Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Robi írta: profitot használtam. gondolom a réztartalma miatt volt káros a garnikra. Én kb 1 hétig használtam a profitot az utricularia majdnem kinyúlt egy hét alatt. El kezdett szétrohadni az addig egészséges növény. A Sera florena is nagyon jó csak drága.
2012. március 14., szerda 20:47 |
|
|
Robi
Csatlakozott: 2011. január 19., szerda 16:28 Hozzászólások: 60 Tartózkodási hely: debrecen
|
profitot használtam. gondolom a réztartalma miatt volt káros a garnikra.
|
2012. március 14., szerda 19:47 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Szia. És mit használtál előtte??
|
2012. március 14., szerda 19:42 |
|
|
Robi
Csatlakozott: 2011. január 19., szerda 16:28 Hozzászólások: 60 Tartózkodási hely: debrecen
|
sziasztok. 1 éve vágtam bele igazán a növényezésbe,és kipróbáltam már több fajta tápot. Végül is a Tropica tápja jött be,és nem is váltanék. A mellett hogy a növények is jobban néznek ki,van egy másik pozitív tapasztalatom vele kapcsolatban. Red cherry garnikat vettem kb 8 hónapja,és a kezdeti szaporodás teljesen leált a régi tápom melett. A Tropicát 3 hónapja használom,és újra kezdenek megjelenni a garnik újabb nemzedéke. Mást nem változtattam az akin,csak a tápra tudok gondolni,hogy amiatt lehet.
Üdv Robi
|
2012. március 14., szerda 19:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A fordításban hiba csúszhatott , mert jól értelmezted , csak az utasítás rossz. A ferropol heti 5 ml k. Ferropol24-et napi 1 csepp : ok Liquid Carbot napi 20 csepp : ok Jbl Ferrotabs: talán - ha feloldódott - 3 hetente 1 db.
2012. március 7., szerda 21:01 |
|
|
frenktheboss
Csatlakozott: 2012. február 24., péntek 18:05 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: frenktheboss írta: Sziasztok! Tápozásban szeretnék egy kicsit tovább lépni ha az Én szintemen lehet!? viewtopic.php?f=35&t=571 (MP60 Eheim most tuningoltam meg a világítást és elértem a 0,5W/L-ot ) Eddig használtam: Jbl Ferropol-t heti 5ml Jbl Ferropol24-et napi 1 csepp Jbl Ferrotabs heti 1db Liquid Carbot napi 20 csepp Nincs gondom a jelenleg tápozással(habár megjelent egy kis barna alga?(barnás bevonat az Anubias levelein a csigák lepuculják csak lassan,ha lehet vennék abból a "csoda algairtó por"-ból,vagy milyen megoldás segíthet még?)csak mivel megnövekedett a fény mennyiség ezért gondoltam az extra tápozásra,meg szeretnék valami újat kipróbálni. Tanácsra lenne szükségem hogy nálam bevethető lenne e a következő: Green Aqua Mikro-Makro (ezekből pontosan mennyit kellene adagolnom? 2-2ml olvastam az útmutatón) és maradna a Liquid Carbo napi 20 csepp Ezek mellé kell e még valamilyen kiegészítő táp vagy így ez a kettő kiegészíti egymást és elegendő?? Nincs CO2-m! Válaszokat Köszönöm! Szia ! Üdv a fórumon. Az eddigi tápozásod jó volt . Ami a hiba :Jbl Ferrotabs heti 1db .. ezt nem tudom mi indokolta , hiszen semmilyen növény nem képes ezt feldolgozni ennyi idő alatt -el sem bomlik ! -. Több mint valószínű ez okozza a barna lepedéket a növényeiden. A helyedben nem változtatnék az összetételen , csak a mennyiségen. A kevesebb sokszor több Rendben, elfogadom akkor menyi javasolt a tablettából?(Amíg fel nem oldódik a régi?) Igen az észrevettem hogy még az előző tab. sem oldódott fel! Mer sajnos a termékhez járó leírásban heti 1db 50l vízhez!? Vagy Én értelmeztem rosszul??? Csatolmány: DSCF3301_átméretezve.jpg Csatolmány: DSCF3300_átméretezve.JPG
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2012. március 7., szerda 20:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
