Nem haragszunk meg senkire, mert fél megosztani a kedvenc bútorát a néppel. Lássátok, mily példával járok el!
Én úgy kezdtem, hogy kigondoltam, mekkora medencét szeretne a család. Aztán első kigondolás után úgy voltam vele, hogy ne legyen a szekrény nagyon magas, mert nem fogok tudni belenyúkálni, tehát a legfontosabb szempontként a magasságnál a kényelmet vettem alapul, amit mind a mai napig nem bánok. A gond ezzel a magassággal csak az, hogy éppen pont nem férnek el a szekrényben a 8020-asaim, amint ez a későbbi felvételeken látszik.
Itt próba alatt:
Többek között azért sem szerettem volna magas szekrényt, mert úgy gondoltam, hogy statikai szempontból nem mindegy, hogy mennyire van a medence súlypontja magasan, nehogy egy esetleges rohangászásból és az ebből adódó csúszkálásból, kapaszkodásból egészen véletlenül kibillenjen a szerkezet, ezzel törést okozva a családban és az üvegben is. Ezt a korábbi akváriumbútoromból kiindulva szűrtem le, alkalmasint majd azt is felteszem ide.
Egyébként pontosan statikai szempontból lett a szekrény alja hosszabb, részint jól néz ki, részint pedig bármit rá lehet pakolni.( És egy esetleges medencebővítést is megenged a rendszer, már ha a család is elfogadja ezt.)
A szekrénnyel egyértelműen a régi klasszikus vaskeretes akváriumok imitációja lett volna a célom úgy, hogy közben a bútor jótékonyan el is takarja a technikát. Ez hellyel-közzel sikerült is.
Még a szekrény low-tech korából adódott két felnyitható szekrényajtó, ami a 300 wattos világítás beüzemelése után a szekrény tetejére került és azóta is ott vigyáz a porra. Nem mellékesen remekül lehet a világítás hőjével keleszteni, ennél bajnokabb hely erre nincs a lakásban. (Imádják is a kölkeim a pizzáimat
)
Sajnos a két 2080-as nem fért be a szekrénybe, így azoknak másik szekrény készült, természetesen ugyanebben a stílusban. (majd arra is keresek fotót)
Na, itt a kert! Mondanám, de nem mondom. Inkább a mérhetetlen kupi és az elektromos berendezések egy kapcsolószekrénye. Egy táp jön be, a dobozban szépen szétosztottam mindent ami kellett és minden szűrőt, koralia-t, miazmás mezei lámpakapcsolókkal (is) tudom kapcsolgatni.
A bútor lapja 5 cm vastag fenyőből van, mert közöltem az asztalossal, hogy úgy csinálja, hogy egy ifa is rá tudjon menni. Hát ez így nem nagyon hajlik meg főleg úgy nem, hogy középen három különböző helyen van megtámasztva a lap elől is és hátul is. Kicsit olyan, mintha vennénk egy masszív asztalt és körbeépítenénk lapokkal.