|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:41
|
Külső szűrők/szűrés elmélete, amit érdemes tudni.
Szerző |
Üzenet |
wágner úr
|
Icepeak írta: Az előbb említett halas dologra olvasd vissza légyszíves az előző hsz.-t , hogy mikor is kezdte el felütni a fejét a por alga. Köze sincs a halakhoz ez tény és való! Inkább bemásolom! "Ami miatt visszajött mindig az meg a rengeteg átrendezgetés volt és talaj felkavarás. Oka egyszerű. A talajban lévő rengeteg mulm , kosz , gané , táp , rothadó növények stb stb nem tudott mit kezdeni a szűrőm gyenge volt hozzá. Nem volt elég szűrő felületem(kb.3l)" Az belőző akváriumban is volt nem sokkal lentebb írtad .
|
2013. augusztus 19., hétfő 14:00 |
|
|
Icepeak
|
Az előbb említett halas dologra olvasd vissza légyszíves az előző hsz.-t , hogy mikor is kezdte el felütni a fejét a por alga. Köze sincs a halakhoz ez tény és való! Inkább bemásolom! "Ami miatt visszajött mindig az meg a rengeteg átrendezgetés volt és talaj felkavarás. Oka egyszerű. A talajban lévő rengeteg mulm , kosz , gané , táp , rothadó növények stb stb nem tudott mit kezdeni a szűrőm gyenge volt hozzá. Nem volt elég szűrő felületem(kb.3l)"
2013. augusztus 19., hétfő 13:47 |
|
|
wágner úr
|
Icepeak írta: A növényeim tökéletesen "működnek" és nőnek. Nincs semmiben se hiányuk... Ezt szerintem már észreveheted ,hogy nem szarozok ezen a téren. Algám ennyi van ami az üvegen van. Segítek nem csak azért vannak algák mert a növények nem "működnek jól"... Ez hülyeség ,hogy ha jól működnek a növényeid nincs algád. Igenis köze van hozzá a szűrőnek sőt a talajnak is ahoz ,hogy ne legyél algás. Ha nálad ilyen jól működnek a növények minek van külső szűrő? Nem lenne elég egy sima belső? Az előző setupban is jelen volt. Ott sikerült többször is megszabadulni tőle ugyan ezzel a módszerrel. Ami miatt visszajött mindig az meg a rengeteg átrendezgetés volt és talaj felkavarás. Oka egyszerű. A talajban lévő rengeteg mulm , kosz , gané , táp , rothadó növények stb stb nem tudott mit kezdeni a szűrőm gyenge volt hozzá. Nem volt elég szűrő felületem(kb.3l) Nem trükközés... Nem tudom volt e már ezzel az algával dolgod , de ha nem akkor kérlek ne folytasd! A szűrésnek ehhez nem ok köze ven. Hetente vizet cserélsz ha jól tudom . A denitrifikáció ez esetben nem játszik , ami a nagyobb szűrőfelületet indokolná ,hiszen nincs tele az akvárium halakkal. Másban kell a hibát keresd nem a szűrésben.
|
2013. augusztus 19., hétfő 13:41 |
|
|
Icepeak
|
A növényeim tökéletesen "működnek" és nőnek. Nincs semmiben se hiányuk... Ezt szerintem már észreveheted ,hogy nem szarozok ezen a téren. Algám ennyi van ami az üvegen van. Segítek nem csak azért vannak algák mert a növények nem "működnek jól"... Ez hülyeség ,hogy ha jól működnek a növényeid nincs algád. Igenis köze van hozzá a szűrőnek sőt a talajnak is ahoz ,hogy ne legyél algás. Ha nálad ilyen jól működnek a növények minek van külső szűrő? Nem lenne elég egy sima belső? Az előző setupban is jelen volt. Ott sikerült többször is megszabadulni tőle ugyan ezzel a módszerrel. Ami miatt visszajött mindig az meg a rengeteg átrendezgetés volt és talaj felkavarás. Oka egyszerű. A talajban lévő rengeteg mulm , kosz , gané , táp , rothadó növények stb stb nem tudott mit kezdeni a szűrőm gyenge volt hozzá. Nem volt elég szűrő felületem(kb.3l) Nem trükközés... Nem tudom volt e már ezzel az algával dolgod , de ha nem akkor kérlek ne folytasd!
