Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
maximas írta: Az nem jobb ha naponta adunk be egy ml Tropica-t, mintha egyszerre szűrés után? Az sem lehet rossz. De én pl. heti két részre osztva adaholom a TPN-t Szombaton víz cser utan 5ml-t majd szerdán megint 5ml. Így mindig van friss tápanyag az akvaban.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. február 1., kedd 6:11 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hú de jó, hogy a makrótápokat szóba hozzatad. Amit a múltkor adtál saját tápot abban van makró?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. február 1., kedd 6:06 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
Ja Sly,kifelejtetted a makroanyagot ! Az se rossz ha adagoljuk!
|
2011. január 31., hétfő 21:07 |
|
|
maximas
|
Az nem jobb ha naponta adunk be egy ml Tropica-t, mintha egyszerre szűrés után?
|
2011. január 31., hétfő 21:01 |
|
|
SlyChocolate
|
Robi írta: Sziasztok. Decemberben raktam össze egy kis 54-l akit,tropica substrat+manado. A világitás egyenlőre csak 15w. Adagolok liquid carbot(1ml/nap) +tropica plant nutritiont(5ml hetente vízcsere után)ebböl elég ez a mennyiség? ,és élesztős co2 is van. A növények igen jól érzik magukat,a régi növényeket is mintha kicserélték volna. A kérdésem az hogy kell -e még valami tápanyagot adagolni,hogy mégszebbek legyenek a növények.
Üdv Robi. Amíg ennyi a fényed nem sok mindent adnék még. De ahogy több lesz a fény egy nagynyomású CO2 rendszer indokolt lehetne. És kétszeres TPN. Nálam így megy az 54 literben.
|
2011. január 31., hétfő 19:52 |
|
|
Robi
Csatlakozott: 2011. január 19., szerda 16:28 Hozzászólások: 60 Tartózkodási hely: debrecen
|
Sziasztok. Decemberben raktam össze egy kis 54-l akit,tropica substrat+manado. A világitás egyenlőre csak 15w. Adagolok liquid carbot(1ml/nap) +tropica plant nutritiont(5ml hetente vízcsere után)ebböl elég ez a mennyiség? ,és élesztős co2 is van. A növények igen jól érzik magukat,a régi növényeket is mintha kicserélték volna. A kérdésem az hogy kell -e még valami tápanyagot adagolni,hogy mégszebbek legyenek a növények.
Üdv Robi.
|
2011. január 31., hétfő 19:13 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Peti írta: Szia Papó! Köszönöm mindkettőtök segítőkészségét!!! Az akváriumom paraméterei 40 cm magas, 40 csm széles és 80 cm hosszú és kb. 8-10 cm aljzat van benne. Ez a sötétszürke gyöngykavics biztos nem lehet probléma, nem árthat a víznek és a növényeknek? Véleményed szerint ehhez kell e még egy harmadik fénycső? A szódabikarbonából kb mennyit tegyek? Mit értesz pufferhatás alatt? Köszönöm mégegyszer a segítségeteket! Peti Szia ! Nos nagyon kellene még 1 fénycső. Ha talaj csak őskőzeteket tartalmaz akkor nem lehet probléma .... bár jó lenne ha egy képet küldenél a talajról. 1 liter vízbe tegyél egy teáskanál szódabikarbónát hagyd feloldódni... kb 1 dl emelni fog kb 1-1,5 karbonát keménységet. Másnap mérd meg , de szerintem elégséges lesz. Ha a karbonátkeménység nagyon alacsony akkor a savasság -lúgosság a legkisebb bológiai / és természetesen kémiai / folyamatokra is erős ingadozással reagál.
2010. november 17., szerda 19:12 |
|
|
Peti
|
Szia Papó! Köszönöm mindkettőtök segítőkészségét!!! Az akváriumom paraméterei 40 cm magas, 40 csm széles és 80 cm hosszú és kb. 8-10 cm aljzat van benne. Ez a sötétszürke gyöngykavics biztos nem lehet probléma, nem árthat a víznek és a növényeknek? Véleményed szerint ehhez kell e még egy harmadik fénycső? A szódabikarbonából kb mennyit tegyek? Mit értesz pufferhatás alatt? Köszönöm mégegyszer a segítségeteket! Peti
|
2010. november 17., szerda 17:03 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Peti írta: Szia Papó! Olyan dologban szeretnék tőled tanácsot kérni, hogy az akváriumomat kb. már egy éve szeretném növényesíteni, de valamiért még mindig nem nőnek a növényeim és nem tudom, hogy mi lehet az oka!? stagnálásának??? Válaszod előre is nagyon szépen köszönöm!!!Peti Karcagról Szia ! Nem tudom az akváriumod paramétereit , az sokat segítene , hogy elégséges - e a világításod.A 130 literes akváriumnak a világítását jó lenne még "feltuningolni " Minden esetre a növényeid közűl a cabomba az indiai vizi csillag és a hortenzia a gyors növekedésű. A Jbl táptalajok valóban kb 6 -12 hónapig működnek de ez kitolódhat ha a talajba pótolunk nyomelemeket.. A ph érték 8 alatt 7-7,5 között lenne ideális. A karbonát pedig 5 fölött már elfogadható. 5 alatt a pufferhatás alig létezik Egy pici !!! szódabikarbónával a KH növelhető ./ feloldod csapvízben és óvatos adagolásnál folyamatos mérés!! / Ha a világítást még legalább 1 fénycsővel megtoldod és Carbót is használsz az akváriumban , akkor látványos lesz a változás. Mint ahogy Gergő előttem írta .....
2010. november 16., kedd 19:04 |
|
|
Geris
|
Szia! Tudom nem engem kérdeztél, de szerintem a tropica tápot adhatod sűrűbben, a gyári ajánlás szerint mondjuk, ami hetente 5ml/50l. Ha sok a watt/liter arányod akkor lehet ennél több is. És a CO2 kiváltására próbálkozz valamilyen Carbo készítménnyel, Papónak van egy csoda szere erre. Bocsi, h beleszóltam, majd ő kiegészít, vagy kijavít
|
2010. november 16., kedd 12:24 |
|
|