|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:25
|
Külső szűrők/szűrés elmélete, amit érdemes tudni.
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Pedig nem az,amikor perlont cserélek (nem.amikor tisztítom csak) kiöntöm a szűrő üllepítőjét is,és isakkor meglesem a szűrőanyagokat is,és csak a bacitelep van rajta,abszolúte nem nyálkás. Még a végén kiderül csak takarítod Te rendesen azt a szűrőt csak eddig titkoltad...?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 18., szombat 22:34 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Pedig nem az,amikor perlont cserélek (nem.amikor tisztítom csak) kiöntöm a szűrő üllepítőjét is,és isakkor meglesem a szűrőanyagokat is,és csak a bacitelep van rajta,abszolúte nem nyálkás.
|
2014. január 18., szombat 22:29 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Amióta üzemel az akvárium,azóta csak egyszer mostam át a szűrőanyagokat,amikot szétszedtem reljesen a talaj szintig az akváriumot.Perlont viszont tisztítom-cserélem.... Akkor már jó nyálkás lehet.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 18., szombat 22:04 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Amióta üzemel az akvárium,azóta csak egyszer mostam át a szűrőanyagokat,amikot szétszedtem reljesen a talaj szintig az akváriumot.Perlont viszont tisztítom-cserélem....
|
2014. január 18., szombat 21:34 |
|
|
SlyChocolate
|
T.Tamás30 írta: Arra gondolotam,hogy ha lentre raknám a perlont,akkor fel kellene szedni a kosarakat hogy hozzáférjek a perlonhoz,de ez már nem tenne jót a többi szűrőanyagnak.Így viszont akkor a sera-nak jól a szűrési iránya a többihez képest Akár. Ha szűrőt takarítok soha nem csak perlont cserélek. Mindig kiöblítem ozmó vizes vedérben a szűrőkosarakat. Ha már csináljuk akkor csináljuk, ne legyen fél munka!
|
2014. január 18., szombat 21:14 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Így viszont akkor a sera-nak jól a szűrési iránya a többihez képest Ezt a kérdést dob fel a másik fórumon. Ki fognak röhögni úgy mint a sera szűrőt, hogy fordítva működik és vicc az egész. Mindenesetre ez a videó is fent van a másik fórumon de még válasz nem jött rá.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 18., szombat 20:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
T.Tamás30 írta: Arra gondolotam,hogy ha lentre raknám a perlont,akkor fel kellene szedni a kosarakat hogy hozzáférjek a perlonhoz,de ez már nem tenne jót a többi szűrőanyagnak.Így viszont akkor a sera-nak jól a szűrési iránya a többihez képest Ha nézek egy klassik eheim-et ami lehet előbb volt mint a Sera ,az is lentről szív felfelé..... Erre az anomáliára írtam.... Érthetetlen dolgok ezek számomra.... Igen az Eheim Cassic még jó volt. Azért mert egy szűrőtakarításnál átöblíted a szűrőanyagokat -akár egy vederben leszívott akváriumvízben- nem lesz baja a többi szűrőanyagnak ... sőt .
2014. január 18., szombat 20:00 |
|
|
T.Tamás30
|
Arra gondolotam,hogy ha lentre raknám a perlont,akkor fel kellene szedni a kosarakat hogy hozzáférjek a perlonhoz,de ez már nem tenne jót a többi szűrőanyagnak.Így viszont akkor a sera-nak jól a szűrési iránya a többihez képest Ha nézek egy klassik eheim-et ami lehet előbb volt mint a Sera ,az is lentről szív felfelé..... Erre az anomáliára írtam.... Érthetetlen dolgok ezek számomra....
|
2014. január 18., szombat 19:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
T.Tamás30 írta: Nem nagyon tudok angolul.De a perlon vattának nem az lenne a szerepe,hogy a legapróbb lebegő szennyeződéseket megfogja?És nem a bio szűrőanyagol védelme.... Viszont amikor bolygatja az ember a szűrőt akkor ki kell szedni a többi fontos bio anyagot... Képzavar van nállam,nem értem Jól látod hogy mi lenne a perlon szerepe , de a legtöbb külső szűrő alolról szűr felfelé , tehát a perlonnak az eredeti funkciója ki van lőve kényelmi okok miatt. Azzal ha bolygatod a szűrőt még nem lesz semmi baja a cuccoknak.
2014. január 18., szombat 19:41 |
|
|
T.Tamás30
|
Nem nagyon tudok angolul.De a perlon vattának nem az lenne a szerepe,hogy a legapróbb lebegő szennyeződéseket megfogja?És nem a bio szűrőanyagol védelme.... Viszont amikor bolygatja az ember a szűrőt akkor ki kell szedni a többi fontos bio anyagot... Képzavar van nállam,nem értem
|
2014. január 18., szombat 19:17 |
|
|