|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:29
|
Mivel és mennyit tápozzak?
Szerző |
Üzenet |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Üdv! papó írta: Vasat vagy Sera vagy a Tropica tápját tudom ajánlani heti adagolásban. Itt a Sera Florenara gondoltál? Ha igen ,akkor heti adagolásban 5ml/hét az jó vagy kevés? (Persze mérem, csak nagy vonalakban.)
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2012. március 26., hétfő 17:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hzshalas írta: ok ehhez a tápmennyiséghez, milyen gyakori és mennyi vízcsere párosuljon? Elég a heti 10-15 % . A tápanyagok zöme felhasználódik , semmi nem indokolja a nagyobb vízcserét. Egyébként ha belegondolsz , akkor a nagyobb nyírásoknál úgyis szinte teljesen leengedjük az akváriumot.
2012. március 25., vasárnap 20:09 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
ok ehhez a tápmennyiséghez, milyen gyakori és mennyi vízcsere párosuljon?
|
2012. március 25., vasárnap 20:02 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: sry Ne butáskodj Bármi kérdésed van elő vele , hiszen az a jó ha tisztában vagy azzal , hogy mit miért és mennyit öntögetsz az akváriumba.
2012. március 25., vasárnap 19:55 |
|
|
hzshalas
|
sry
|
2012. március 25., vasárnap 19:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Ha L.carbót kihagyom, akkor a kálium nem fog hiányozni? Nem fog hiányozni , hiszen napi adagolásban 1, 2mg / litert adagolsz .
2012. március 25., vasárnap 19:48 |
|
|
hzshalas
|
Ha L.carbót kihagyom, akkor a kálium nem fog hiányozni?
|
2012. március 25., vasárnap 19:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Sziasztok! Nemrég találtam erre a fórumra és igen sok elveszettnek hitt "arcra":) Valami gond lett a tápozásommal de nem tudom mi. Eddig: Akva: 112l, 90W fény, co2, tetratec 1200. -Micro, Macro napi 5-5ml+5ml carbo. Az akvárium 4 hónapos. Jó egy hónappal ezelőtt valami barna réteg kezdte beborítani az anubias, bolbitis , cripto leveleit. Ha dörgölöm lejön, de ronda. Gondoltam hátha sok a vas , mérés, felső határon volt. Visszavettem. A barnaság nem tünt el, de jött pluszba némi ecsetalga. A talány megmaradt. (bár látom más is küzd ezzel) frenktheboss írta: Nincs gondom a jelenleg tápozással(habár megjelent egy kis barna alga?(barnás bevonat az Anubias levelein a csigák lepuculják csak lassan,ha lehet vennék abból a "csoda algairtó por"-ból,vagy milyen megoldás segíthet még?) Múltkorjában kaptam Papótól saját keverésű macrót, gondoltam áttérek jövő héttől erre, hátha történne valami pozitív változás. Pár kérdés. Erről a saját keverésről lehet tudni, hogy mi milyen arányban van benne? Vasat melyik gyártó tápjából érdemes használni? Liquid carbo is kellhet ezek mellé vagy nem szükséges? Előre is köszönöm! Üdv a fórumon. A barna rétegnek utána tudunk járni , ha tudjuk , hogy a tápozásnál mi is "csúszott " el a többi táphoz képest. Nem tartom valószínűnek , hogy ammónia lenne a probléma , hiszen régen megy az akváriumod.Ha mégis , akkor azt éjszakai levegőztetéssel hamar el tudod tüntetni. Vasat vagy Sera vagy a Tropica tápját tudom ajánlani heti adagolásban. Ha nincs ecsetalgád akkor nem érdemes adagolni a L.carbót. A táp amit adtam : 5mg/liter nitrát 0,5mg/liter foszfát 1,2 mg/liter szulfát.
2012. március 25., vasárnap 19:32 |
|
|
hzshalas
|
Sziasztok! Nemrég találtam erre a fórumra és igen sok elveszettnek hitt "arcra":) Valami gond lett a tápozásommal de nem tudom mi. Eddig: Akva: 112l, 90W fény, co2, tetratec 1200. -Micro, Macro napi 5-5ml+5ml carbo. Az akvárium 4 hónapos. Jó egy hónappal ezelőtt valami barna réteg kezdte beborítani az anubias, bolbitis , cripto leveleit. Ha dörgölöm lejön, de ronda. Gondoltam hátha sok a vas , mérés, felső határon volt. Visszavettem. A barnaság nem tünt el, de jött pluszba némi ecsetalga. A talány megmaradt. (bár látom más is küzd ezzel) frenktheboss írta: Nincs gondom a jelenleg tápozással(habár megjelent egy kis barna alga?(barnás bevonat az Anubias levelein a csigák lepuculják csak lassan,ha lehet vennék abból a "csoda algairtó por"-ból,vagy milyen megoldás segíthet még?) Múltkorjában kaptam Papótól saját keverésű macrót, gondoltam áttérek jövő héttől erre, hátha történne valami pozitív változás. Pár kérdés. Erről a saját keverésről lehet tudni, hogy mi milyen arányban van benne? Vasat melyik gyártó tápjából érdemes használni? Liquid carbo is kellhet ezek mellé vagy nem szükséges? Előre is köszönöm!
|
2012. március 25., vasárnap 19:08 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Robi írta: profitot használtam. gondolom a réztartalma miatt volt káros a garnikra. Én kb 1 hétig használtam a profitot az utricularia majdnem kinyúlt egy hét alatt. El kezdett szétrohadni az addig egészséges növény. A Sera florena is nagyon jó csak drága. Pfff...ez a cucc pedig valami díjat is nyert a németeknél.
|
2012. március 14., szerda 21:41 |
|
|