T.Tamás30 írta:
Abból gondolom,hogy a növények sem bubiznak olyan szépen mint előtte az élesztőssel.
Arra gondoltam,hogy valami ziccer van a szűrővel,hogy nem tudja rendesen körbevinni a bubikat,ezáltal jobban hozzáférhetővé tenni a növényeknek.Dekor csak a redmoor van bent,illetve a manado ami már több mint két éves.
Tomi!
Itt sem egyszerűek a dolgok, mint az életben sem álltalában.
Rengeteg buktató van, annó valahol itt a fórumon összeszedtem a CO2 téma problémás láncszemeit.
Ami gondolom biztosan nem változott Nálad tápozás, fény, a CO2 beoldás típusa, bubiszám?
Most csak egy dolog ami az írásod kapcsán a fejembe ötlött..."miért nem bubiznak?"
Egy régi sztorim:
Annó mikor vettem a palackom fel volt töltve (úgy vettem) én is épp élesztőről tértem át nagynyomásúra és semmi más változás nem volt...
Pedig azonos bubiszámra lőttem be kezdésből a rendszert. A növények mégsem reagáltak, oxigén termelésük nulla volt.
Telt...múlt az idő...kifogyott a palack.
Gabi báttyám feltöltötte, hazavittem, beüzemeltem, beállítottam az előzőleg használt bubiszámra.
Megj.-em semmi más nem változott...
Másnap mire hazaértem szinte az összes halam küzdött a vízfelszínen a túlélésért...
A növények próbáltak lépést tartani a CO2 beoldás mennyiségével de nem ment igazán nekik.
Pedig okádták magukból az oxigént.
Mi volt az ok?
Tök egyszerű, az első töltet a palackban nem volt tiszta CO2.
Míg viszont amit Gabi bá beletöltött a palackomba sokkal tisztább gáz volt.
Így ugyanannyi bubiszám mellett nagyon túl lőttem a célon.
Kb egy harmad bubival sokkal szebb eredményt értem el mint előtte sokkal többel.
Szóval a palackban lévő gáz tisztasága nagyon nem mindegy!
Arról nem is beszélve ha tisztább gáz van a palackodban annál tovább tart, ritkábban kell töltettni.