2013. augusztus 19., hétfő 13:29 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Icepeak írta: Sajnos kudarcba fulladt a por alga eltüntetése... Az 1 napos sötétség gyönyörűen eltünteti az üvegről másnapra az algát , de kövi napra már megint jelen van. Hozzáteszem ,hogy előtte 2nappal volt vízcsere és üveg takarítás. Szerintem még elég sok "por" volt a vízben. Hagyom még jövőhét hétvégéig had zöldüljön be mégjobban az üvegem utána ismét 2nap sötétség. Nagyon remélem ,hogy a parvula nem sínyli meg. Ha nem jön be ez sem akkor szűrő váltás lesz. Megpróbálom a tetra 1200-t. Kb duplája a szűrő anyag befogadása és ez ami a legfontosabb most, illetve a reaktoros co2 beoldás sem elhanyagolható. Azért gondolom azt tudod ezek a trükközések és csak felületikezelést adnak? Az igazi okot kell megtalálni! Pontosabban miért nem működnek jól a növényeid? Mert ha úgy lenne akkor esélye sem lenne semmilyen algának. Én drukkolok Neked tutti rendbe szeded ezt a kis gyöngyszemet.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. augusztus 19., hétfő 13:04 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: SlyChocolate írta: Szerintetek mennyire lényeges, hogy egy biológiai töltet tök sötétben van-e? Hisz pl az Eheim szűrők tartálya valamennyire átengedik a fényt. De pl a régi Fluval 403-asom is olyan csak nem zöld hanem füst színű a tartálya. Mindegy is a kérdés az kérdés. Számít-e valamit ha fény éri a szűrőanyagot? Egészen bizonyos , hogy nem tenne jót a porózus szűrőanyagnak ha az alga megtelepedne rajta. Hiszen attól fogva nem porózus Szerinted itt algásodhat a szűrőben lévő szűrőanyagok? Vagy a zöld kaszni kellően megszűri a külső fényt?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. december 25., kedd 20:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Szerintetek mennyire lényeges, hogy egy biológiai töltet tök sötétben van-e? Hisz pl az Eheim szűrők tartálya valamennyire átengedik a fényt. De pl a régi Fluval 403-asom is olyan csak nem zöld hanem füst színű a tartálya. Mindegy is a kérdés az kérdés. Számít-e valamit ha fény éri a szűrőanyagot? Egészen bizonyos , hogy nem tenne jót a porózus szűrőanyagnak ha az alga megtelepedne rajta. Hiszen attól fogva nem porózus
2012. december 22., szombat 22:21 |
|
|
SlyChocolate
|
Szerintetek mennyire lényeges, hogy egy biológiai töltet tök sötétben van-e? Hisz pl az Eheim szűrők tartálya valamennyire átengedik a fényt. De pl a régi Fluval 403-asom is olyan csak nem zöld hanem füst színű a tartálya. Mindegy is a kérdés az kérdés. Számít-e valamit ha fény éri a szűrőanyagot?
|
2012. december 22., szombat 22:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
HUGO írta: Kitakarítottam a szűrőt! Szívtam rendesen, és még dicsértem a TETRA szűrőt! A fej tömítéssel 2,5 órát kínlódtam mire jó lett. Csak 2 éves már az a gumi ..
2012. december 8., szombat 16:45 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kitakarítottam a szűrőt! Szívtam rendesen, és még dicsértem a TETRA szűrőt! A fej tömítéssel 2,5 órát kínlódtam mire jó lett.
_________________ Pé.Zoli
|
2012. december 8., szombat 11:07 |
|
|