Szerző |
Üzenet |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
És ha utolag kerűlne be ricardia a kövrkre ha már viz alatt van az akva , mit ajánlatok?
Tapatalk-kal küldve az én D5503-el
2016. január 22., péntek 11:25 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
pepe0419 írta: dexkill írta: papó írta: Klassz ! Ha ennyire könnyedén megtapadna az a riccardia .. de jó is lenne ragasztót kevert a masszába, csak erről mélyen hallgat amúgy meg hol a joghurt?! azt a módszert szeretném kipróbálni egyszer... Én is az emers neveléssel tapasztottam riccardiát lávakőre a kőfánkban, nekem 6 hétig volt fólia alatt az aki, és ami nem tapadt meg, azt 2-3 feltöltés után leszívtam a talajról. Ami fent maradt, az megindult, az amanok sem szedik már le. Fontos, hogy a legkönnyebben a lávakőre tapadnak meg. szerk: nekem a joghurt nem jött össze, berothadt az egész A joghurtal nagyon csínján kell bánni...odavághatja az egész scapet...elég azoknak a moháknak egy kis fény meg pára...én a pilácsot is hanyagolom..
|
2016. január 22., péntek 11:09 |
|
|
pepe0419
|
dexkill írta: papó írta: Klassz ! Ha ennyire könnyedén megtapadna az a riccardia .. de jó is lenne ragasztót kevert a masszába, csak erről mélyen hallgat amúgy meg hol a joghurt?! azt a módszert szeretném kipróbálni egyszer... Én is az emers neveléssel tapasztottam riccardiát lávakőre a kőfánkban, nekem 6 hétig volt fólia alatt az aki, és ami nem tapadt meg, azt 2-3 feltöltés után leszívtam a talajról. Ami fent maradt, az megindult, az amanok sem szedik már le. Fontos, hogy a legkönnyebben a lávakőre tapadnak meg. szerk: nekem a joghurt nem jött össze, berothadt az egész
|
2016. január 22., péntek 10:27 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
papó írta: Klassz ! Ha ennyire könnyedén megtapadna az a riccardia .. de jó is lenne ragasztót kevert a masszába, csak erről mélyen hallgat amúgy meg hol a joghurt?! azt a módszert szeretném kipróbálni egyszer...
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2016. január 21., csütörtök 23:11 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Nekem megtapadt! 7 otó és a garnik meózák most is hogy mennyire...
|
2016. január 21., csütörtök 21:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Klassz ! Ha ennyire könnyedén megtapadna az a riccardia .. de jó is lenne
2016. január 21., csütörtök 21:21 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Multis írta: JANNUS333 írta: Sokáig ragasztottam, vagy vékony horgász zsinórral kötöttem. Aztán olvastam valahol a joghurtus mohanevelésről...jónak tünt de nem volt kedvem pacsmagolni...majd találtam egy aránylag egyszerű módszert ami gyönyörű eredményez és a legtermészetesebb kinézethez vetett...a módszer végtelen egyszerű...tegyük fel hogy egy lávaköves- hegyes scapet akkarunk csinálni...hegy megépít..hardscape rendben...mohát elővesz, vágódeszka- kés...és aprít mint a hagymát vagy zellert...zöld pépet megnedvesít-hogy ecsettel felkenhető legyen és megáljon a felűleten...hegyeket lekenjük..az akit talajszintig vagy ameddig nincsennek mohák vízzel feltölt...az aki tetejét folpackkal lefed minimális szellőzést biztosítva mert különben büdi...vár 1.-2 hetet ilyenkorra látszik hogy megindul a moha lehet az akit feltölteni...stb..stb..egyenlőre nálam ez a módszer " emers mohanevelés" kicsiben fut kisérlet képpen, az alap lávakő a mohák dissi, richardia, karácsonyi és valami Számomra ismeretlen ( hasonló a karácsonyi mohához) Folyt.köv (remélem) Ez pont jókor jön mert épp mohával vannak terveim... Egy kis képes kiegészítő ( nem saját képek) 1. A hardscape 2. Moha aprítás..késsel vagy daráló.. 3. Kövek nedvesítése ( én rendesen megöntöztem, rengeteg vizet magában tart a lávakő) 4.Mohák a kőre..kézzel, én ecsettel tuszkoltam a rések közzé..úgy jutt szép egyenletesen ahová szeretnénk, meg ahová nem oda is néha.. 5. Az egészet lefed..5-7 napot ajánlót..én vártam majd 2 hetet hogy a richardia megtapadjon.. 6. 1 hét és feltöltés... 7. Gyönyörködünk munkánkban..
|
2016. január 21., csütörtök 20:53 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Mesélj...mi a terv...?
|
2016. január 21., csütörtök 20:36 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
JANNUS333 írta: Sokáig ragasztottam, vagy vékony horgász zsinórral kötöttem. Aztán olvastam valahol a joghurtus mohanevelésről...jónak tünt de nem volt kedvem pacsmagolni...majd találtam egy aránylag egyszerű módszert ami gyönyörű eredményez és a legtermészetesebb kinézethez vetett...a módszer végtelen egyszerű...tegyük fel hogy egy lávaköves- hegyes scapet akkarunk csinálni...hegy megépít..hardscape rendben...mohát elővesz, vágódeszka- kés...és aprít mint a hagymát vagy zellert...zöld pépet megnedvesít-hogy ecsettel felkenhető legyen és megáljon a felűleten...hegyeket lekenjük..az akit talajszintig vagy ameddig nincsennek mohák vízzel feltölt...az aki tetejét folpackkal lefed minimális szellőzést biztosítva mert különben büdi...vár 1.-2 hetet ilyenkorra látszik hogy megindul a moha lehet az akit feltölteni...stb..stb..egyenlőre nálam ez a módszer " emers mohanevelés" kicsiben fut kisérlet képpen, az alap lávakő a mohák dissi, richardia, karácsonyi és valami Számomra ismeretlen ( hasonló a karácsonyi mohához) Folyt.köv (remélem) Ez pont jókor jön mert épp mohával vannak terveim...
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2016. január 21., csütörtök 20:32 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Sokáig ragasztottam, vagy vékony horgász zsinórral kötöttem. Aztán olvastam valahol a joghurtus mohanevelésről...jónak tünt de nem volt kedvem pacsmagolni...majd találtam egy aránylag egyszerű módszert ami gyönyörű eredményez és a legtermészetesebb kinézethez vetett...a módszer végtelen egyszerű...tegyük fel hogy egy lávaköves- hegyes scapet akkarunk csinálni...hegy megépít..hardscape rendben...mohát elővesz, vágódeszka- kés...és aprít mint a hagymát vagy zellert...zöld pépet megnedvesít-hogy ecsettel felkenhető legyen és megáljon a felűleten...hegyeket lekenjük..az akit talajszintig vagy ameddig nincsennek mohák vízzel feltölt...az aki tetejét folpackkal lefed minimális szellőzést biztosítva mert különben büdi...vár 1.-2 hetet ilyenkorra látszik hogy megindul a moha lehet az akit feltölteni...stb..stb..egyenlőre nálam ez a módszer " emers mohanevelés" kicsiben fut kisérlet képpen, az alap lávakő a mohák dissi, richardia, karácsonyi és valami Számomra ismeretlen ( hasonló a karácsonyi mohához) Folyt.köv (remélem)
|
2016. január 21., csütörtök 19:55 |
|
|