Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kicsit nézelődve a hazai növényes site-okon a Csabi kolléga rendesen felkavarta a szűrők állóvizes témáját... Pró-és-a-kontrás-és-az-oda-és-visza-és-a-többi. Mindenki mindenre esküszik és gyalázza a másikét. Esküszöm ez nem más mint far.k méregetés... Mi a dolga egy szűrőnek? Legyen benne hely különböző szűrőanyagoknak, amiken stabilan, hosszú ideig áramoltatja a vizet és amiből megköti-és-vagy-lebontja az ártalmas anyagokat és magában tartja. Erre egy 110-es lefolyó csőből készült vízpumpás cucc is megfelelő. Vagy amit anno sokan csináltak/csinálnak a hordós szűrő. A többi csak belemagyarázás...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 30., péntek 20:21 |
|
|
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Egy másik kolléga (nem tudom mi van most, mindenki akvarizálni kezdett az elmúlt időszakban a cégnél) is kérdezte, hogy mit javaslok 50 literes akváriumhoz... én a Hydor 150-et mondtam preferáltan mivel minden van hozzá...
2013. augusztus 30., péntek 19:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: papó írta: A Tetrát és az Atmant kicsit elhanyagoltuk .. Az atmant azt nem láttam. 1-2 darab szokott lenni nem a teljes széria
2013. augusztus 30., péntek 19:23 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A Tetrát és az Atmant kicsit elhanyagoltuk .. Az atmant azt nem láttam.
_________________ K.Tamás
|
2013. augusztus 30., péntek 19:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A Tetrát és az Atmant kicsit elhanyagoltuk ..
2013. augusztus 30., péntek 19:21 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: papó írta: Mexx2 írta: De most komolyan kérdem. Mexx ! Bejössz és megtapogatod. Számomra annyi tanulság született , hogy a Webshopot nagyon gyorsan fel kell tölteni. Hiába van valami a boltban ha a neten nem látszik. A Tetra és Atman szűrők nincsenek fent a shopban ezt nagyon hamar bepótoljuk. A Tetra szűrőket is folyamatosan akciózni fogjuk a Sera mellett. Na,ez a beszéd! Háhá. Én hiába megyek be ha nem nekem kell. De azért megtapogatom mindegyiket. Mondjuk én mind a négy márkát láttam bent.
|
2013. augusztus 30., péntek 19:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
2013. augusztus 30., péntek 19:15 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Mexx2 írta: De most komolyan kérdem. Mexx ! Bejössz és megtapogatod. Számomra annyi tanulság született , hogy a Webshopot nagyon gyorsan fel kell tölteni. Hiába van valami a boltban ha a neten nem látszik. A Tetra és Atman szűrők nincsenek fent a shopban ezt nagyon hamar bepótoljuk. A Tetra szűrőket is folyamatosan akciózni fogjuk a Sera mellett. Na,ez a beszéd!
|
2013. augusztus 30., péntek 19:14 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx2 írta: papó írta: Mexx2 írta: De most komolyan kérdem. Egy srác érdeklődik, és érdekelne, hogy ti mit ajánlotok. A srác eheim ecco 2036-ot nézett ki.
Törékeny néhány fontos szerkentyű rajta. Sok bosszúság van vele -e miatt. Igazság szerint én csak az árat és a teljesítményt néztem és az alapján írtam neki négy félét. Tetra EX700+ 2 liter biotöltet Sera fil bioactove 250 Eheim 2215 (úgy tudom ezek masszív kis készülékek és mivel egyszerű a felépítésük kicsi a meghibásodás is) Hydor ext professional filter 150 (ezekhez nem tudom milyen szűrő anyag van de ide is írtam 2 liter bio töltetet) (Illetve az új hydorok tényleg nagyon jó árban vannak a többi szűrőkhöz képest, meg jó hosszú az esőztetője, az összes márkánál ilyen hosszú?) Ebből a listából mindenképp a Classicot venném. Sőt ma lehet csak azt venném. Van, volt pár arc akik ezt használták/használják és egy rossz szavukat nem hallottam a Classicról... Sőt eddig sehol nem olvastam ilyet. Persze lehet tévedek de kb 20 évre vannak tervezve állítólag...? A Mester is használt/használ több ilyen ketyút Ő tudja igazán mennyire jók is?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 30., péntek 19:11 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Mexx2 írta: De most komolyan kérdem. Egy srác érdeklődik, és érdekelne, hogy ti mit ajánlotok. A srác eheim ecco 2036-ot nézett ki.
Törékeny néhány fontos szerkentyű rajta. Sok bosszúság van vele -e miatt. Igazság szerint én csak az árat és a teljesítményt néztem és az alapján írtam neki négy félét. Tetra EX700+ 2 liter biotöltet Sera fil bioactove 250 Eheim 2215 (úgy tudom ezek masszív kis készülékek és mivel egyszerű a felépítésük kicsi a meghibásodás is) Hydor ext professional filter 150 (ezekhez nem tudom milyen szűrő anyag van de ide is írtam 2 liter bio töltetet) (Illetve az új hydorok tényleg nagyon jó árban vannak a többi szűrőkhöz képest, meg jó hosszú az esőztetője, az összes márkánál ilyen hosszú?)
|
2013. augusztus 30., péntek 19:01 |
|
|