Pontos idő: 2024. november 29., péntek 21:56

Hozzászólás a témához  [ 231 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Következő
 Milyen szűrőt vegyek? 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

asera írta:
Papó,megnézted nekem amiről beszéltünk?

Ma már nem volt időm . :( Holnap lesz a napja..

2013. augusztus 29., csütörtök 18:36

Papó,megnézted nekem amiről beszéltünk?

2013. augusztus 29., csütörtök 18:31
Adminisztrátor

SlyChocolate írta:
Más kérdés.
Ha már szóban van a téma az Eden szűrők milyenek?
Nálunk be lehet valahol szerezni őket?
http://www.edensrl.com/index.php?id=81&codice=26

Az éden motorok elnyűhetetlenek .
Jelenleg nem forgalmazza senki , mert nem könnyű eladni hiszen nem olcsó kategória.

2013. augusztus 29., csütörtök 18:25

Más kérdés.
Ha már szóban van a téma az Eden szűrők milyenek?
Nálunk be lehet valahol szerezni őket?
http://www.edensrl.com/index.php?id=81&codice=26

2013. augusztus 29., csütörtök 18:03

Icepeak írta:
asera írta:
Honnan tudod,hogy csak ezt a 2 fórumot nézi? :pápá: :pápá:

A "női" megérzés :lol: :D

Nem jó a női megérzésed :D :
http://www.tropicalfishforums.co.uk/ind ... tion=forum
http://www.aquariumforum.co.uk/index.ph ... Itemid=125
http://www.ultimatereef.net/forums/
http://forum.practicalfishkeeping.co.uk ... .php?f=351

Ezeken is felkutattam amit lehet :)

2013. augusztus 29., csütörtök 9:09

Nálam ugye mostanában volt aktuális a milyen szűrő kérdés.

Eredetileg egy eheim 2213 szűrte a növényest, ezzel is teljesen elégedett voltam, bár tény, hogy a gyári szűrőtöltet nem volt az igazi, de hát semmi sem tökéletes.
Viszont a sügéresbe már mindenképp kevés lett volna. Az első gondolatok nálam is a sera, de inkább az eheim volt, de itt voltak ugye az új hydor-ok.
Próbáltam után olvasni, sikertelenül :D és bár előtte még csak nem is hallottam a márkáról, de némi konzultáció után egy Hydor professional 600 lett a kiválasztott.

A gyári szűrő töltet szerintem tökéletes, jobban kívánni sem lehet. Meg van benne minden ami kellhet, szivacs a durva szűréshez, perlon a finom szűréshez, és három rekesz kerámia gyűrű (talán a mátrix lehetne jobb, de ez csak szőrszál hasogatás) a biológiai szűréshez.
A motor erős, ideális áramlatot biztosít, ez mondjuk növényes akváriumnál problémát okozhat a fotoszintézis terén, bár ez bevezetés kérdése... és ami nálam megint csak fontos szempont volt, csendes is.

A motor 19W-os ami méreteit tekintve szerintem nem sok, meg amúgy is, éves szinten 10e plusz a villanyszámlán nem hiszem, hogy bárkit hanyatt vág aki akvarisztikával foglalkozik...

Az alkatrészek jól ki lettek találva, gyárilag állítható méretekkel (ez nálam külön pontot ért). Minden úgy lett kialakítva, hogy el sem lehet rontani az összerakást. És a csomag még a csapokat is tartalmazza.

Ár érték arányban szerintem mindent ver, a szűrő töltet alap tartozék, semmi ráfizetéssel nem járt, nem úgy mint más gyártók esetén.

Egy pillanatra sem bántam meg, hogy hydor-t választottam, csak ajánlani tudom mindenkinek.

2013. augusztus 28., szerda 22:50

asera írta:

A "női" megérzés :lol: :D

2013. augusztus 28., szerda 19:04

Icepeak írta:
Nem bírom tovább , pedig megfogadtam ,hogy nem vagyok hajlandó többet vitázni senkivel!

