|
Pontos idő: 2024. december 21., szombat 12:56
|
Szerző |
Üzenet |
Daníí
|
Dredd107 írta: Ha így van, akkor holnap ott vagyok a mágnesszelepért! Kérdésem lenne még, hogy a power cpmpact fénycsövekről mi a vélemény? A aksi tetejébe úgy néz ki, hogy csak ilyennel tudok bővíteni a már mglévő CO2 miatt . Megjegyzem, hogy a pár nap alatt a növényeim úgy bedurrantak mint a testépítők és üde zöldek is! Szerintem a power compact csövek jók, csak megfelelő kelvin számút kell belőle venni.
|
2011. augusztus 16., kedd 21:10 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
Ha így van, akkor holnap ott vagyok a mágnesszelepért! Kérdésem lenne még, hogy a power cpmpact fénycsövekről mi a vélemény? A aksi tetejébe úgy néz ki, hogy csak ilyennel tudok bővíteni a már mglévő CO2 miatt . Megjegyzem, hogy a pár nap alatt a növényeim úgy bedurrantak mint a testépítők és üde zöldek is!
|
2011. augusztus 16., kedd 21:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Dredd107 írta: Szia!
Telefonon történt beszélgetésünket követően reggel nyitottam a tűszelepet, de sajnos nem áll vissza az előző napi nyomás a rendszerben, ezért reggelente állítgatni kell a szabályzó főcsapját és a tűszelepet. Fel kell tekernem 5 bar környékére majd onnan vissza 2,5-3 barra és csak így áll be újból a rendszer. Úgy gondolom, hogy valami nem stimmel. Helyes ez így vagy minden reggel állítanom kell. Ma vátam, hogy magától visszaálljon a nyomás de még délutánra sem állt vissza, alig szállt a bubi, anak ellenére, hogy minden úgy hagytam ahogy előző este elzártam a szelepet. A mágnes szelep meg kell , hogy oldja a problémát , hiszen a reduktor és a mágnesszelep között megmarad a nyomás. A fenébe , hogy ilyen messze vagy
2011. augusztus 16., kedd 20:58 |
|
|
Daníí
|
Dredd107 írta: Helló
Amennyiben teszek rá mágnesszelepet akkor is marad egy bizonyos cső hossz utána amibe befolyhat a víz. Hová javasolt tenni a szelepet ezek után? A sera diffúzorban benne van a bubi számláló abba eleve víz van. Teljesen jogos felvetés, igazából arra gondolok, hogy a nyomás kiegyenlítéssel van neked problémád de majd papó leírja ő kicsit jobban konyít hozzá
|
2011. augusztus 16., kedd 20:49 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
Helló
Amennyiben teszek rá mágnesszelepet akkor is marad egy bizonyos cső hossz utána amibe befolyhat a víz. Hová javasolt tenni a szelepet ezek után? A sera diffúzorban benne van a bubi számláló abba eleve víz van.
|
2011. augusztus 16., kedd 20:38 |
|
|
Daníí
|
Dredd107 írta: Szia!
Telefonon történt beszélgetésünket követően reggel nyitottam a tűszelepet, de sajnos nem áll vissza az előző napi nyomás a rendszerben, ezért reggelente állítgatni kell a szabályzó főcsapját és a tűszelepet. Fel kell tekernem 5 bar környékére majd onnan vissza 2,5-3 barra és csak így áll be újból a rendszer. Úgy gondolom, hogy valami nem stimmel. Helyes ez így vagy minden reggel állítanom kell. Ma vátam, hogy magától visszaálljon a nyomás de még délutánra sem állt vissza, alig szállt a bubi, anak ellenére, hogy minden úgy hagytam ahogy előző este elzártam a szelepet. szia, Mágnesszeleped van, mert ha nincs akkor ez állandó probléma lesz mert éjszaka, hogy nincs nyomás a csőbe bele megy a víz a diffizurba és amikor te kinyitod a palackot akkor a 3bár nyomás kevés ahhoz hogy kinyomja a vizet és megfelelő bubi szám mellett jöjjön a co2.
|
2011. augusztus 16., kedd 20:28 |
|
|
Dredd107
|
Szia!
Telefonon történt beszélgetésünket követően reggel nyitottam a tűszelepet, de sajnos nem áll vissza az előző napi nyomás a rendszerben, ezért reggelente állítgatni kell a szabályzó főcsapját és a tűszelepet. Fel kell tekernem 5 bar környékére majd onnan vissza 2,5-3 barra és csak így áll be újból a rendszer. Úgy gondolom, hogy valami nem stimmel. Helyes ez így vagy minden reggel állítanom kell. Ma vátam, hogy magától visszaálljon a nyomás de még délutánra sem állt vissza, alig szállt a bubi, anak ellenére, hogy minden úgy hagytam ahogy előző este elzártam a szelepet.
|
2011. augusztus 16., kedd 19:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: Üdvözletem!
Összeraktam a ma vásárolt CO2 szettet. Érdeklődöm, hogy puhább CO2 cső van-e mivel annyira merev amit elvittem, hogy a sera diffúzor egyik cső vezető tüskéjét le is törte, azaz nem nagyon lehet hajlítani. Továbbá érdeklődnék, hogy a sera diffúzor csak a peremén körbe porlaszt 1,5 bar nyomás mellett. Abban az esetben porlaszt csak teljes felületen ha nagyobb nyomásra csavarom fel a szabályzót. A felső gyűrűt jól rácsarvartam, a gumitömítés a helyén. Illetve van-e kisebb diffúzor mivel nagynak tűnik az 54 literben.
Köszönettel A cső ha nem tudod hajlítgatni az azért van mert eredeti co2 - re van gyártva és azért ilyen sprőd , hogy a nyomást bírja. Természetesen van lágyabb cső , de inkább azt javaslom , meleg vízzel tedd engedelmesebbé . Az nem probléma ha nagyobb nyomásra csavarod a szabályzót , az adott helyzet sok mindent eldönt Sajna nem csinálnak kisebbet , de ha nőnek a növényeid , akkor nem lesz annyira feltűnő a difi. Ha nem tetszik kicserélem üvegre.
2011. augusztus 11., csütörtök 22:04 |
|
|
Dredd107
|
Üdvözletem!
Összeraktam a ma vásárolt CO2 szettet. Érdeklődöm, hogy puhább CO2 cső van-e mivel annyira merev amit elvittem, hogy a sera diffúzor egyik cső vezető tüskéjét le is törte, azaz nem nagyon lehet hajlítani. Továbbá érdeklődnék, hogy a sera diffúzor csak a peremén körbe porlaszt 1,5 bar nyomás mellett. Abban az esetben porlaszt csak teljes felületen ha nagyobb nyomásra csavarom fel a szabályzót. A felső gyűrűt jól rácsarvartam, a gumitömítés a helyén. Illetve van-e kisebb diffúzor mivel nagynak tűnik az 54 literben.
Köszönettel
|
2011. augusztus 11., csütörtök 20:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: Üdvözletem!
Holnap délelőtt tudnék bemenni a nyomáscsökkentőért amennyiben van készleten. Illetve 500 gr Sera palack van-e és kisebb méretű diffúzor?
Köszönettel Szia ! Van minden , bent leszek a boltban. Engem keress
2011. augusztus 10., szerda 19:07 |
|
|