|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 17:41
|
Mindent ide amit CO2-ről tudni kell.
Szerző |
Üzenet |
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Sziasztok!
Kérnék szépen egy kis útmutatást! Hogy tudnám az optimális co2 mennyiséget belöni? Leírom miket tapasztaltam eddig:
128 literes akváriumhoz (kb 100 liter víz) egy ideig a Dennerle Evo Space reduktorát használtam. Ebbe bele van építve a mágnesszelep is és a használata is pofonegyszerü volt. Viszont hátránya, hogy gyárilag korlátozva van az adagolas mennyisége és nem lehetett 1,3 bubi/mp fölé tornázni a mennyiséget.
Ennek ellenére sosem kékült ki a DC folyadék. Mindig a zöld tartományban volt. Pár hétig küzdöttem barna algával, emiatt lámpaoltás után, a co2 helyett 4-5 órán keresztül levegöztettem egy kis porlasztóval az akvát. A barnulást le is küzdöttem 100%-ig, de ekkorra reggelre mindig jégkék volt a folyadék, amin persze nem is lepödtem meg. Már rég nem használom a pumpát, mégis egy ideje szintén kék(es) lesz a folyadék reggelre.
Lecseréltem a reduktort és ma, teszt jelleggel 3 bubi/sec-re állítottam a tüszelepet és látványos bubizás van. Mi okoz ennyire megnövekedett co2 igényt? A növények növekedése? Mostanában sokat ritkítottam a staurogyne-t és a mohát is rendszeresen visszanyírom. A Montecarlo eddigi pályafutása legszebb formáját mutatja.
Mg/literben nem tudom kifejezni az akva co2 tartalmát, csupán a növények reakcióira (bubizás) és a folyadék színére hagyatkozom. A folyadékot kb. havonta cserélem a DC-ben.
Mi lenne a jobb? Úgy fest ez a 3 bubi/sec megfelelö. (Régen látott pezsgöfürdö van az akvában, igaz ma 2 ml liqui carbot is adagoltam.) Ha mégsem lenne elég, akkor inkább legyen még intenzívebb, vagy reggel/eset menjen kb 1,5 bubin? (Ja, 7 órát világítok, ennyit megy a co2 beoldás is.)
Kérem szépen a profik tanácsait! Elöre is köszi szépen!
|
2016. január 14., csütörtök 18:45 |
|
|
fenomen
|
Selena írta: Nem, az AM alatt Aqua Medic-et értettem... Át Atam -ot nem ismerem, de az AM-et nyugodt szívvel tudom ajánlani...német minőség... Köszönöm!
|
2015. november 20., péntek 20:24 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Nem, az AM alatt Aqua Medic-et értettem... Át Atam -ot nem ismerem, de az AM-et nyugodt szívvel tudom ajánlani...német minőség...
|
2015. november 20., péntek 20:17 |
|
|
fenomen
|
Selena írta: fenomen írta: Sziasztok!
Újabb problémám merült fel a nagynyomású co2-vel!
A mágnesszelepem nagyon gyengén akar működni, a co2 szinte teljesen átfut rajta zárt állapotban, továbbá teszteltem levegőpumpával, amelynek esetében is minimális pötyörészést produkált zárt állapotban!
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata vagy esetleg tanácsa, netán kuka a mágnesszelep? Milyen gyártmányú? Az én AM -em tökéletesen zár... hogyha az AM Atam típust jelent, akkor nekem is az, vagyis az van ráírva, elnézést a tudatlanságomért de pont így néz ki: http://abc-zoo.hu/1054-elektromagneses- ... -amas.html
|
2015. november 20., péntek 20:12 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
fenomen írta: Sziasztok!
A mágnesszelepem nagyon gyengén akar működni, a co2 szinte teljesen átfut rajta zárt állapotban, továbbá teszteltem levegőpumpával, amelynek esetében is minimális pötyörészést produkált zárt állapotban!
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata vagy esetleg tanácsa, netán kuka a mágnesszelep? Milyen gyártmányú? Az én AM -em tökéletesen zár...
|
2015. november 20., péntek 19:42 |
|
|
fenomen
|
SlyChocolate írta: fenomen írta: Sziasztok!
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata vagy esetleg tanácsa, netán kuka a mágnesszelep? Mekkora nyomás van az msz bemeneti oldalán? 2 bar
|
2015. november 20., péntek 19:17 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
fenomen írta: Sziasztok!
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata vagy esetleg tanácsa, netán kuka a mágnesszelep? Mekkora nyomás van az msz bemeneti oldalán?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. november 20., péntek 19:00 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok!
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata vagy esetleg tanácsa, netán kuka a mágnesszelep?
|
2015. november 20., péntek 16:27 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
pepe0419 írta: JANNUS333 írta: pepe0419 írta: Nyugi srácok, vicc volt, ott a kacsintás a bejegyzés mögött. Persze, hogy én is használok, a reaktor előtt kettő is van, illetve három, mert a bubiszámláló alá is teszek. Egyébként sok tűszelep is egyirányú, nekem mindhárom, direkt olyat kerestem. Már készültünk keresztre feszíteni.. Éreztem a felháborodást Nekem meg lehet kellene egy szemüveg!
|
2015. november 20., péntek 13:04 |
|
|
pepe0419
|
JANNUS333 írta: pepe0419 írta: Nyugi srácok, vicc volt, ott a kacsintás a bejegyzés mögött. Persze, hogy én is használok, a reaktor előtt kettő is van, illetve három, mert a bubiszámláló alá is teszek. Egyébként sok tűszelep is egyirányú, nekem mindhárom, direkt olyat kerestem. Már készültünk keresztre feszíteni.. Éreztem a felháborodást
|
2015. november 20., péntek 10:30 |
|
|