|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 2:41
|
Szerző |
Üzenet |
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Mexx2 írta: Kicsit szokatlan, hogy Afrikában ahol jóval magasabb a hőmérséklet ilyen zöld részek legyenek. Gondolom a napnak van ereje.
Azért látszik, hogy a gazdagság oda is eljutott. Mindenesetre a golfozás költői tájon élvezhető. Általánosságban véve Afrikában magasabb a hőmérséklet, de itt Dél-Afrikában annyira nem szélsőséges, igazából a legmelegebb napjaik nem érik el az otthoni csúcsokat. Persze ezt területe is válogatja. Ahol én vagyok pl nem szokott havazni, viszont más területeken igen. Meg persze sivataguk is van. Ladysmith, ahol most épp dolgozom, az ország keleti része, közel az Indiai óceánhoz, így csapadék téren nem panaszkodhatnak. Mondhatni minden napra igaz, hogy a napsütéses reggelek délelőttök után olyan délután 4-6 körül elkezdenek gyülekezni a felhők, és legtöbbször esik is. Viszont a nyugati parton ez már nem igaz, ezért ott a sivatagok a jellemzőek.
2012. november 5., hétfő 17:53 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kicsit szokatlan, hogy Afrikában ahol jóval magasabb a hőmérséklet ilyen zöld részek legyenek. Gondolom a napnak van ereje.
Azért látszik, hogy a gazdagság oda is eljutott. Mindenesetre a golfozás költői tájon élvezhető.
_________________ K.Tamás
|
2012. november 4., vasárnap 21:17 |
|
|
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
papó írta: Még - még Köszi , hogy megosztod velünk. Egy néhány sorban ha le tudnád írni , hogy mit is látunk az nagyon jó lenne. Holnap ha lesz időm még folytatom a képek átnézését mert még nem értem a végére, de nem volt már energiám ma. Az első panoráma kép, és a tó a völgyben a Drakensberg hegység-ben készültek. A többi kép Cathedral Peak-nél. Igazából ez is részét képezi a Drakensberg hegységnek, csak valamilyen szinten jobban el van szigetelve. Az úton ide végig lehetett látni kunyhók százait, viszont a határnál nem engedték tovább betelepedni a lakosokat, így az megmaradt úgy ahogy a természet megteremtette. Egyedül egy hotel van a hegységen belül, annak a golf pályáján készült a többi kép. A páviánok konkrétan az emberek közt mászkálnak itt... Ami engem meglepett, hogy a völgy amin áthaladtunk leginkább senki földje, viszont kunyhók százai voltak itt, nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy van e joguk építeni, vagy sem. Az asszonyok a völgyet átszelő folyóban mostak. Erről sajnos pont nincs kép, mert bár nem tiltakoznának, viszont utána rögtön jönnének a pénzért. A gazdálkodás meg eléggé nyíltan zajlik, a tehenek konkrétan bárhol meglephetnek az úton.
2012. november 4., vasárnap 20:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Még - még Köszi , hogy megosztod velünk. Egy néhány sorban ha le tudnád írni , hogy mit is látunk az nagyon jó lenne.
2012. november 4., vasárnap 20:06 |
|
|
Itlosz
|
2012. november 4., vasárnap 19:58 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Egy élmény lehetett.
_________________ K.Tamás
|
2012. november 2., péntek 9:09 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Hatalmas dolog szerintem látni ezeket az élőlényeket az eredeti élőhelyükön.Képek nélkül is maradandó élmény,de így képekben még több.Köszi a képeket és ha van még szerintem mindenki szívesen látja őket
|
2012. november 1., csütörtök 17:29 |
|
|
Itlosz
|
2012. november 1., csütörtök 17:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Köszi , hegy legalább ízelítőt hoztál az ottani természetből. Ha van még ne kímélj bennünket
2012. november 1., csütörtök 16:24 |
|
|
Itlosz
|
2012. november 1., csütörtök 15:48 |
|
|