Kensington!
Ez a saját véleményem , nem állok semelyik oldalra. Látok hülyeséget ittis ottis. (Ne kérdezze senki ,hogy mire gondolok "nem vagyok hajlandó többet vitázni")
Szóval elég rendesen sikerült úgy látom a kedélyeket felzavarnod , pedig tudom ,hogy nem akartad csak informálódni szerettél volna. Ez így van helyén piros pont! Írtad ,hogy véges az összeg amit erre tudnál szánni. Ezzel nem vagy egyedül ez se gond!

Amit én tudok neked ajánlani az az ,hogy nem csak ez a 2 forum létezik! (Félreértés ne essék nem akarom elcsalni sehova!) Rengetek külföldi oldal foglalkozik növényes akvarisztikával. Olvasd azokat is nyugott szível. Ezzel hátrább nem leszel csak előrébb. Rengeteg tapasztalat van leírva és nem csak a szűrők terén!
A másik amiről még szó nem esett az a csináld magad rész. 1000+1 külső szűrőt csináltak már maguknak otthon az emberek fele annyi pénzből mint amennyibe a gyári szettek kerülnek. Ha van lehetőséged akkor ezt is megpróbálhatod. Az internet néha a legjobb barátod!

Az "ablakon kidobott pénz" fogalmával már mindenki találkozott. Teis ugyanúgy fogsz az akvarisztikában találkozni ezzel a kifejezéssel ebben biztos vagyok. Hobbi ezis és a hobbik drágák... Elég sok pénzt sikerült kidobálni szarabbnál szarabb cuccokra. Sajnos ez a lehetőséged fent áll.

Ismét egy saját tapasztalat! Aki érti érti aki nem nem a gravitációt nem lehet átbaszni!

2013. augusztus 28., szerda 19:02

Nem bírom tovább , pedig megfogadtam ,hogy nem vagyok hajlandó többet vitázni senkivel!

Kensington!
Ez a saját véleményem , nem állok semelyik oldalra. Látok hülyeséget ittis ottis. (Ne kérdezze senki ,hogy mire gondolok "nem vagyok hajlandó többet vitázni")
Szóval elég rendesen sikerült úgy látom a kedélyeket felzavarnod , pedig tudom ,hogy nem akartad csak informálódni szerettél volna. Ez így van helyén piros pont! Írtad ,hogy véges az összeg amit erre tudnál szánni. Ezzel nem vagy egyedül ez se gond!

Amit én tudok neked ajánlani az az ,hogy nem csak ez a 2 forum létezik! (Félreértés ne essék nem akarom elcsalni sehova!) Rengetek külföldi oldal foglalkozik növényes akvarisztikával. Olvasd azokat is nyugott szível. Ezzel hátrább nem leszel csak előrébb. Rengeteg tapasztalat van leírva és nem csak a szűrők terén!
A másik amiről még szó nem esett az a csináld magad rész. 1000+1 külső szűrőt csináltak már maguknak otthon az emberek fele annyi pénzből mint amennyibe a gyári szettek kerülnek. Ha van lehetőséged akkor ezt is megpróbálhatod. Az internet néha a legjobb barátod!

Az "ablakon kidobott pénz" fogalmával már mindenki találkozott. Teis ugyanúgy fogsz az akvarisztikában találkozni ezzel a kifejezéssel ebben biztos vagyok. Hobbi ezis és a hobbik drágák... Elég sok pénzt sikerült kidobálni szarabbnál szarabb cuccokra. Sajnos ez a lehetőséged fent áll.

Ismét egy saját tapasztalat! Aki érti érti aki nem nem a gravitációt nem lehet átbaszni!

2013. augusztus 28., szerda 18:45
Adminisztrátor

lakly írta:
papó írta:
Az új hydor messze veri most az összest

Papó kifejtenéd ezt bővebben, sajnos valóban nincs nagy hírverése, ezért megoszthatnád velünk a tapasztalataidat. Én nem vagyok márkabolond, ezért is érdekelnek más márkák.

Igazán az lenne jó ha azok a fórumlakók válaszolnának a kérésedre akik Hydort üzemelnek./vannak jó páran/
Ha ilyen nem lesz akkor én reklámozok :lol:

2013. augusztus 28., szerda 18:19
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 231 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Következő