|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 0:56
|
Külső szűrők/szűrés elmélete, amit érdemes tudni.
Szerző |
Üzenet |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Én már egy hónapja egy 2213-assal szűröm az akvámat a 2071-es helyett, ugyan olyan tiszta szerintem a víz. És biztos hogy front van mert én ma egy beton keverőt, egy kerti csapot és egy pur hab kinyomó pisztolyt zúztam le
|
2013. augusztus 19., hétfő 18:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Szerintem a szűrés témájába vágó hozzászólásokat tegyük át. Ami viszont a fórum színvonalát rontja töröljük. Senkinek nem hiányzik a fesz, van abból elég amúgy is. Te vagy a modi Csoki .
2013. augusztus 19., hétfő 18:43 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szerintem a szűrés témájába vágó hozzászólásokat tegyük át. Ami viszont a fórum színvonalát rontja töröljük. Senkinek nem hiányzik a fesz, van abból elég amúgy is.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 19., hétfő 18:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
SlyChocolate írta: asera írta: Addig leírom,hogy én már elég sokmindent kipróbáltam a természetemnél fogva,(spórolós,kíványcsi,kísérletezős ) Soktényezős dolog ez a szűrés téma,oldalakat tudnék teleírni,ha lenne kedvem itt telón pötyögni,úgyhogy csak a lényeget emelném ki,a többit majd Papó megteszi. Minden akvárium egyedi,és ez igaz a szűrés igényére is.Függ attól mennyivelés mennyit világítjuk,mekkora a mérete(liter),mennyire lusta a gazdája ,mennyit tápozunk,mennyi állat van benne,milyen talaj van benne,stb,hosszú még a lista.De az hogy elég Csak és kizárólag mechanikai szűrés,sajnos nem igaz. Nem igaz mert kipróbáltam,és sokáig nem értettem mi a hiba a képletben,miért van alga,kopnak a halaim,a rákok miért menekülnek...Néhányan kicsit lenézik amit mi csinálunk,pedig nem kéne! Nem olyan egyszerű,mint amilyennek látszik. Akkor akár itt is folytathatánk. http://forum.tropicalfish.hu/viewtopic.php?f=4&t=237Ne szemeteljük tele Máté topicját. Nem vagyok híve a nagy vízmozgatásnak és a nagy szűrőknek. De ezt látjátok a boltban. Mindenkim másképp csinálja ... Olyan Olver Knottosra veszem az akváriumok technikáját . Már csak olyan akváriumokat kellene építeni
2013. augusztus 19., hétfő 18:30 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Addig leírom,hogy én már elég sokmindent kipróbáltam a természetemnél fogva,(spórolós,kíványcsi,kísérletezős ) Soktényezős dolog ez a szűrés téma,oldalakat tudnék teleírni,ha lenne kedvem itt telón pötyögni,úgyhogy csak a lényeget emelném ki,a többit majd Papó megteszi. Minden akvárium egyedi,és ez igaz a szűrés igényére is.Függ attól mennyivelés mennyit világítjuk,mekkora a mérete(liter),mennyire lusta a gazdája ,mennyit tápozunk,mennyi állat van benne,milyen talaj van benne,stb,hosszú még a lista.De az hogy elég Csak és kizárólag mechanikai szűrés,sajnos nem igaz. Nem igaz mert kipróbáltam,és sokáig nem értettem mi a hiba a képletben,miért van alga,kopnak a halaim,a rákok miért menekülnek...Néhányan kicsit lenézik amit mi csinálunk,pedig nem kéne! Nem olyan egyszerű,mint amilyennek látszik. Akkor akár itt is folytathatánk. http://forum.tropicalfish.hu/viewtopic.php?f=4&t=237Ne szemeteljük tele Máté topicját.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 19., hétfő 17:53 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Addig leírom,hogy én már elég sokmindent kipróbáltam a természetemnél fogva,(spórolós,kíványcsi,kísérletezős ) Soktényezős dolog ez a szűrés téma,oldalakat tudnék teleírni,ha lenne kedvem itt telón pötyögni,úgyhogy csak a lényeget emelném ki,a többit majd Papó megteszi. Minden akvárium egyedi,és ez igaz a szűrés igényére is.Függ attól mennyivelés mennyit világítjuk,mekkora a mérete(liter),mennyire lusta a gazdája ,mennyit tápozunk,mennyi állat van benne,milyen talaj van benne,stb,hosszú még a lista.De az hogy elég Csak és kizárólag mechanikai szűrés,sajnos nem igaz. Nem igaz mert kipróbáltam,és sokáig nem értettem mi a hiba a képletben,miért van alga,kopnak a halaim,a rákok miért menekülnek...Néhányan kicsit lenézik amit mi csinálunk,pedig nem kéne! Nem olyan egyszerű,mint amilyennek látszik.
|
2013. augusztus 19., hétfő 17:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
asera írta: Papó,azért kicsit konkrétabb gondolatmenetet is meghallgatnánk szívesen Ha már fórum! Kell akkor bioszűrés,vagy dobjuk ki mind? Még ma írok csak vendégek vannak
2013. augusztus 19., hétfő 17:01 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Papó,azért kicsit konkrétabb gondolatmenetet is meghallgatnánk szívesen Ha már fórum! Kell akkor bioszűrés,vagy dobjuk ki mind?
|
2013. augusztus 19., hétfő 16:58 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A vita az előrevisz . A hangnem meg .. biztosan front van. Igen volt nem olyan régen amovec ami kimondottan az ammóniát bontotta , de nem volt népszerű termék-nem vált ismerté- ezért nem gyártják. Most fel lett támasztva . Asera már kapott belőle és én is nagy sikerrel használom a boltban. Aki látta az új akváriumot "bebarnulni " most meg kitisztulni az tudja miről is beszélek. Béke gyerekek
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2013. augusztus 19., hétfő 16:53 |
|
|
wágner úr
|
asera írta: Akkor azt veszem ki a szavaidból,hogy egyáltalán nincs szükség szűrésre,csak nyomjunk mindig nitrivecet? A szürő egyfajta túlbiztosítás ennyi vízcsere mellett . De ha már így rákérdeztél nézzük mit is mond az ADA: ADA Super Jet Filter ES-300 külső szűrő - Spin Typedefault ADA Super Jet Filter ES-300 külső szűrő - Spin Type Az ADA Super Jet külső szűrőit kifejezetten növényes akváriumokhoz tervezték a maximális teljesítmény és a tökéletes szűrést érdekében. Az ADA külső szűrők stabil áramlást biztosítanak hosszú időn át a speciális nagy teljesítményű mágnespumpa segítségével. Robusztus felépítése (ami rozsdamentes acél), minimalista tervezése bármilyen nappaliba vagy irodába elhelyezhetővé teszi. •Méret: 144x360mm • Szűrőtartály: 3 liter •Teljesítmény: 6-7.2 liter/percAz ADA Super Jet ES-300 külső szűrő 60 literes vagy ennél kisebb méretű akváriumokhoz használható Tehát egy 360 liter /órás szürőt ajánl egy 60 literes akváriumhoz 3 literes tartállyal. Most mennem kell bocsánat . Örültem a beszélgetésnek.
|
2013. augusztus 19., hétfő 16:28 |
|
|