|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:30
|
Külső szűrők/szűrés elmélete, amit érdemes tudni.
Szerző |
Üzenet |
lacee13
Csatlakozott: 2014. január 24., péntek 20:51 Hozzászólások: 22 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Srácok nem akartam a sera felhasználokat meg sèrteni, nem ez volt a célom. Csak ár-èrtèk arány miatt nálam a sera szoba se jöhet. (Az integrált uv meg olyan amilyen, illetve az integráltság nem praktikum csak kötötség ès hiba esetèn nem csak az uv szerviz de a szürö is) Szoval jo a SERA szürni ha az van,(tüz oltásra moslèk is jo) de van nála jobb. Ez most olyan, mint ha meg akarnátok gyözni hogy jo a Dacia auto, majd nem olyan mint a Mercedes.(Tény ha müködne a régi sera szüröm használnám, nem dobtam volna ki, de nem müködött jol, sött a csap miatt majd nem feláztatta a parkettát) Mint mondotta elöttem egy forumozó "kinek a pap, kinek a papné" nekem a lánya
|
2014. január 30., csütörtök 8:49 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sera fil 900-ast használok az Almafa alatt,nagyon régi,minimum 10 éves,szerintem, csendes,megbízható,erős,de csapja érzékeny. Nem igaz hogy gagyi anyagból van,ugyan olyan mint a többi német,semmi különbség. Ezenkívűl most van tetrám,jbl-em,volt haileám. Ha ezek közül fel kellene állítani egy sorrendet,így nézne ki: Tetra,magasan első helyen. Jbl,második. Sera,nagyon peicit lemaradva,harmadik. A Haileát utóljára teszem,de még ezt sem érdemli meg,annyira szar. Hangsúlyozom,a sorrendet ezen márkák közt állítottam fel,mielőtt még valaki jönne nekem,miért hagytam ki az Eheim-et.
|
2014. január 30., csütörtök 8:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A boltban dübörög egy 12 éves 1100 serafíl. Igaz , a csapokat nem használjuk. A Trigon alatt /300 liter /egy 450 Sera + UV megy 4 éve. Soha semmi baj még nem volt vele . Az Uv -nek nagyon jó hasznát vettem por alga esetén , máskor nem kellett használnom , de már ez megérte. Egy külön 5 W UV minimum 15 000 Ft , de inkább több. Nekem praktikusnak tűnik ha bele van építve egy szűrőbe , pláne ha külön ki -be kapcsolható. Aki megengedheti magának ezt a komfortot miért ne használhatná ki , hiszen nem kell külön a csöveket szétvagdalni ha be szeretnénk iktatni egy UV t. Nem hangosabb mint a többi külső , de jelenleg -szerintem az új Hydor külső a legcsendesebb. De az szűrő választás is olyan , hogy mondhat nekem bárki bármit , ha pont egy x szűrő miatt ment tönkre a parketta , vagy nem tudtam tőle nyugodtan aludni ..
2014. január 29., szerda 20:20 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
lacee13 írta: Nos szerintem nem sokan nèzik a szürök mennyire pusztitják az energiát, mivel non-stop megy igy szerintem ez fontos. pl: sera fil nioactiv 250 (22watt) 15.84kw/honap vs Eheim exper.250 (8watt) 5.76kw/honap
Nos 45 huf/kw lehet számolni mi mennyibe kerül. Ha jól számoltam akkor 450 ft a különbség a két szűrő között. Ennél jóval többet költ az ember havonta tápra.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 29., szerda 17:54 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
tommyv írta: Sziasztok, ki milyen véleménnyel van a SERA külső szűrőkről? Annyit veszek észre, hogy nem nagyon használ ilyet senki és a neten sem találok a világon semmit róluk, a nagyon alapokon kívül. Szerintem jó árban vannak, főleg az UV-s változatok. Valaki valami infoval tudna szolgálni ? Én kb. 2 évig használtam Sera fil 900-as szűrőt. A csapok nálam is egy kicsit problémásak voltak. A hangját tekintve hangosabb volt mint az Atman (őt nagyon szeretem annak ellenére, hogy sokan leszólták), Eheim prof 3-nál is azonos körülmények között. Ami nálam a fő problémát okozta az az előnye, mert nagyon gyorsan eltömődött a perlon.
