Én havonta cserélek perlont, csak lepattintom a fejegységet, belógatom egy kisebb vödörbe és gyorsan kicserélem a perlont, máshoz nem is nyúlok ilyenkor. A tuti talán az lenne, hogy ha a mechanikai szűrőközeg tetejére menne a perlon, és utána jönne csak a bio anyag, de azért ennek a tetejére is raknék perlont. De az biztos, hogy nem egészben raknám be a vattát, hanem félbe tépve, hogy azért szűrjön is, de ne tömődjön el nagyon hamar.
De egyébként szerintem teljesen jó, ha csak felül van. Elvileg ez arra kell, hogy a rotort védjük, nem? (Jó, tudom, van mechanikai feladata is első sorban.)
2015. március 17., kedd 10:51
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
Amit évek óta hangoztatok : Miért nem a legalsó szűrőtálcába tesszük a perlont? Csak azért, mert annak cseréjekor ezentúl egy pár tálcát is plusz ki kell venni. Gyakrabban kellene cserélni , de cserébe megvédené a biológiai szűrőanyagot. Akkor melyik szűrő is müködik fordítva ?
Csak egy bő évvel maradtam le erről a hozzászólásról. Papó, jól értem, Nálad szűrőben a víz először a perlonnal találkozik?
Igen , így a logikus , bárhogyan is legyen gyárilag összerakva . Egyébként ha takarítod a szűrődet akkor nem mind egy hol is van a vatta ? Így is , úgy is szétszeded.
Tényleg mindegy, hol a vatta, ha már szétszedem, akkor át is lötykölöm a kosarakat. Egy 700-as tetráról van szó egyébként. Akkor oda tehetném a legalsó kosárba a perlont/szivacs+perlont, fölé pedig mehet a biológiai szűrőanyag. Kipróbálom.
2015. március 17., kedd 10:31
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Amit évek óta hangoztatok : Miért nem a legalsó szűrőtálcába tesszük a perlont? Csak azért, mert annak cseréjekor ezentúl egy pár tálcát is plusz ki kell venni. Gyakrabban kellene cserélni , de cserébe megvédené a biológiai szűrőanyagot. Akkor melyik szűrő is müködik fordítva ?
Csak egy bő évvel maradtam le erről a hozzászólásról. Papó, jól értem, Nálad szűrőben a víz először a perlonnal találkozik?
Igen , így a logikus , bárhogyan is legyen gyárilag összerakva . Egyébként ha takarítod a szűrődet akkor nem mind egy hol is van a vatta ? Így is , úgy is szétszeded.
2015. március 16., hétfő 18:38
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
Nem tudom hova kellett volna feltennem ezt a kérdést,de megpróbálkozok itt. Szóval az érdekelne,hogy a külső szűrőnek napi 24órában menni kell egy percre sem állhat le? Bocsi ha hülyeséget kérdezek,vagy tök alapvető dolgot,de ez nem tiszta nekem.
A szűrőnek 0-24- ben üzemelnie kell, hiszen, ha nem üzemelne, akkor a szűrőben kialakult (nagy örömünkre) bacik elpusztulnak. A szűrőt rövid időre esetleg etetéskor (halak, garnélák) állítjuk le (kb: 5-10 perc), esetleg vízcserekor, más karbantartásokkor szűrőtisztítás ilyenkor is érdemes minél gyorsabb lenni (én max. 1 órát).
2014. május 10., szombat 11:31
De@th
Nem tudom hova kellett volna feltennem ezt a kérdést,de megpróbálkozok itt. Szóval az érdekelne,hogy a külső szűrőnek napi 24órában menni kell egy percre sem állhat le? Bocsi ha hülyeséget kérdezek,vagy tök alapvető dolgot,de ez nem tiszta nekem.
"hiba esetèn nem csak az uv szerviz de a szürö is)2 Ezt nem értem
Ezt ugy értettem, ha garanciás akkor nem szerelgetünk egysègekre bontva. Ha nem ugy ahogy van beviszem a fejet, vagy az egèsz szüröt, ès addig a szüröt se használom. Mert az is szerviz.
Értem ...Te nagyon haragszol a Sera külsőre úgy látom ... Azért az még nem fordult elő , hogy a boltban nem javítottuk ki azonnal ha valamelyiknek hasonló hibája volt. Ez azért egy jó pont igaz ?
Ez jo pont. De nem minden boltban ennyire vevö orientáltak, ezt azért ne feledjük.(Azèrt a boltotok elég specifikus, hozzá èrtèsben, vevö kapcsolat ápolás, ès kinálatban.) Tessèk jól èrteni. Az meg hogy haragszom... hmm.. Inkább csak tulságosan ragaszkodom a minösèghez. Szoval a SERA tèma nálam off.
2014. január 30., csütörtök 15:36
papó
Adminisztrátor
Ezt ugy értettem, ha garanciás akkor nem szerelgetünk egysègekre bontva. Ha nem ugy ahogy van beviszem a fejet, vagy az egèsz szüröt, ès addig a szüröt se használom. Mert az is szerviz.
Értem ...Te nagyon haragszol a Sera külsőre úgy látom ... Azért az még nem fordult elő , hogy a boltban nem javítottuk ki azonnal ha valamelyiknek hasonló hibája volt. Ez azért egy jó pont igaz ?
2014. január 30., csütörtök 12:38
papó
Adminisztrátor
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.