|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:30
|
Mivel és mennyit tápozzak?
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
fenomen írta: Sziasztok!
Nemrég vettem papo féle micro, macro növénytápot, véleményetek szerint mennyit adagoljak? Őszintén szólva egy kicsit elbizonytalanodtam, azt követöen, hogy az egész blogot elolvastam, lehet sok volt az eltérő vélemény kezdő akvaristaként! Az akváriumom: 112 l, kvarchomok aljzat, eheim 2213 külső, 2x18 w t8 sylvania grolux és daylight cső, pàr vizikehely, 2 kardfü, 2 anubias + mangrove gyökér 1-2 kisebb-nagyobb kővel kiegészítve Halaim: 8 neon, 4 molly, 4xifo, 4 amano
Vízcsre heti 1 x 20-30% aquatannal+ adok hozzá 10 ml nitrivecet!
Előre is köszi a segítséget!!! Talán az zavar be , hogy míg nem volt a garden addig szükséges volt a macro adagolása , hiszen a csak a macroban voltak szulfátok . A macrot adagolása függ az akvárium halasításától ha a gardennel tápozol. A halak tartásával elég nitrát és foszfát keletkezik ezért ritkán kell külön macrot adagolnod A növények erezetei jól jelzik a nitrát hiányt , kifehérednek az erek . A microt pedig- beállt akvárium esetében -a gyári előírás szerint érdemes adagolni. Új akváriumnál ez az elején lehet egy picit több , mert az agyagtalajok felszívják egy részét.
2014. december 12., péntek 16:39 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok!
Nemrég vettem papo féle micro, macro növénytápot, véleményetek szerint mennyit adagoljak? Őszintén szólva egy kicsit elbizonytalanodtam, azt követöen, hogy az egész blogot elolvastam, lehet sok volt az eltérő vélemény kezdő akvaristaként! Az akváriumom: 112 l, kvarchomok aljzat, eheim 2213 külső, 2x18 w t8 sylvania grolux és daylight cső, pàr vizikehely, 2 kardfü, 2 anubias + mangrove gyökér 1-2 kisebb-nagyobb kővel kiegészítve Halaim: 8 neon, 4 molly, 4xifo, 4 amano
Vízcsre heti 1 x 20-30% aquatannal+ adok hozzá 10 ml nitrivecet!
Előre is köszi a segítséget!!!
|
2014. december 12., péntek 14:21 |
|
|
fenomen
|
Köszi Srácok a segítséget, kezdő akvaristaként nagy előny profiktól tanulni!!!
|
2014. július 14., hétfő 21:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
jack írta: papó írta: fenomen írta: Sziasztok!
Kérném a segítségeteket a Liqui Carbo, illetve a Sera Florena adagolásával kapcsolatban!
Az akváriumom 112-l-es, most indítottam be, 5 kg táptalajjal, 6 db. növénnyel /anubias, valisneria, kardfű/, továbbá 2 x 18 w gyári világítás, belső szűrő+ esőztető
Válaszotokat és kritikákat előre is köszönöm, üdv Mindenkinek! A Sera florenával a gyári adagolást érdemes követned , de az adagolás mennyisége vízfrissítéstől -vízfrissítésig legyen. A carbo - legyen az Easy vagy Liqui- nem mehet közvetlen a valisneriára mert a levélzet "elolvad". Mint Mexx írta , ne lépd túl a gyári adagolást 2 ml 100 liter vízhez. Más növények levelei hogyan reagálnak a L . carbóra ? A riccia nagyon nem szereti és a kimondottan vízalatti növények sem.
2014. július 14., hétfő 19:56 |
|
|
jack
|
papó írta: fenomen írta: Sziasztok!
Kérném a segítségeteket a Liqui Carbo, illetve a Sera Florena adagolásával kapcsolatban!
Az akváriumom 112-l-es, most indítottam be, 5 kg táptalajjal, 6 db. növénnyel /anubias, valisneria, kardfű/, továbbá 2 x 18 w gyári világítás, belső szűrő+ esőztető
Válaszotokat és kritikákat előre is köszönöm, üdv Mindenkinek! A Sera florenával a gyári adagolást érdemes követned , de az adagolás mennyisége vízfrissítéstől -vízfrissítésig legyen. A carbo - legyen az Easy vagy Liqui- nem mehet közvetlen a valisneriára mert a levélzet "elolvad". Mint Mexx írta , ne lépd túl a gyári adagolást 2 ml 100 liter vízhez. Más növények levelei hogyan reagálnak a L . carbóra ?
|
2014. július 14., hétfő 19:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Válaszotokat és kritikákat előre is köszönöm, üdv Mindenkinek! A Sera florenával a gyári adagolást érdemes követned , de az adagolás mennyisége vízfrissítéstől -vízfrissítésig legyen. A carbo - legyen az Easy vagy Liqui- nem mehet közvetlen a valisneriára mert a levélzet "elolvad". Mint Mexx írta , ne lépd túl a gyári adagolást 2 ml 100 liter vízhez.
2014. július 14., hétfő 18:42 |
|
|
fenomen
|
Jelenleg csak 7 xifo, 2 molly, 2 szívóharcsa, de tervezek egy csoport neont + egy-két hasznos takarító halat
Előre is köszi a segítséget!!!
|
2014. július 14., hétfő 17:26 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Válaszotokat és kritikákat előre is köszönöm, üdv Mindenkinek! A gyári adagolást ne lépd túl. Bár ennyi és ilyen növényeknél szerintem pár csepp is elég az akváriumba. Milyen halaid vannak, mert lehet, hogy azok is elégségesek a növény tápozásához.
_________________ K.Tamás
|
2014. július 14., hétfő 15:09 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok!
Válaszotokat és kritikákat előre is köszönöm, üdv Mindenkinek!
|
2014. július 14., hétfő 13:04 |
|
|
boldivi
Csatlakozott: 2013. november 7., csütörtök 19:33 Hozzászólások: 8 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
papó írta: Heti 6 ml gardenre van szükséged . Ezt adagolhatod egyszerre és adagolhatod naponta az 1 ml-t. Nem kell mellé semmit adagolnod. Köszönöm a választ! Utólag láttam a flakonon, hogy nitrogén és foszfor mentes. Mintha itt is olvastam volna, hogy van olyan akvárium, ami csak a Gardent kapja. Majd figyelem az N, P szintet azért. Meg a növényeket.
|
2014. július 6., vasárnap 11:09 |
|
|