frenktheboss írta: Sziasztok! Tápozásban szeretnék egy kicsit tovább lépni ha az Én szintemen lehet!? viewtopic.php?f=35&t=571 (MP60 Eheim most tuningoltam meg a világítást és elértem a 0,5W/L-ot ) Eddig használtam: Jbl Ferropol-t heti 5ml Jbl Ferropol24-et napi 1 csepp Jbl Ferrotabs heti 1db Liquid Carbot napi 20 csepp Nincs gondom a jelenleg tápozással(habár megjelent egy kis barna alga?(barnás bevonat az Anubias levelein a csigák lepuculják csak lassan,ha lehet vennék abból a "csoda algairtó por"-ból,vagy milyen megoldás segíthet még?)csak mivel megnövekedett a fény mennyiség ezért gondoltam az extra tápozásra,meg szeretnék valami újat kipróbálni. Tanácsra lenne szükségem hogy nálam bevethető lenne e a következő: Green Aqua Mikro-Makro (ezekből pontosan mennyit kellene adagolnom? 2-2ml olvastam az útmutatón) és maradna a Liquid Carbo napi 20 csepp Ezek mellé kell e még valamilyen kiegészítő táp vagy így ez a kettő kiegészíti egymást és elegendő?? Nincs CO2-m! Válaszokat Köszönöm! Szia ! Üdv a fórumon. Az eddigi tápozásod jó volt . Ami a hiba :Jbl Ferrotabs heti 1db .. ezt nem tudom mi indokolta , hiszen semmilyen növény nem képes ezt feldolgozni ennyi idő alatt -el sem bomlik ! -. Több mint valószínű ez okozza a barna lepedéket a növényeiden. A helyedben nem változtatnék az összetételen , csak a mennyiségen. A kevesebb sokszor több
2012. március 7., szerda 20:34 |
|
|
Daníí
|
frenktheboss írta: Tanácsra lenne szükségem hogy nálam bevethető lenne e a következő: Green Aqua Mikro-Makro (ezekből pontosan mennyit kellene adagolnom? 2-2ml olvastam az útmutatón) és maradna a Liquid Carbo napi 20 csepp Ezek mellé kell e még valamilyen kiegészítő táp vagy így ez a kettő kiegészíti egymást és elegendő??
Nincs CO2-m!
Válaszokat Köszönöm! Szia! Én a GA tápot nem ajánlanám de lehet csak nekem voltak vele gondjaim, én inkább a tropica nutrition-t ajánlanám. A liquid carbo az mehet az előírtak alapján.
|
2012. március 7., szerda 18:31 |
|
|
frenktheboss
Csatlakozott: 2012. február 24., péntek 18:05 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Tápozásban szeretnék egy kicsit tovább lépni ha az Én szintemen lehet!? viewtopic.php?f=35&t=571 (MP60 Eheim most tuningoltam meg a világítást és elértem a 0,5W/L-ot ) Eddig használtam: Jbl Ferropol-t heti 5ml Jbl Ferropol24-et napi 1 csepp Jbl Ferrotabs heti 1db Liquid Carbot napi 20 csepp Nincs gondom a jelenleg tápozással(habár megjelent egy kis barna alga?(barnás bevonat az Anubias levelein a csigák lepuculják csak lassan,ha lehet vennék abból a "csoda algairtó por"-ból,vagy milyen megoldás segíthet még?)csak mivel megnövekedett a fény mennyiség ezért gondoltam az extra tápozásra,meg szeretnék valami újat kipróbálni. Tanácsra lenne szükségem hogy nálam bevethető lenne e a következő: Green Aqua Mikro-Makro (ezekből pontosan mennyit kellene adagolnom? 2-2ml olvastam az útmutatón) és maradna a Liquid Carbo napi 20 csepp Ezek mellé kell e még valamilyen kiegészítő táp vagy így ez a kettő kiegészíti egymást és elegendő?? Nincs CO2-m! Válaszokat Köszönöm!
|
2012. március 7., szerda 18:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A "betaknyosodás" nem probléma , ha zavar akkor egy sűrű hálón átöntöd és passz. Lehet különböző tartósító szerekkel akadályozni , de nem tesz jót a cuccnak és akár a növényeknek is árthat , de némelyik akár algásodást is okozhat. Talán ami hosszabb távon is "barátságos " az a borsav , de ha nem fontos ezt sem ajánlanám.
2012. február 24., péntek 22:33 |
|
|