Szerző |
Üzenet |
via_mala
Csatlakozott: 2012. február 24., péntek 19:12 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nekem is megjelentek ilyen fehér szálak a porokból készített macro oldatban, "betaknyosodott". Odáig nem is zavart, amíg a felszínre ki nem ült, és azon viszont megtelepedett a szép zöld penészgomba - önthettem ki a fenébe. Azt a tippet kaptam, hogy ne keverjek ki olyan tömény oldatot, de ebben is megjelent, viszont most már árgus szemekkel figyelem, és leszűröm perlonvattán. myk74 írta: Porból kevert makro táp egy flakonban van nálam,és kis hártya darabok jelentek benne.Összerázom és ott van továbbra is.Ezt leszürhetem egy szivacson keresztül,vagy nincsen semmi jelentősége,had lebegjen ott magának?Hülye kérdés de van valami szavatossági idő,amin belül fel lehet ezt használni?Köszi!
|
2012. február 24., péntek 21:45 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
myk74 írta: Porból kevert makro táp egy flakonban van nálam,és kis hártya darabok jelentek benne.Összerázom és ott van továbbra is.Ezt leszürhetem egy szivacson keresztül,vagy nincsen semmi jelentősége,had lebegjen ott magának?Hülye kérdés de van valami szavatossági idő,amin belül fel lehet ezt használni?Köszi! Nyugodtan lebegjenek!
|
2012. február 16., csütörtök 16:43 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Porból kevert makro táp egy flakonban van nálam,és kis hártya darabok jelentek benne.Összerázom és ott van továbbra is.Ezt leszürhetem egy szivacson keresztül,vagy nincsen semmi jelentősége,had lebegjen ott magának?Hülye kérdés de van valami szavatossági idő,amin belül fel lehet ezt használni?Köszi!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. november 14., hétfő 9:58 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Akkor mehet napi adagolásban a kettő együtt?
|
2011. november 6., vasárnap 15:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
[.[/quote] Tudod azért vagyok nehéz helyzetben a válaszadással , mert a profitoval nekem nem volt jó tapasztalatom.[/quote] Oké te vagy a Mester, megértem!Nekem eddig a szerény low tech akimban nincsen vele rossz tapasztalatom.A makro porból van keverve(ezt jól ismered ),Mardelboy barátom jóvoltából van nekem.Mit ajánlasz a profitó helyett?[/quote] Jajj Myk ! Ha Neked működik a profito akkor miért változtatnál. /én Tropica és Sera tápokat használok a porok mellett /
2011. november 6., vasárnap 15:30 |
|
|
myk74
|
papó írta: myk74 írta: Profitot és porból kevert makrot használok tápozásnak +carbot!Eddig úgy tápoztam hogy a heti vízcsere után beöntöttem a profitóból a heti adagot ,aznap kihagytam a makrót,és utánna naponta adagoltam a makrót .Kérdésem az hogy a profitot meg a makrót adagolhatom inkább naponta?Valahogyan jobban bejön ha naponta kotyvasztok!Nem tudom hogy a heti adag egyszerre beöntése mennyire marad felhasználhatóvá a növényeim szánmára. Tudod azért vagyok nehéz helyzetben a válaszadással , mert a profitoval nekem nem volt jó tapasztalatom. Oké te vagy a Mester, megértem!Nekem eddig a szerény low tech akimban nincsen vele rossz tapasztalatom.A makro porból van keverve(ezt jól ismered ),Mardelboy barátom jóvoltából van nekem.Mit ajánlasz a profitó helyett?
|
2011. november 6., vasárnap 15:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
myk74 írta: Profitot és porból kevert makrot használok tápozásnak +carbot!Eddig úgy tápoztam hogy a heti vízcsere után beöntöttem a profitóból a heti adagot ,aznap kihagytam a makrót,és utánna naponta adagoltam a makrót .Kérdésem az hogy a profitot meg a makrót adagolhatom inkább naponta?Valahogyan jobban bejön ha naponta kotyvasztok!Nem tudom hogy a heti adag egyszerre beöntése mennyire marad felhasználhatóvá a növényeim szánmára. Tudod azért vagyok nehéz helyzetben a válaszadással , mert a profitoval nekem nem volt jó tapasztalatom.
2011. november 6., vasárnap 14:43 |
|
|
myk74
|
Profitot és porból kevert makrot használok tápozásnak +carbot!Eddig úgy tápoztam hogy a heti vízcsere után beöntöttem a profitóból a heti adagot ,aznap kihagytam a makrót,és utánna naponta adagoltam a makrót .Kérdésem az hogy a profitot meg a makrót adagolhatom inkább naponta?Valahogyan jobban bejön ha naponta kotyvasztok!Nem tudom hogy a heti adag egyszerre beöntése mennyire marad felhasználhatóvá a növényeim szánmára.
|
2011. november 6., vasárnap 13:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Ez tulajdonképpen egyfajta fehérje bomlástermék. Amíg a növények anyagcseréje nem megfelelő a nem tökéletes működés "termékét " látod összegyűlve a víz felszínen. Míg nem fotoszintetizálnak a növényeid tökéletesen egy friss telepítés vagy egy nagyobb vágás után találkozol ezzel a jelenséggel. A növények szénhidrátot is választanak ki és lipideket. Lipidek lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/LipidekMivel ezek az anyagok energiában gazdagon el vannak eresztve ,nagyon hamar egy kis külön élet alakul ki a vízfelszínen a lebontó baktériumoknak a tömegével természetesen. Ha a növények anyagcseréje rendben lesz akkor eltűnik a hártya .
2011. november 2., szerda 22:34 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
papó írta: Hmm. eltűnt a hozzászólásom Tibicuk viszont - mintha magam mondtam volna - már válaszolt is. Annyit azért hozzátennék , hogy minden vízfrissítésnél használj Sera nitrivecet a megfelelő arányban. Köszi a válaszokat. Azért félek egy kicsit a levegőtől mert a víz KH 17-18, reggel a PH 8,2, este a PH 7,6. Attól tartok, hogy a PH ingadozás még nagyobb lesz így. mivel a KH forralással is csak 17-18. Persze, ha nincs más akkor előre. A nitrivecet használom minden vízcserénél, még a kezdeti sűrűbb vízcseréket is beleértve. A hártyát egyébként a tápozás okozza? Mi az valójában?
|
2011. november 2., szerda 21:23 |
|
|