Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
KaZenek egy kis segítség a hűtéshez. Mivel én a 42 literes akvámhoz egy Coolink ventim van. Ami kb 40m2 levegőt tol óránként. Nem nehéz kiszámolni mennyi kellene 400literre. Ez van nekem. http://shop.multimediatower.hu/product/25043Mivel Neked pont tízszerese az akvád vízmennyisége mint az enyém, így egyszerű számolni. Én ezt a 12 centist javaslom. http://shop.multimediatower.hu/product/19860Ez a Coolink venti még 20db-el alatti zajjal tolja a levegőt és sokkal olcsóbb mint egy Nocuta. Viszont ez a venti közel 100m2 levegőt mozgat óránként. Ebből kéne 4db de minimum a 3db, hogy meg legyen a 300-400m2 óránként ami tuti elég lehet. Ha nálam a 42 literre elég a 40m2/óra akkor Nálad is elégnek kell lennie ennek a 10*-ese.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. június 24., péntek 19:13 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Daníí írta: Sziasztok A nagy meleg miatt én is beüzemeltem a hűtést az akvárium, két darab tápegyből származó ventivel és egy processzor hűtőt használok. és az lenne a kérdésem az baj ha ezt a 3ventit 1db 10 voltos tápról működtetem? Egyáltalán nem baj csak arra figyelj, hogy mind a három venti párhuzamosan legyen kötve. Az az mindegyik ugyanarra a táp kimenetére legyenek csatlakoztatva. A másik és a LEGFONTOSABB a tápegységed terhelhetősége!!! Ennek értelemszerűen nagyobbnak kell lennie mint a három venti összes teljesítménye!!! Mert máskülönben leéghet a tápegység! Egyerűen kiszámolható jó-e a tápegység. Összeadod a ventikre irt amper (A) értékeket és megnézed ez az összeg kevesebb-e mint ami a tápon van. Pl. 0.5A meg 0.5A meg 0.8A az 1.8A ez ugye a venti áramfelvétele 1.8A azaz 1800mA. Ha a tápod tud 2A-t vagy másképp írva 2000mA-t akkor jók vagyunk! Jah és még egy FONTOS dolog mivel a PC-s ventik 12V-ra vannak méretezve és erre van megadva az áramfelvételük. Mivel Neked "csak" 10Voltos tápod van így nagyobb áramfelvétele lesz a ventiknek. Érdemes a tápegységet túlméretezni. Remélem érthető voltam, kérdezz nyugodtan ha valami nem oké.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. június 24., péntek 18:00 |
|
|
Daníí
|
Sziasztok A nagy meleg miatt én is beüzemeltem a hűtést az akvárium, két darab tápegyből származó ventivel és egy processzor hűtőt használok. és az lenne a kérdésem az baj ha ezt a 3ventit 1db 10 voltos tápról működtetem?
|
2011. június 23., csütörtök 19:22 |
|
|
SlyChocolate
|
Majdnem. A másik üzletükből: Belvárosi üzlet: Cím: 4024 Debrecen Szent Anna u. 18.
|
2011. május 16., hétfő 4:55 |
|
|
Daníí
|
papó írta: Nagyon jó lett !. Csak azt nem írtad meg , hogy honnan szereztél ilyen zöld színü ventillátort Nem mintha nem menne az akváriumhoz , csak kiváncsiságból kötekedek Ha jól gondolom innen: 4031 Debrecen István u. 32.
|
2011. május 15., vasárnap 21:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon jó lett !. Csak azt nem írtad meg , hogy honnan szereztél ilyen zöld színü ventillátort Nem mintha nem menne az akváriumhoz , csak kiváncsiságból kötekedek
2011. május 15., vasárnap 21:00 |
|
|
SlyChocolate
|
Helyzetjelentés. Tegnap este 8 óra körül lett véglegesen elindítva a venti ekkor a víz 27°C volt, a szobában 25°C fokos volt a levegő. Reggel 6 óra körül néztem a hőmérsékleteket. A szoba nem változott 24.7°C viszont a víz! Nem hittem a szememnek!!! Közel 10 óra alatt 27-ről 22.5°C-ra hűlt le!!! Persze ennek meg is lett a következménye kb fél centit csökkent a vízszint. Szóval ha kánikula lesz be kell készítenem egy vödörbe vizet a napi párolgás pótlására.
|
2011. május 15., vasárnap 6:06 |
|
|
SlyChocolate
|
|
2011. május 14., szombat 20:49 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
SlyChocolate írta: Ma megszületett a végleges ventilátoros akva hűtésem. Sokat olvastam a pc ventikről ahol a mi szempontunkból a legfontosabb tényezők a zajszint és a megmozgatott levegő mennyisége. Rengeteg márka van a piacon nehéz a döntés de szerintem itt is megéri kicsivel többet adni egy szinte hangtalan márkás ventiért. Sok gondolkodás után egy Coolink ventit választottam (akinek többje van rá a Nocuta márkát is ajánlom). Ez a venti 8 centis technikai infó itt találtok róla. Volt már jó néhány pc ventihez szerencsém (pc-k összerakásánál) de őszintén megmondom ilyen hangtalan és erős ventit nem pipáltam. Kivi vagyok a véleményetekre. Szerintetek így jó-e az elhelyezés? Szerintem nagyon jó választás volt e márka! Már régen használom,csak 12 cm esre esküszöm! A pozíciója lehető legjobb helyen van,végig tolja vizet.
|
2011. május 14., szombat 20:39 |
|
|
SlyChocolate
|
Köszi HUGO.
|
2011. május 14., szombat 20:27 |
|
|