Szerző |
Üzenet |
Jonyguxti
|
A szürökben lé vö fütésre nnem gondoltan. :-). A Hydor 600 nál a nyomó ág nagyobb 19 es, a szívó 17 es. A szivó ág nem lenne szükitve, az megegyezik a fütö átméröjével.
Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről
|
2016. szeptember 19., hétfő 6:28 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Jonyguxti írta: Hogy ne okozzon a szürésben teljesitmény visszaesést. Bár nem tudom, hogy a szüröben lévö hasznos baltériumokra káros lenne-e a fütéskor fellépö magasabb hö?
Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről A szűkítést mindenképpen a nyomó ágra tedd! Csak szívó ágat soha nem szűkítünk. Vagy mindkettő, vagy a nyomó ág, se a szívó soha! iPhone 6S-ről küldve a Tapatalk segítségével
2016. szeptember 18., vasárnap 21:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Jonyguxti írta: Hogy ne okozzon a szürésben teljesitmény visszaesést. Bár nem tudom, hogy a szüröben lévö hasznos baltériumokra káros lenne-e a fütéskor fellépö magasabb hö?
Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről Ha belegondolok , minél alacsonyabb a hőmérséklet / bizonyos határon belül / annál intenzívebb a bacik ténykedése . De sok külső szűrőben van elhelyezve fűtő . ...
2016. szeptember 18., vasárnap 20:56 |
|
|
Jonyguxti
|
Hogy ne okozzon a szürésben teljesitmény visszaesést. Bár nem tudom, hogy a szüröben lévö hasznos baltériumokra káros lenne-e a fütéskor fellépö magasabb hö?
|
2016. szeptember 18., vasárnap 19:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Jonyguxti írta: Most találtam rá a csö átméröre, a szivoág 16/22, ha a fűtött szürö elé tenném, a müködhet, teljesitmény vesztés nélkül?
Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről De miért oda tennéd ? Egyébként működhet..
2016. szeptember 18., vasárnap 16:55 |
|
|
Jonyguxti
|
Most találtam rá a csö átméröre, a szivoág 16/22, ha a fűtött szürö elé tenném, a müködhet, teljesitmény vesztés nélkül?
|
2016. szeptember 17., szombat 23:32 |
|
|
Jonyguxti
|
Köszönöm a gyors választ, Ebböl adodik a kérdés, ha a fütés miatt lecsökkentem a csökeresztmetszetet, akkor csökkenni fog a szüröteljesitményem is, vagy inkább csempésszek be egyet belsö fütöt az akiba?
|
2016. szeptember 17., szombat 21:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Jonyguxti írta: Sziasztok! Hydor Ext. Professional Filter 600 külső szűrő és Hydor ETH külső fűtő beszerzését tervezem. A külső szűrő csőátmérőit nem tudom! ?? A külső fűtő gyári táblázatánál párosítható eszközöknél a Hydor külső szűrők közül csak a 450-ig szerepel. Kérdésem továbbá, hogy összefogom tudni kötni a két eszközt, vagy ne gondolkodjak külső fűtőbe? Válaszokat előre is köszönöm! Szia ! A legjobb választás és nem csak ár érték arányban . Ezek a cuccok -főleg a szűrő - nagyon jó áron vannak a többi cég külsőjéhez viszonyítva . A szűrő csöve 19 -mm-es a fűtőé 17-mm . Ezért kell hozzá egy átalakító.
2016. szeptember 16., péntek 10:39 |
|
|
Jonyguxti
|
Sziasztok! Hydor Ext. Professional Filter 600 külső szűrő és Hydor ETH külső fűtő beszerzését tervezem. A külső szűrő csőátmérőit nem tudom! ?? A külső fűtő gyári táblázatánál párosítható eszközöknél a Hydor külső szűrők közül csak a 450-ig szerepel. Kérdésem továbbá, hogy összefogom tudni kötni a két eszközt, vagy ne gondolkodjak külső fűtőbe? Válaszokat előre is köszönöm!
|
2016. szeptember 16., péntek 9:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
szokezoltan82 írta: papó írta: szokezoltan82 írta: Sziasztok! Ha a gyári bio cucc elég sok elvan tőrve repedve az baj? Ez mitől van ? Nem a folytás miatt? Siporaxot vennèk bele jobb lenne a szűrés?
Más : van itthon rengeteg perlon vattám a tetejére rakohatok lesz javúlás vagy felesleges? Mert láttam youtube -on csomó perlont rakott a legfelső rekeszbe. Nem baj , de ha nem érte mechanikai behatás , érthetetlen , mitől tudott eltörni . Felesleges cserélned a szűrőanyagot . Nem lehetséges , hogy azért tűnt soknak a perlon mert nem volt összepréselve ? Úgy gondoltam ,hogy pluszba rakok bele (siporax) tisztább legyen a víz. A perlont meg én akarok a saját szûrőmbe rakni tetelyére és kérdezem javítana a szűrésen? Vagy felesleges? Elegendő a perlon .
2016. július 31., vasárnap 20:45 |
|
|