|
2014. január 29., szerda 16:54 |
|
|
lacee13
Csatlakozott: 2014. január 24., péntek 20:51 Hozzászólások: 22 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx2 írta: lacee13 írta: 6. Magas energia fogyasztás mint a kinai szürök tõbsège. Ezt megmagyaráznád? Mennyit fogyaszt egy kínai szűrő? Nos szerintem nem sokan nèzik a szürök mennyire pusztitják az energiát, mivel non-stop megy igy szerintem ez fontos. Kiragadtam pár azonos teljesitmènyü szüröt, olcsot, drágát egyaránt (de közel azonos l/h) gyári adatok -Sera fil bioaktiv 250+uv - teljesítmény: 750l/h - ajánlás: max. 250l-es akváriumhoz - fogyasztás: 32W - beépített UV lámpa, 5W - Sera fil bioaktiv 250 teljesítmény: 750l/h - ajánlás: max. 250l-es akváriumhoz - fogyasztás: 22W Resun ef600 teljesítmény: 600l/h - ajánlás: max. 150l-es akváriumig - Fogyasztás: 15W Hydor exp prog 250 szivattyú teljesítmény: 840l/h - gyárilag mért vízátfolyás: 750l/h - ajánlott akvárium méret: 140-250l - max. nyomásmagasság: 1,5m - fogyasztás: 15W - szűrőtérfogat: 5l Eheim experi. 250 (2224) teljesítmény: 700l/h - ajánlás: max. 250l-es akváriumhoz - Fogyasztás: 8W - nyomásmagasság: 1,5m - szűrőtartály: 6l atman cf 600 teljesítmény: 740l/h - ajánlás: 50-150l-es akváriumhoz - nyomásmagasság: 1,5m - fogyasztás: 11W - űrtartalom: 4,8l aqua nova ncf 600 teljesítmény: 600l/h - ajánlott akvárium: max. 150 liter - nyomásmagasság: max. 1,2m - Fogyasztás: 15W - szűrőtartály mérete: 6l Na igy láthato mi mennyit fogyaszt. 1watt egy átlag 30 napos honapban 0.72kw fogyaszt az az pl: sera fil nioactiv 250 (22watt) 15.84kw/honap vs Eheim exper.250 (8watt) 5.76kw/honap Nos 45 huf/kw lehet számolni mi mennyibe kerül. Tènyleg csak segiteni akarok. Azta pènzt másra is lehet költeni, pl a gyermekeinkre.
|
2014. január 29., szerda 16:50 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
lacee13 írta: 6. Magas energia fogyasztás mint a kinai szürök tõbsège. Ezt megmagyaráznád? Mennyit fogyaszt egy kínai szűrő?
|
2014. január 29., szerda 15:37 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Pemete írta: Az új bioaktív szűrők szerintem nagyon jók. Több mint 3 éve üzemel nálam egy 450+ Uv és egy sima 250 s. Soha semmi bal nem volt egyikkel sem. A régi serának volt néhány gyenge pontja de azon kívül hogy a csapja csepegett semmi rosszat nem tudok rá mondani. A teknőseimhez sokáig használtam egy 900 ast. Nem volt egyiknek sem nagyobb hangja mint egy Tetra szűrőnek /egy évig használtam de mivel álló helyében elrepedt a csövek befogatása nagyon hamar túladtam rajtuk. Az Eheim szűrőmet egy itteni fórumozó vette meg mert nekem hangos volt. Tehát kinek a pap , kinek a papné Érdekes nekem is azt mondták, hogy a Tetra halk de nálam csak búg a szobában, pedig az akvárium bútor hátul nyitott.
|
2014. január 29., szerda 15:37 |
|
|
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
Az új bioaktív szűrők szerintem nagyon jók. Több mint 3 éve üzemel nálam egy 450+ Uv és egy sima 250 s. Soha semmi bal nem volt egyikkel sem. A régi serának volt néhány gyenge pontja de azon kívül hogy a csapja csepegett semmi rosszat nem tudok rá mondani. A teknőseimhez sokáig használtam egy 900 ast. Nem volt egyiknek sem nagyobb hangja mint egy Tetra szűrőnek /egy évig használtam de mivel álló helyében elrepedt a csövek befogatása nagyon hamar túladtam rajtuk. Az Eheim szűrőmet egy itteni fórumozó vette meg mert nekem hangos volt. Tehát kinek a pap , kinek a papné
|
2014. január 29., szerda 14:49 |
|
|
lacee13
|
Tommyv nekem van tapasztalatom sera külsöszürövel (ès más fèlèvel is ;hailea ;EHEIM ;Tetra ;JBL) Sera 1100 a tapasztalati alany 1. nehèz lezárni 2. a csapok max 1 évet birnak 3. Hangos (nekem hangos) 4. A tengelye nem olyan profi. 5 Anyaga elèg silány. 6. Magas energia fogyasztás mint a kinai szürök tõbsège. (Az ujabb serákbol kihagyták a csapokat, ha jól tudom automata elzárása van. Mint a haile-ának) Nekem most EHEIM szüröim vannak, nagyon meg vagyok elègeve velük 2222 2224 (jobb lenne egy ADA de az tul sok árban nekem.) 1szóval nem ajánlom a sera szüröt! Ui: Az a plusz kis uv szürö ami benne van, az csak illuzió. Nem olyan mint egy remdes uv szürö. Remèlem sikerült segitenem.
|
2014. január 29., szerda 12:04 |
|
|