Szerző |
Üzenet |
Tibitron
Csatlakozott: 2013. szeptember 8., vasárnap 9:04 Hozzászólások: 103
|
papó írta: papó írta: Selena írta: A csigák gyorsan feladjak ha nem találnak elég élelmet az meg ugyebár az alga... Azt a pumpa ha lecsereled egy eheim Compact+ 1000-re vagy meginkabb egy AM DC Runner 1.2-re hangtalan lesz és még Téged is tulel én a Newa pumpakat nem szeretem de kinek a pap... Hmm . nem szeretem tukmálni az árut , de a Hydor pumpái hangtalanok , elnyűhetetlenek .. Ja és ólcsóbbak nem is a zúgásuk a gond, hanem a rezonancia amit kelt. Maga a motor nem anynira hangos, de az üveg, az asztal berezonált tőle, és az adta a búgú rezgő idegesítő hangot.
|
2015. november 10., kedd 21:10 |
|
|
Tibitron
|
Selena írta: A csigák gyorsan feladjak ha nem találnak elég élelmet az meg ugyebár az alga... Azt a pumpa ha lecsereled egy eheim Compact+ 1000-re vagy meginkabb egy AM DC Runner 1.2-re hangtalan lesz és még Téged is tulel én a Newa pumpakat nem szeretem de kinek a pap... ja igen. pár apró, fehér lárva szerű valami futkosott a köveken, de jó gyorsan. mintha kis bogarak lettek volna. Talán valami rák lárvák?
|
2015. november 10., kedd 21:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
papó írta: Selena írta: A csigák gyorsan feladjak ha nem találnak elég élelmet az meg ugyebár az alga... Azt a pumpa ha lecsereled egy eheim Compact+ 1000-re vagy meginkabb egy AM DC Runner 1.2-re hangtalan lesz és még Téged is tulel én a Newa pumpakat nem szeretem de kinek a pap... Hmm . nem szeretem tukmálni az árut , de a Hydor pumpái hangtalanok , elnyűhetetlenek .. Ja és ólcsóbbak
2015. november 10., kedd 21:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Selena írta: A csigák gyorsan feladjak ha nem találnak elég élelmet az meg ugyebár az alga... Azt a pumpa ha lecsereled egy eheim Compact+ 1000-re vagy meginkabb egy AM DC Runner 1.2-re hangtalan lesz és még Téged is tulel én a Newa pumpakat nem szeretem de kinek a pap... Hmm . nem szeretem tukmálni az árut , de a Hydor pumpái hangtalanok , elnyűhetetlenek ..
2015. november 10., kedd 21:08 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
A csigák gyorsan feladjak ha nem találnak elég élelmet az meg ugyebár az alga... Azt a pumpa ha lecsereled egy eheim Compact+ 1000-re vagy meginkabb egy AM DC Runner 1.2-re hangtalan lesz és még Téged is tulel én a Newa pumpakat nem szeretem de kinek a pap...
|
2015. november 10., kedd 20:47 |
|
|
Tibitron
|
Selena írta: Köszi a videót! A wundermani-t nemigen fogod látni, pláne ha egyedül van...cincogo hangot adnak ki ha nincs veszély és ugyebár most ezt nem hallja ami annyit jelent: veszély! Ha párja lesz nagyobb az esély hogy elobujnak... Viszont az uvegrozsak retteghetnek! Még bőven elférne élőkő...min 10%, ami nálad 10kg. Milyen pumpa van benne? Egyébként szépen alakulsz, csak igy tovább! Még talán egy 1 kiló élőkövet még berakok, de túl zsúfoltat sem akarok, az áramlás így jobban megoldottabb. 800 liter/ órás a pumpa (Newa Jet 800L/h ). Azt mondták a Krisztiánék, és én így vélem, hogy szerencsétlen az elhelyezkedése az aksinak. közel van a hátsó fal, berezonál kisit a tartóasztal. Egyelőre most korrekt, az eredeti zúgás alaposan lecsökkent, még egy szilikoncsövet talán berakok, az lehet teljesen eltünteti a rezonálást. Az egyik csiga bele volt fúródva az aljzatba, kivettem ,megszagoltam, nem volt dög szaga, meg mocorgott is, de nem igen aktív. A többi állat viszont jön megy. Remélem csak nyűgös, és nem pusztul el..
|
2015. november 10., kedd 20:39 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Köszi a videót! A wundermani-t nemigen fogod látni, pláne ha egyedül van...cincogo hangot adnak ki ha nincs veszély és ugyebár most ezt nem hallja ami annyit jelent: veszély! Ha párja lesz nagyobb az esély hogy elobujnak... Viszont az uvegrozsak retteghetnek! Még bőven elférne élőkő...min 10%, ami nálad 10kg. Milyen pumpa van benne? Egyébként szépen alakulsz, csak igy tovább!
|
2015. november 10., kedd 20:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A startert nagyon tudom ajánlani Klassz lesz !
2015. november 10., kedd 20:29 |
|
|
Tibitron
|
Két hetes az aksi, pár változásról beszámolok a videóban. https://www.youtube.com/watch?v=TtgmRZulKhI
|
2015. november 10., kedd 20:00 |
|
|
Selena
|
|
2015. október 27., kedd 14:35 |
|
|