Szerző |
Üzenet |
Zel
|
Papó! Ezekről a csodaszerekről szeretnék kérdezni (TF Planter, TF Macro,). Az érdekelne lehet-e tudni, hogy ezeket a tápokat használva, egységnyi adag belőlük mekkora mg/l-vel növeli a vízben megtalálható tápanyag mennyiséget? Pl az én esetemben magas nitrát, és foszfát szint, valamint lehetséges vashiány miatt átálltam a TF tápokra. TF planter adagolás az ajánlott 11 ml/hét. Én napi tápozást használok 1,5 ml/nap, viszont ekkora mennyiség mellett 0-ás vas szint lett mérve. Illetve nem lett Ami a TF MACROT illeti az jócskán vissza lett véve, a korábbi napi 5-6 ml helyett, csak 1-et adagoltam. Az eredmény nitrát 0 , foszfát szint még magas az 1. Mivel tesztem nincs és hosszú távon nem szeretném hetente mérettetni a víz paramétereket ezért nagyon megkönnyítené a dolgot. Érdekes hogy pl az Aqua Line Fe dobozán már szerepel ez az adat, az 1ml/100l 0.2mg/l-vel dobja meg a vas koncentrációját. Ha megtalálhatóak ezek az adatok már a fórumon elnézést, minden általam témába vágót átolvastam de, sehol se találtam. Előre is köszönöm
|
2015. szeptember 18., péntek 12:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A holland akváriumot fotózás után széjjelszedtem . Az eredeti berendezésnél a Tf plantert alapjáraton adagoltam és a növények hibátlanok voltak . Alga semmilyen formában nem jelentkezett. Most más növényekkel kiegészítve a maradék növény kollekció és bizony jelentkezett néhány kellemetlen jövevény. A legbosszantóbb a poralga volt ami kezdte ellepni a finomabb növények leveleit . Bár a mérésnél minden érték rendben lévőnek tűnt , még sem sikerült visszaszorítani igazán a poralgát. A múlt héten úgy döntöttem , lesz ami lesz megkétszerezem a Tf planter adagolását. Az eddigi pici bubizás után a növények elkezdték ontani az oxigént és mára a poralga visszavonult. Tehát ugyan az , az akvárium , majdnem ugyan olyan növényekkel, mint ezt megelőzően , teljesen másképpen működik .
2015. augusztus 17., hétfő 18:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ilkb írta: Szépen fejlődnek a növények, de ki akarom próbálni a TF tápokat, mert nagyon sokan dicsérik őket. Remélem Te sem fogsz csalódni ...
2015. augusztus 4., kedd 22:07 |
|
|
ilkb
Csatlakozott: 2015. március 25., szerda 20:23 Hozzászólások: 21 Tartózkodási hely: Kaposvár
|
Szépen fejlődnek a növények, de ki akarom próbálni a TF tápokat, mert nagyon sokan dicsérik őket.
|
2015. augusztus 4., kedd 22:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ilkb írta: Most GA micro / macro van, de ha elfogy TF micro / macro lesz Majd látod érdemes -e váltani ... Lehet , hogy a mostani felállás a nyerő ..
2015. augusztus 4., kedd 22:00 |
|
|
ilkb
Csatlakozott: 2015. március 25., szerda 20:23 Hozzászólások: 21 Tartózkodási hely: Kaposvár
|
Most GA micro / macro van, de ha elfogy TF micro / macro lesz
|
2015. augusztus 4., kedd 21:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ilkb írta: papó írta: ilkb írta: Papó! Az "Aqua Line Fe" vasat naponta vagy hetente kell a honlapon megadott mennyiségben adagolni? Köszönöm. Minden vízcserekor érdemes . A boltban legalább is ez vált be a legjobban . De olyan kevés kell belőle , hogy a naponkénti adagolás talán gondot is jelent . Köszönöm a gyors választ. Hetente adagolva 5 ml/200 literre nagyon gazdaságos a táp No igen , de ez csak vas . Mi a bázis ? Milyen többi micro és macro elemeket adagolsz ?
2015. augusztus 4., kedd 21:39 |
|
|
ilkb
|
papó írta: ilkb írta: Papó! Az "Aqua Line Fe" vasat naponta vagy hetente kell a honlapon megadott mennyiségben adagolni? Köszönöm. Minden vízcserekor érdemes . A boltban legalább is ez vált be a legjobban . De olyan kevés kell belőle , hogy a naponkénti adagolás talán gondot is jelent . Köszönöm a gyors választ. Hetente adagolva 5 ml/200 literre nagyon gazdaságos a táp
|
2015. augusztus 4., kedd 21:35 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ilkb írta: Papó! Az "Aqua Line Fe" vasat naponta vagy hetente kell a honlapon megadott mennyiségben adagolni? Köszönöm. Minden vízcserekor érdemes . A boltban legalább is ez vált be a legjobban . De olyan kevés kell belőle , hogy a naponkénti adagolás talán gondot is jelent .
2015. augusztus 4., kedd 21:30 |
|
|
ilkb
|
Papó! Az "Aqua Line Fe" vasat naponta vagy hetente kell a honlapon megadott mennyiségben adagolni? Köszönöm.
|
2015. augusztus 4., kedd 21:20 |
|
|