Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
De ettől függetlenül bárki bármit mond szerintem még a szivacsban is létre jöhet a biológia lebontó közeg. Még ha kis mértékben is de ott van. Bár az tény a belső szűrés esetén a talaj lebontó képessége meghatározóbb lehet mint a szűrőé...? Illetve is tény, hogy időnként tisztítani kell de ha ez egy vagy két hét akkor sem történik semmi. Viszont ezt a mondatot nem értem. "Ha nem klóros a víz ennek sincs akkora jelentősége,hasonló hőfokú folyóvízzel sem csinálsz bajt." Magyarán ha azonos hőfokú folyóvízzel mosom csap alatt a szivacsokat az jó? Vagy?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. október 30., vasárnap 22:31 |
|
|
robokuty
Csatlakozott: 2011. szeptember 15., csütörtök 17:05 Hozzászólások: 38
|
Sly ,azért ezt gondold végig mégegyszer. SlyChocolate írta: Ami igaz a külső szűrőkre az igaz a belsőkre is. Miért is ? A belső szűrők általában kis felületen ,nagyobb sebességgel szűrnek ,jórészt mechanikai filtrálást végeznek .A külsőknél törekednek a nagyobb szűrőfeületre,és a kissebb áramlás lenne az ideális.Belső szűrőnél elhanyagolható a biológiai rész. SlyChocolate írta: a jó szűrő az öreg szűrő Mondhatták ezt az öregek ,de inkább a tiszta szűrő a jó szűrő ,főleg a belsőnél. SlyChocolate írta: addig amíg a szűrő teljesítménye drasztikusan nem csökken nem szükséges a takarítása. Ha már drasztikusan csökken régóta keringeti a káros anyagokat a vízben ,nem kéne megvárni. SlyChocolate írta: De ahogy KaZe is mondta a legfontosabb vagy lecserélt akava vízben vagy "öreg" egy-két-napos állott csapvízben ki nyomkodni a szűrőszivacsot Ha nem klóros a víz ennek sincs akkora jelentősége,a medence vizéhez hasonló hőfokú folyóvízzel sem csinálsz bajt.Azt olvastam valahol,hogy egy- két fokra nem érzékenyek a bacik. SlyChocolate írta: Illetve soha ne kapcsold le! Mosáskor érdemes. A többi gondolattal maradéktalanul egyetértek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára robokuty 2011. október 30., vasárnap 23:04-kor.
|
2011. október 30., vasárnap 22:12 |
|
|
attila978
Csatlakozott: 2011. szeptember 10., szombat 20:25 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint eddigi akvarista pályafutásom alat(ami 1 éve tart) Jól elcsesztem az egészet. Lehet hogy ez is közre játszik a növényeim pusztulásában? Hiába tápoztam meg élesztőztem? Talán nincs is elég jótékony baktériumom? (Elég sok a sz@r a vízbe)
|
2011. október 30., vasárnap 21:48 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Csatlakozva az előttem szóló kollégához még annyit. Ami igaz a külső szűrőkre az igaz a belsőkre is. "a jó szűrő az öreg szűrő" Ez mit is jelentene? Azt, hogy addig amíg a szűrő teljesítménye drasztikusan nem csökken nem szükséges a takarítása. Mivel belső szűrőről beszélünk ez szerintem egy az egyben igaz is. De ahogy KaZe is mondta a legfontosabb vagy lecserélt akava vízben vagy "öreg" egy-két-napos állott csapvízben ki nyomkodni a szűrőszivacsot. Illetve soha ne kapcsold le! A szűrőknek nap 24-ben kell mennie!
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. október 30., vasárnap 21:38 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
attila978 írta: Sziasztok!
Van 1 Eheim 2010-es belső szűrőm. Kérdésem, hogy kell szakszerűen takarítani egy belső szűrőt? 1-3 havonta szoktam kitakarítani a szivacsot benne. Anyira koszos szokott lenni hogy tiszta barna meg nyálkás az egész. Gondolom nem kell tök tisztára mosni. Másik szűrő kérdés: Eddig nem ment éjszaka a szűrő, villágítással eggyütt lekapcsol az is. Ez bűn? Mennie kéne egész nap?? Szia, a belső szűrőt érdemes gyakrabban takarítani, de semmi esetre sem szabad csapvízzel kimosni, hanem az akváriumból származó vízzel, mert a csapvíz klórtartalma megöli a hasznos szűrőbaktériumokat. A szürőt nem kapcsoljuk ki sosem, mert minden egyes kikapcsolással, illetőleg a hosszú állással megdöglenek a hasznos baktériumok. Szóval én nem ajánlanám a ki-bekapcsolgatást.
2011. október 30., vasárnap 21:22 |
|
|
attila978
Csatlakozott: 2011. szeptember 10., szombat 20:25 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Sziasztok!
Van 1 Eheim 2010-es belső szűrőm. Kérdésem, hogy kell szakszerűen takarítani egy belső szűrőt? 1-3 havonta szoktam kitakarítani a szivacsot benne. Anyira koszos szokott lenni hogy tiszta barna meg nyálkás az egész. Gondolom nem kell tök tisztára mosni. Másik szűrő kérdés: Eddig nem ment éjszaka a szűrő, villágítással eggyütt lekapcsol az is. Ez bűn? Mennie kéne egész nap??
|
2011. október 30., vasárnap 20:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
kzsolti73 írta: Üdvözlöm Önöket! Tegnap vásároltam egy RS ELECTRICAL RS-3001 belső szűrőt. Nem az a gond, hogy nem jó. Épp ellenkezőleg: túlságosan is jó. Annyira, hogy a 425 liternyi vízmennyiséget iszonyúan mozgatja. Nem lenne megoldható, hogy - a kitöltött garanciajegy ellenében - a boltban kicserélnék nekem egy kisebb teljesítményűre? Félő ugyanis, hogy mihelyt beleteszem a halakat - egyelőre üres az akvárium - azok elpusztulnak a túlzott vízáramlástól. Remélem, megoldható a csere. Várom szíves válaszukat ez ügyben. Szia ! Természetesen megoldjuk a problémát.
2010. június 30., szerda 19:43 |
|
|
kzsolti73
|
Üdvözlöm Önöket! Tegnap vásároltam egy RS ELECTRICAL RS-3001 belső szűrőt. Nem az a gond, hogy nem jó. Épp ellenkezőleg: túlságosan is jó. Annyira, hogy a 425 liternyi vízmennyiséget iszonyúan mozgatja. Nem lenne megoldható, hogy - a kitöltött garanciajegy ellenében - a boltban kicserélnék nekem egy kisebb teljesítményűre? Félő ugyanis, hogy mihelyt beleteszem a halakat - egyelőre üres az akvárium - azok elpusztulnak a túlzott vízáramlástól. Remélem, megoldható a csere. Várom szíves válaszukat ez ügyben.
|
2010. június 30., szerda 17:46 |
|
|