Olyan termékekről akarok témát nyitni amihez már volt szerencsém a munkám során.
Ezek a LED szalagok.
Szerintem ezek a legkisebb helyet igénylő LED világítások amelyeket a legkönnyeben is variálhatunk.
Ma már szinte minden van hozzájuk akár távvezérelhető, fényerő szabályozhatóak is.
Pofon egyszerüen össze építhető moduláris rendszerek.
Bár jelenleg ez sem egy olcsó megoldás, de a ruggalmasságának köszönhetően bármilyen akvárium világítást lehet belölük építeni.
Most olyan termékeket szeretnék pár képpel bemutatni amelyekt szereltem és
nagyon meggyőző fényük volt.
Maga a LED szalag:
Mint ahogy írtam rugalmasan szerelhető ugyanis bármilyen hosszban vágható így az akvrium teljes hosszát lefedi a fényük.
Nem úgy mind a refik esetében.
Kimondottan a képen látható felső szalgot szereltük jópárszor ennek a fontosabb paraméterei:
Ezek a szalagok nem vizhatlanok, beltérre valók!
20WATT/ méter
1800Lumen/méter
12Volt-os tápfeszről mennek
De vannak kimondottan vízálló kültéri szalagok is mint pl.
Ezek akármilyen tartószerkezetre regasztva mehetnek az akva felé.
Aluprofilok.
Bár ezek sem olcsóak de mint tartószerkezet nagyon jól nézhetnek ki az akva fellett arról nem is beszélve a helyigényük szinte nulla.
Így akár már felülről szinte teljes vizfelszínen kersztűl csodálhatjuk az akváriumunkat.
Rengeteg formáju alu profil létezik akár polikarbonár burkolattal.
Ami lehet víztiszta vagy opál is így mehet az olcsóbb beltéri szalag is az alu profilba.
Az egyik aluprofil képe:
Ahhoz, hogy müködjenek a dolgok...
A többi már csak tápegységek, jelrősítők, RF vevők, dimmelők lehetnek alkatrészei a rendszernek.
Ezekből talán az RF vevők a legérdekesebb alkatrészek, bár azt aligha használnánk akva felett.