Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
vricsinfo írta: Már harmadik hete tolom a tfp-t és még sosem volt ennyire algamentes az akvárium. Heti 50 % vízcsere mellett adagolok 40 ml tápot a vízcserék után a 180 literes akváriumba.
Mivek az alga eltűnt, ezért elkezdtem emelni a fényerőt. Ezt sikerült 30 %-al feljebb tornázni.
Most a világìtás idejét toltam ki 6 óráról 7,5-re.
Úgy látom, hogy a körülmények miatt érdemes lenne emelni a tápozáson, illetve adagolnom kellene a macro tápot is.
A napi tápozás kiegyensújozottabb, ezért vissza fogok rá térni.
Van javaslatotok, hogy miből mennyit? MI lenne ha a világítás időtartamához alakítanád a táp mennyiségét ? Ha az alapból indulunk ki akkor azt megemelted 30 % al . A tápokat is emeld meg ennyivel és pár nap alatt látszani fog , hogy jól döntöttél - e .
2015. június 23., kedd 21:43 |
|
|
vricsinfo
|
Már harmadik hete tolom a tfp-t és még sosem volt ennyire algamentes az akvárium. Heti 50 % vízcsere mellett adagolok 40 ml tápot a vízcserék után a 180 literes akváriumba.
Mivek az alga eltűnt, ezért elkezdtem emelni a fényerőt. Ezt sikerült 30 %-al feljebb tornázni.
Most a világìtás idejét toltam ki 6 óráról 7,5-re.
Úgy látom, hogy a körülmények miatt érdemes lenne emelni a tápozáson, illetve adagolnom kellene a macro tápot is.
A napi tápozás kiegyensújozottabb, ezért vissza fogok rá térni.
Van javaslatotok, hogy miből mennyit?
|
2015. június 23., kedd 21:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Bandesz_ írta: Köszi! Akkor ez most micro, mint a dr. Garden, vagy éppen annak macro párja, vagy mindkettő? - Lehet, hogy teljesen elvesztettem a fonalat? Szerk.: végül is "csak" a topik címének harmadik szaváig kellett volna eljutnom. Szóval micro. Sok volt nekem ez a mai délelőtt és kevés a kávé. Macrót hogyan rendelhetek tőletek? Szia ! Majd feltesszük a shopba szépen lassan Tedd meg nekem , hogy pü -ben rendeled meg ..
2015. június 3., szerda 12:40 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
Köszi! Akkor ez most micro, mint a dr. Garden, vagy éppen annak macro párja, vagy mindkettő? - Lehet, hogy teljesen elvesztettem a fonalat? Szerk.: végül is "csak" a topik címének harmadik szaváig kellett volna eljutnom. Szóval micro. Sok volt nekem ez a mai délelőtt és kevés a kávé. Macrót hogyan rendelhetek tőletek?
|
2015. június 3., szerda 11:19 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Bandesz_ írta: papó írta: boszeb írta: Szia Papó! Mikor lehet kér i belőle? Üdv Balázs Szia ! Már rendelhető . Bármikor tudom küldeni . Sziasztok! Webáruházban fent van valahol, vagy küldjünk privit? http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-akvarisztika/novenyapolas/aqua-line-novenyapolo-szerek/aqua-line-tf-planter-novenytapso-500ml?p=0Parancsolj!
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. június 3., szerda 9:59 |
|
|
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
papó írta: boszeb írta: Szia Papó! Mikor lehet kér i belőle? Üdv Balázs Szia ! Már rendelhető . Bármikor tudom küldeni . Sziasztok! Webáruházban fent van valahol, vagy küldjünk privit?
|
2015. június 3., szerda 9:22 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
vricsinfo írta: Ez engem is érdekel. Én három napja használom, de úgy tűnik hatásos. A zöld alga (gda) visszavonulót fújt, és a víz durván "szénsavas" Most napi 1ml/litert tolok heti 50% csapvíz csere mellett. Leálltam minden más táppal. Csak a co2-t és a fény megy ezerrel. Tehát a gyártói javaslat 70x-eset adod? o.O Vagy elszámoltam valamit?! Nem sok az?!
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. május 29., péntek 23:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: Szia Papó! Mikor lehet kér i belőle? Üdv Balázs Szia ! Már rendelhető . Bármikor tudom küldeni .
2015. május 25., hétfő 10:45 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Szia Papó! Mikor lehet kér i belőle? Üdv Balázs
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2015. május 25., hétfő 7:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ifkovics86 írta: Kérdésem lenne,hogy hogy lenne jobb adagolni majd a Tf tápot. Napi bontásban ill. hetiben! Napi bontásban azért kiegyensúlyozottabb a tápanyag a növényeknek . Ha van lehetőségetek , inkább naponta adagoljátok. De csak annyit amennyi muszáj ...
2015. május 24., vasárnap 20:16 |
|
|