Pontos idő: 2024. november 1., péntek 5:40

Hozzászólás a témához  [ 110 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő
 COB (Chip On Board) LED a jövő? 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

SlyChocolate írta:
papó írta:
A jövő héten beszállok a tesztelésbe :?

Csak nem a leghátsó középső növény tároló akvát akarod vele megvilágítani?

De igen .
Ott fogom kipróbálni.

2013. április 14., vasárnap 18:08

papó írta:

Csak nem a leghátsó középső növény tároló akvát akarod vele megvilágítani?

2013. április 14., vasárnap 18:06
Adminisztrátor

Icepeak írta:
Ha gabibá gondolja adok egy olyan ledet mint amit én használok és tesztelheti:)

Nagyon köszönöm , lehet azzal is próbálkozni fogok , de ebben az tetszik , hogy eleve 230 Volt.

2013. április 14., vasárnap 17:59

Ha gabibá gondolja adok egy olyan ledet mint amit én használok és tesztelheti:)

2013. április 14., vasárnap 16:56
Adminisztrátor

2013. április 14., vasárnap 9:38

T.Tamás30 írta:
Ezért is írtam,hogy kis akvába egész jó alternatívának tűnik.Mindenesetre kíváncsi vagyok a hosszú távú tapasztalataitokra mert a ledes téma engem is foglalkoztat már egy ideje.(a számolásnál pedig valóban nem vettem figyelembe a csöveknél a kialakításukból adódó "veszteséget" )
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Amit nagyon szerettem volna, hogy hiteles képet kapjunk a használódásról, hogy fénymérővel lemérem a kezdeti teljesítményt, és folyamatosan az idő múlásával.
Sajnos spec mérőn nincs, ezért próbáltam telefonos mérővel, de az kiakadt :( , remélem lesz olyan akinek van hozzá eszköze és végez ilyen méréseket.

2013. április 14., vasárnap 6:28

Ezért is írtam,hogy kis akvába egész jó alternatívának tűnik.Mindenesetre kíváncsi vagyok a hosszú távú tapasztalataitokra mert a ledes téma engem is foglalkoztat már egy ideje.(a számolásnál pedig valóban nem vettem figyelembe a csöveknél a kialakításukból adódó "veszteséget" )

2013. április 14., vasárnap 6:13

T.Tamás30 írta:
Nézegettem ez COB cuccot,és számolgattam picit az én jelenlegi világításomhoz viszonyítva ami az akváriumom fölött. Ledeknél a lumen értékkel érdeme számolni.Jelenleg 3db 39W-os t5-ös osram cső világít.Ezek a csövek ha jól emlékszem az adatlapra akkor 3300lument tudnak 30C°-on.Ennél a ledes cuccnál 350-380lumen értéket adnak meg.365-el számolva nekem 27db kellene a víz fölé,hogy csövek szintjén legyek.Szerintem így wattban, de árban még inkább vastagon a csövek fölött lennék.De lehet hogy rosszul okoskodtam.

Ha így számolod igen.
Sokat számolgattam én is, de amint már írtam ezt csak a tesztek, és az élet fogja meghatározni, hogy a ledeknél, és hasonló világításoknál milyen paramétereket kell figyelembe venni. Csak egy logikus észrevétel amíg a csöves lámpáknál hatalmas a szóródó fény, a körsugárzás miatt a veszteség is hatalmas, addig ezeknél a ledeknél megfelelő beállítással sokkal jobb hatásfok érhető el. :hogyis?:
Ami számomra még nagy előnye ennek a technikának, hogy ha teljesíti azt az óraszámot, mit elvben tud (nem nagy teljesítménycsökkenéssel), akkor jó alternatívája lehet az évenkénti csőcserének (amik még egyébként üzemképesek :cry: ).
Nálam a kis akváriumba olyan fényességet hozott, amit csak 3x 4x költségen tudtam volna hagyományos módon megoldani. ;)

2013. április 14., vasárnap 5:46

Nézegettem ez COB cuccot,és számolgattam picit az én jelenlegi világításomhoz viszonyítva ami az akváriumom fölött. Ledeknél a lumen értékkel érdeme számolni.Jelenleg 3db 39W-os t5-ös osram cső világít.Ezek a csövek ha jól emlékszem az adatlapra akkor 3300lument tudnak 30C°-on.Ennél a ledes cuccnál 350-380lumen értéket adnak meg.365-el számolva nekem 27db kellene a víz fölé,hogy csövek szintjén legyek.Szerintem így wattban, de árban még inkább vastagon a csövek fölött lennék.De lehet hogy rosszul okoskodtam.

2013. április 13., szombat 21:00

SlyChocolate írta:
Ha már szóban vannak a webáruházak.
Akkor én is linkelnék egyet a Hajdúböszörményi céget.
Ha ledes cucc kell a melóhoz mi tőlük szerezzük be.
Náluk is van ilyen köret.
http://www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/211

Mielőtt megléptem felvettem velük is a kapcsolatot, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy az 5W-osuk nincs plusz feszszabályozóval ellátva, csak a 7W-osuk, de az nekem sok lett volna.

2013. április 13., szombat 20:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 110 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő