Sziasztok. Egy anubas nana xl-t vettem és szeretném a talaj közelébe elhelyezni. Az megoldható hogy két kő közé rakom, és a gyökerei a kő alatt lesznek? Egy axolotl-os aksiba tervezem és nem szeretném ha az állat nagyon elmozdítaná. Kötözni nem akarom mert félő hogy megeszi a cérnát, a damil meg felsérti a bőrét.
Szerintem ha a két kő jól tartja anélkül, hogy a növény megsérülne akkor nem gond.
_________________ K.Tamás
2013. szeptember 29., vasárnap 8:48
Tibitron
Csatlakozott: 2013. szeptember 8., vasárnap 9:04 Hozzászólások: 103
Sziasztok. Egy anubas nana xl-t vettem és szeretném a talaj közelébe elhelyezni. Az megoldható hogy két kő közé rakom, és a gyökerei a kő alatt lesznek? Egy axolotl-os aksiba tervezem és nem szeretném ha az állat nagyon elmozdítaná. Kötözni nem akarom mert félő hogy megeszi a cérnát, a damil meg felsérti a bőrét.
Cryptocoryne beckettii ''petchii'' Pink Mini- nél (nem tudtam miképp lenne érdemes rövidíteni XD) van esetleg valami nyírási szabály/javaslat? gondolom idővel azért nem árt ritkítani.
De ami miatt igazából nálam felmerült a gondolat az az, hogy a régi levelein zöld pont alga telepedett meg, mondhatni már ültetés után, aztán arra gondoltam, hogy ha már megfelelő mennyiségű új levelet hozott akkor a régieket lenyesegetném, megszabadulva így az algától, meg így elkerülhetem azt is, hogy túl sűrűsödjön...
Óvatosan levághatod a nem tetsző leveleket . Az óvatosan az nem azt jelenti jelen esetben , hogy lábujjhegyen kell nyírni , hanem , hogy egyszerre egy tőről ne vágj le túl sok levelet .
Rendben, akkor majd ovatosan nehany leveltol megszabadulok. ( a maximalis biztonsagra torekedve azert lehet hogy labujhegyrol fogom nyirni )
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről
2013. március 26., kedd 23:06
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Cryptocoryne beckettii ''petchii'' Pink Mini- nél (nem tudtam miképp lenne érdemes rövidíteni XD) van esetleg valami nyírási szabály/javaslat? gondolom idővel azért nem árt ritkítani.
De ami miatt igazából nálam felmerült a gondolat az az, hogy a régi levelein zöld pont alga telepedett meg, mondhatni már ültetés után, aztán arra gondoltam, hogy ha már megfelelő mennyiségű új levelet hozott akkor a régieket lenyesegetném, megszabadulva így az algától, meg így elkerülhetem azt is, hogy túl sűrűsödjön...
Óvatosan levághatod a nem tetsző leveleket . Az óvatosan az nem azt jelenti jelen esetben , hogy lábujjhegyen kell nyírni , hanem , hogy egyszerre egy tőről ne vágj le túl sok levelet .
2013. március 26., kedd 21:14
Hathor
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 10:56 Hozzászólások: 259
Ez elsősorban Neked lett feltéve , hisz mint mondtad senki nem segített . Pedig de ..
Eső után köpönyeg. De nekem nincs is ilyen precíziós sebészollóm.
Ajánlhatok egy jó shopot . Remélem nem tekinted etikátlan reklámnak. Az elérhetőség is könnyen megtalálható http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... ollok?p=12 De ha telefonon szeretné a kedves kertész leadni a rendelést , az is lehetséges
2013. február 24., vasárnap 20:41
Hathor
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 10:56 Hozzászólások: 259
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.