|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:40
|
Szerző |
Üzenet |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Idézet: Az nem gond, hogy hideg fényt adnak? Vagy valakit nem zavar? Az 50w-os reflektorom adatlapján 6000K van írva ami azért már erősen közelít a napfényhez. Lehet kapni ugyanezt 3000K-essel is de az melegfényű, igen sárgás fénye van. Ráadásul ahogy nézegettem ezeknek a lámpáknak az adatait feltűnt, hogy a fényerő a hidegfehérnél 4500-5000lumen, míg a melegfehérnél "csak" 4000-4500lumen. Tehát az akvárium fölé mindenképpen hidegfehéret tennék. Abszolút nem zavaró a fénye , nagyon szépek alatta a színek.
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2013. január 5., szombat 11:47 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Most melyik lámpára gondolsz? Amit te most belinkeltél a 4500k-es izzóval van. Meg úgy tudom vannak egy páran akiknek az akvárium fölött hidegfényű led világít, de nem biztos. Vagy van hozzá 6000-7000K közötti izzó is?
_________________ K.Tamás
|
2013. január 5., szombat 10:47 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Most melyik lámpára gondolsz?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 5., szombat 10:20 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: hzshalas írta: Régóta piszkálja a fantáziámat hogy a kereskedelemben kapható led reflektor vajon mire képes a hagyományos fénycsövessel világítással szemben .Esetemben 2x18w T8 + 55w PC fénycső vs. 50w LED reflektor. Elhatároztam ha újból csinálok egy növényes akvát , az tuti nyitott lesz és egy ilyen fog felette lógni. (Már ha beváltja a hozzáfűzött reményeket) Ugyan az akvárium újjászületése még várat magára egy kis ideig, de mivel a reflektor meglett, nem bírtam ki és kíváncsiságból feleszkábáltam a régi lowtech akira . Fénye minden várakozásomat felülmúlta, úgyhogy az akváriumot lassan szétszedem és nekifogok valami újnak. Addig is egy werkfotó: Ha bárkinek ,bármilyen tapasztalata ezekkel a ledes reflektorokkal kapcsolatban, írja meg bátran Szerintem ez a jövő. Csak kérdés itt, hogy alakul a w/l szabály??? És nem is drágán hozzá lehet jutni. Pl. 19KHuf egy 30W os refi. http://dx.com/p/30w-2250lm-4500k-white-led-spot-light-ac-85-265v-152275Az nem gond, hogy hideg fényt adnak? Vagy valakit nem zavar?
_________________ K.Tamás
|
2013. január 5., szombat 9:21 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Én a power ledekkel végzek most kísérletet,rajtuk hozzájuk gyártott lencsével.Ott is eléggé meggyőző a fényerő,illetve az alatta fejlődő növények is élvezik a színek tanulsága szerint.Képek a naplóban. De ép ma egy hete fut a project,így nincs messzi távú tapasztalatom.
|
2013. január 4., péntek 23:23 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
hzshalas írta: Régóta piszkálja a fantáziámat hogy a kereskedelemben kapható led reflektor vajon mire képes a hagyományos fénycsövessel világítással szemben .Esetemben 2x18w T8 + 55w PC fénycső vs. 50w LED reflektor. Elhatároztam ha újból csinálok egy növényes akvát , az tuti nyitott lesz és egy ilyen fog felette lógni. (Már ha beváltja a hozzáfűzött reményeket) Ugyan az akvárium újjászületése még várat magára egy kis ideig, de mivel a reflektor meglett, nem bírtam ki és kíváncsiságból feleszkábáltam a régi lowtech akira . Fénye minden várakozásomat felülmúlta, úgyhogy az akváriumot lassan szétszedem és nekifogok valami újnak. Addig is egy werkfotó: Ha bárkinek ,bármilyen tapasztalata ezekkel a ledes reflektorokkal kapcsolatban, írja meg bátran Szerintem ez a jövő. Csak kérdés itt, hogy alakul a w/l szabály??? És nem is drágán hozzá lehet jutni. Pl. 19KHuf egy 30W os refi. http://dx.com/p/30w-2250lm-4500k-white-led-spot-light-ac-85-265v-152275
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 4., péntek 23:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hzshalas írta: Régóta piszkálja a fantáziámat hogy a kereskedelemben kapható led reflektor vajon mire képes a hagyományos fénycsövessel világítással szemben .Esetemben 2x18w T8 + 55w PC fénycső vs. 50w LED reflektor. Elhatároztam ha újból csinálok egy növényes akvát , az tuti nyitott lesz és egy ilyen fog felette lógni. (Már ha beváltja a hozzáfűzött reményeket) Ugyan az akvárium újjászületése még várat magára egy kis ideig, de mivel a reflektor meglett, nem bírtam ki és kíváncsiságból feleszkábáltam a régi lowtech akira . Fénye minden várakozásomat felülmúlta, úgyhogy az akváriumot lassan szétszedem és nekifogok valami újnak. Addig is egy werkfotó: Ha bárkinek ,bármilyen tapasztalata ezekkel a ledes reflektorokkal kapcsolatban, írja meg bátran Nagyon meggyőző a képen a fény. De jó lenne ha beválna Nálad. A boltban nekifognék spórolni. Ma kipróbáltam egy ledes fénycsövet. Olyat ütött rajtam a 220 , hogy ugrottam vagy 10 métert és a hajam az égnek állt Ennyi tapasztalatom már van
2013. január 4., péntek 22:51 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Régóta piszkálja a fantáziámat hogy a kereskedelemben kapható led reflektor vajon mire képes a hagyományos fénycsövessel világítással szemben .Esetemben 2x18w T8 + 55w PC fénycső vs. 50w LED reflektor. Elhatároztam ha újból csinálok egy növényes akvát , az tuti nyitott lesz és egy ilyen fog felette lógni. (Már ha beváltja a hozzáfűzött reményeket) Ugyan az akvárium újjászületése még várat magára egy kis ideig, de mivel a reflektor meglett, nem bírtam ki és kíváncsiságból feleszkábáltam a régi lowtech akira . Fénye minden várakozásomat felülmúlta, úgyhogy az akváriumot lassan szétszedem és nekifogok valami újnak. Addig is egy werkfotó: Ha bárkinek ,bármilyen tapasztalata ezekkel a ledes reflektorokkal kapcsolatban, írja meg bátran
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2013. január 4., péntek 22:42 |
|
|