|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 21:55
|
Szerző |
Üzenet |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
látom...
|
2012. május 5., szombat 19:39 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Ki, este rakom fel a képeket!
|
2012. május 2., szerda 18:09 |
|
|
novenyesakvariumok
|
nehezen hiszem el, bár lehetséges..Kipróbáltál minden beállítást amit leírtam??
|
2012. május 2., szerda 17:38 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
novenyesakvariumok írta: Nehéz döntést hozni ezek a képek alapján.... Én kipróbálnám a Sonyt más beállításokkal: Először is a gép nem találta meg a fókuszt. Másodszor pedig a színek túlszaturáltak. (Sajnos ez Sony betegség, de lehet állítani) Nem tudom elképzelni, hogy csak ilyen minőséget lehet kihozni a Sonyból. Valamint mind a két géped nem jól kezeli a csúcsfényeket, mind a két fotón ki van égve a HM teteje. Valamint az adataidból látszik, hogy mind a két gép teljesen kinyitott blendével fotózott.Felteszem a Sonydat automatában használtad. Próbálj 5,6 - 8-as blende körül fényképezni, élesebb lesz mindenhol a kép, mint full kinyitott blendével (mélységélesség) ISO mehet fel 200ig mindenképp. Valamint már a másik topicban is mondtam, hogy állvány, és manuális fókusz. (Állvány amiatt kell, mert a beszűkített blende, és az alacsony ISO miatt hosszabb lesz a záridő) Idézet: Az Iphone kamera-adatai: 8Mp, f 2/4, 1/30, iso64, 72ppi A Sony DSC adatai: 7.2MP, f 2/8, 1/40, iso160(max 1000), 72ppi A Sony adatai jobbak, kivéve a felbontóképességet, és több beállítás is van rajta, ami jól jön, de nálam akkor is a szifon képe a nyerő Ezt a mondatot, hogy a Sony adatai jobbak, nem tudom hova tenni. Az első az a megapixel az ok, tényleg jobb (?). A második a blende, mint írtam, mind a kettő full nyitva van. Ez kb számodra lényegtelen, mert ugyis kisebbre kell venned ilyen képek esetén, mert a kép elöl és hátul nem lesz éles különben a harmadik a záridő, erről aztán végképp nem értem hogyan sikerült megállapítani, hogy az "egyik adat jobb" Az Iso az érzékenységet jelöli, itt is kicsit vakarom a fejem, hogy most akkor mi a jó és mi a rossz. Amit leírtál, csupán a két gép automatikájának a választásának az eredménye. Mondanivalója kb 0. A Sonyval már kipróbáltam minden beállítást és ez a legjobb, amit ki lehet hozni belőle......
|
2012. május 2., szerda 13:02 |
|
|
AQViktor
|
SlyChocolate írta: Szia Vik. Ez így kevés hisz csak fénycső világításnál tesztelted a gépeket. Ha lesz időd egy-két más fénynél is kellene fotóznod. Úgy lenne teljes a kép...? Nem rossz a szifon ez tény csak ez a nagy hype ami körülötte van... Brrrr... Tudom, még lesz pár kép.
|
2012. május 2., szerda 12:51 |
|
|
novenyesakvariumok
|
Nehéz döntést hozni ezek a képek alapján.... Én kipróbálnám a Sonyt más beállításokkal: Először is a gép nem találta meg a fókuszt. Másodszor pedig a színek túlszaturáltak. (Sajnos ez Sony betegség, de lehet állítani) Nem tudom elképzelni, hogy csak ilyen minőséget lehet kihozni a Sonyból. Valamint mind a két géped nem jól kezeli a csúcsfényeket, mind a két fotón ki van égve a HM teteje. Valamint az adataidból látszik, hogy mind a két gép teljesen kinyitott blendével fotózott.Felteszem a Sonydat automatában használtad. Próbálj 5,6 - 8-as blende körül fényképezni, élesebb lesz mindenhol a kép, mint full kinyitott blendével (mélységélesség) ISO mehet fel 200ig mindenképp. Valamint már a másik topicban is mondtam, hogy állvány, és manuális fókusz. (Állvány amiatt kell, mert a beszűkített blende, és az alacsony ISO miatt hosszabb lesz a záridő) Idézet: Az Iphone kamera-adatai: 8Mp, f 2/4, 1/30, iso64, 72ppi A Sony DSC adatai: 7.2MP, f 2/8, 1/40, iso160(max 1000), 72ppi A Sony adatai jobbak, kivéve a felbontóképességet, és több beállítás is van rajta, ami jól jön, de nálam akkor is a szifon képe a nyerő Ezt a mondatot, hogy a Sony adatai jobbak, nem tudom hova tenni. Az első az a megapixel az ok, tényleg jobb (?). A második a blende, mint írtam, mind a kettő full nyitva van. Ez kb számodra lényegtelen, mert ugyis kisebbre kell venned ilyen képek esetén, mert a kép elöl és hátul nem lesz éles különben a harmadik a záridő, erről aztán végképp nem értem hogyan sikerült megállapítani, hogy az "egyik adat jobb" Az Iso az érzékenységet jelöli, itt is kicsit vakarom a fejem, hogy most akkor mi a jó és mi a rossz. Amit leírtál, csupán a két gép automatikájának a választásának az eredménye. Mondanivalója kb 0.
|
2012. május 1., kedd 18:48 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szia Vik. Ez így kevés hisz csak fénycső világításnál tesztelted a gépeket. Ha lesz időd egy-két más fénynél is kellene fotóznod. Úgy lenne teljes a kép...? Nem rossz a szifon ez tény csak ez a nagy hype ami körülötte van... Brrrr...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. május 1., kedd 18:28 |
|
|
AQViktor
|
És itt vannak az eredeti, retusálatlan képek: Sony: Iphone:
|
2012. május 1., kedd 18:16 |
|
|
AQViktor
|
Eddig csak videóztam az iphone-ommal, gondoltam, a kompakt gép úgyis jobb képet csinál. Ma kíváncsiságból összehasonlítottam a képminőséget. Tévedtem.... Az Iphone kamera-adatai: 8Mp, f 2/4, 1/30, iso64, 72ppi A Sony DSC adatai: 7.2MP, f 2/8, 1/40, iso160(max 1000), 72ppi A Sony adatai jobbak, kivéve a felbontóképességet, és több beállítás is van rajta, ami jól jön, de nálam akkor is a szifon képe a nyerő. És akkor a képek: Sony: Iphone: Szerintetek?
|
2012. május 1., kedd 18:13 |
|
|