is használják használjuk őket . A boltban is működik belőle nem egy. A boltban mindenféle külsőt üzemeltetünk , hiszen hogyan tudnék róla másképpen véleményt mondani. Az új hydor messze veri most az összest , de ha nem bevezető áron lesz akkor nem tudom mennyire lesz eladható , hiszen semmi marketingje nincs. Ja az Új Sera is működik már több mint 2 éve és semmi gond vele . Hydor is érdekelne, külföldi oldalakon olvastam róluk, csak az ára, ha az is 25 lenne nem gondolkoznék rajta.
|
2013. augusztus 28., szerda 14:29 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
papó írta: Azért azt hozzá kell tegyem , hogy a mai napig is használják használjuk őket . A boltban is működik belőle nem egy. Sőt nálunk a boltban még régebben megy , mint az enyém.Legalább 10 éve,ha nem több. Most biztos,hogy nem vennék Serat az említettek miatt.Most nagyobb a választék és a hozzáférhetőség. De minek adnak nekem UV szűrőt,ha nincs rá szükségem?400-ból ha jól tudom nincs is másik
2013. augusztus 28., szerda 14:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
kensington írta: tibicuk írta: Minden esetre a zegigyerekkel egyet értek,mármint hogy nagy seftes. Annyi mindent árul,hogy az már fertelem,főleg szűrőt.
Én annak ellenére mondom ezt,hogy 5-6 évig használtam Sera szűrőt.Még az előző fekete piros verziót. Nem volt vele gond,míg le nem állítottam.2-3 hónap állás után eszméletlen folyni kezdett. Gondolom megdermedtek a tömítések az állástól és azért. A régi Sera nak a csap volt a leggyengébb láncszeme. Érdekes , mert nem minden szériánál mentek tönkre . Azért azt hozzá kell tegyem , hogy a mai napig is használják használjuk őket . A boltban is működik belőle nem egy. A boltban mindenféle külsőt üzemeltetünk , hiszen hogyan tudnék róla másképpen véleményt mondani. Az új hydor messze veri most az összest , de ha nem bevezető áron lesz akkor nem tudom mennyire lesz eladható , hiszen semmi marketingje nincs. Ja az Új Sera is működik már több mint 2 éve és semmi gond vele .
2013. augusztus 28., szerda 14:12 |
|
|
kensington
|
tibicuk írta: Minden esetre a zegigyerekkel egyet értek,mármint hogy nagy seftes. Annyi mindent árul,hogy az már fertelem,főleg szűrőt.
Én annak ellenére mondom ezt,hogy 5-6 évig használtam Sera szűrőt.Még az előző fekete piros verziót. Nem volt vele gond,míg le nem állítottam.2-3 hónap állás után eszméletlen folyni kezdett. Gondolom megdermedtek a tömítések az állástól és azért.
|
2013. augusztus 28., szerda 13:54 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Minden esetre a zegigyerekkel egyet értek,mármint hogy nagy seftes. Annyi mindent árul,hogy az már fertelem,főleg szűrőt.
Én annak ellenére mondom ezt,hogy 5-6 évig használtam Sera szűrőt.Még az előző fekete piros verziót. Nem volt vele gond,míg le nem állítottam.2-3 hónap állás után eszméletlen folyni kezdett.
2013. augusztus 28., szerda 13:47 |
|
|
kensington
|
zeppelin írta: tibicuk írta: Idézet: Nem tudom mi bajotok ezzel a márkával. Ide is leírom , nehogy irigykedjetek. Az egyik,hogy a sera helyenként kétszer annyit fogyaszt,mint bár melyik.Eheim,Tetra,Jbl,Hydor. Emellett a legdrágább is. Annak idején én is nézegettem a Serát,de a fogyasztás és az ár miatt azonnal töröltem a listáról. Még a sokat szidott Atman is jóval kevesebbet fogyaszt. 13 w a különbség. Leette volna a gatyádat . Te is tudod hogy másról van szó . Gusztustalan az egész. A srác kapott egy jó ajánlatot és nem azt veszi meg mint amit bekínáltak neki privátban. Erre ledegradálják a terméket. Most már úgy érzem hogy ha nem Eheim-ed vagy Tetrad van akkor nem vagy igazi Akvarista... Én 5W különbséget fedeztem fel Sera vs Eheimre, de ezt a fordítva szűrést és eltömítést én fizikailag nem értem. Illetve ezt: "Ez azért baj, mert egy idő után az apró mechanikai szennyeződések, mint a "porcica" otthon összetapadnak, így nagyon hamar lefogják a szűrőt, illetve folyamatosan "mossa az átáramló víz a szennyeződést, amiből sok mindent kimos és újra bekerül a rendszerbe, illetve a szűrőanyagokat is eltömíti."
|
2013. augusztus 28., szerda 13:39 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
tibicuk írta: Idézet: Nem tudom mi bajotok ezzel a márkával. Ide is leírom , nehogy irigykedjetek. Az egyik,hogy a sera helyenként kétszer annyit fogyaszt,mint bár melyik.Eheim,Tetra,Jbl,Hydor. Emellett a legdrágább is. Annak idején én is nézegettem a Serát,de a fogyasztás és az ár miatt azonnal töröltem a listáról. Még a sokat szidott Atman is jóval kevesebbet fogyaszt. 13 w a különbség. Leette volna a gatyádat . Te is tudod hogy másról van szó . Gusztustalan az egész. A srác kapott egy jó ajánlatot és nem azt veszi meg mint amit bekínáltak neki privátban. Erre ledegradálják a terméket.
|
2013. augusztus 28., szerda 13:25 |
|
|