Szerző |
Üzenet |
gjoci
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 13:12 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ez már egy működő akvárium. 170 literre van 140 watt,co2 van +dús növényzet. Azért kérdezősködök mert amit olvastam,szerintem kevés,bár nincs igazábol semmi gondom. Szerinted ez kevés?
|
2013. december 16., hétfő 14:15 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
gjoci írta: papó írta: gjoci írta: Sziasztok! A másik fórumon olvasgattam a szűrésröl.Megtudja itt nekem valaki mondani miért van az akváriumokban olyan erős szűrés?Szükség van rá? Nekem kb.a 170 literhez van egy TETRA EX 700-as. Ez kevés? Nem a szűrés erőssége a lényege a nagy szűrésnek , hanem a szűrő térfogata. Nagy szűrőbe sok szűrőanyag fér . Az áramlást le kell csökkenteni mert jön az alga. Az enyémmel akkor mi a helyezet?170 literre a TETRA EX 700 elég? Attól függ,mennyire szeretnéd megvilágítani.
|
2013. december 16., hétfő 12:59 |
|
|
gjoci
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 13:12 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: gjoci írta: Sziasztok! A másik fórumon olvasgattam a szűrésröl.Megtudja itt nekem valaki mondani miért van az akváriumokban olyan erős szűrés?Szükség van rá? Nekem kb.a 170 literhez van egy TETRA EX 700-as. Ez kevés? Nem a szűrés erőssége a lényege a nagy szűrésnek , hanem a szűrő térfogata. Nagy szűrőbe sok szűrőanyag fér . Az áramlást le kell csökkenteni mert jön az alga. Az enyémmel akkor mi a helyezet?170 literre a TETRA EX 700 elég?
|
2013. december 16., hétfő 9:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
gjoci írta: Sziasztok! A másik fórumon olvasgattam a szűrésröl.Megtudja itt nekem valaki mondani miért van az akváriumokban olyan erős szűrés?Szükség van rá? Nekem kb.a 170 literhez van egy TETRA EX 700-as. Ez kevés? Nem a szűrés erőssége a lényege a nagy szűrésnek , hanem a szűrő térfogata. Nagy szűrőbe sok szűrőanyag fér . Az áramlást le kell csökkenteni mert jön az alga.
2013. december 16., hétfő 8:43 |
|
|
gjoci
|
Sziasztok! A másik fórumon olvasgattam a szűrésröl.Megtudja itt nekem valaki mondani miért van az akváriumokban olyan erős szűrés?Szükség van rá? Nekem kb.a 170 literhez van egy TETRA EX 700-as. Ez kevés?
|
2013. december 16., hétfő 8:18 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
ááá... olyat csak a kezdők csinálnak. a Vérprofik elhintik, hogy az akváriumot agyon kell szűrni, de csakis XY márkájú szűrővel. A tanácsom a következő: Vegyetek valami kínai gyártótól valami gagyi szűrőt fillérekért, alapítsatok Japánban, vagy Németországban egy céget, (csakhogy rejtve maradjon a kínai eredet, és komolynak nézzen ki) majd ezzel a céggel csomagoltassátok át a szűrőt, így ráírhatjátok, hogy JET600, és adjatok el belőle sokat a "komoly szűrés szükséges" miatt, horror áron...Majd végül csináljatok egy alapítványt, egyetemistáknak gyakorlati helyeket teremtve, -szűrőfejlesztés- (megtervezik az új matricát a kínai gagyira) természetesen kell hozzá egy futottak még főiskolából való "professzor" majd adómentesen visszaforgathatjátok a hasznot az alapítványba, és a lefizetett professzorotok adómentesen kiveheti a zsét az alapítványból "szellemi tulajdon átruházása" néven, mert az kicsiny országunkban adómentes... És ha azt hiszed, hogy viccelek, elmondom, hogy ez a "való világban" is így megy...
|
2012. június 13., szerda 16:07 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
_________________Üdv. Bevi
|
2012. június 13., szerda 12:04 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
a legjobb az, hogy mikor esetleg le mered írni, hogy hátha mégsem kell erős szűrés, akkor a marketingen nevelkedett kollégák egyből hülyének néznek:) (mint történt velem valamelyik topicban itt a fórumon:) )
|
2012. június 12., kedd 16:04 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Áhh mekkora különbségek vannak .....Komolyan mondom agyam dobom el..... Ezen a szűrés-áramlás dolgon folyamatosan dobok egy hátast 15xforgtás kontra alacsonyabb .... OKé,hogy marketing meg mit tudom én de ez azért elgondolkodtató,hogy mekkora szemfényvesztés van e körül a dolog körül....Karöltve a tápozással
|
2012. június 11., hétfő 20:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha jártatok már a boltban , bizonyosan észrevettétek , hogy nem extrém szúréssel működnek a növényes akváriumaink. Talán nem vagyunk egyedüliek , akik szerint nincs szükség nagy szűrésre és vízforgatásra. A világ más tájékáról egy példa. Oliver Knott berendez :
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2012. június 11., hétfő 19:32 |
|
|