Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Szuper ha leírod a tapasztalataidat .
2011. szeptember 30., péntek 18:35 |
|
|
HoZee
Csatlakozott: 2011. szeptember 30., péntek 7:33 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Pázmánd (Fejér)
|
papó írta: No igen Zoli , de ezen a reduktoron van egy csomó "skála" .. erre vonatkozott a megjegyzés . Értem, akkor bocs.
2011. szeptember 30., péntek 18:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
No igen Zoli , de ezen a reduktoron van egy csomó "skála" .. erre vonatkozott a megjegyzés .
2011. szeptember 30., péntek 18:05 |
|
|
HoZee
Csatlakozott: 2011. szeptember 30., péntek 7:33 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Pázmánd (Fejér)
|
Lehet hogy már nem aktuális, de azért leírom. papó írta: Tojd le mi van ráírva állítsd 3-ra és tuti jó lesz . Milyen beoldást használ daniel018 aminek 3bar kell? Kicsit soknak találom, hiszen egy Atomizernek nem kell annyi. Az akváriumi reduktorokat pl. ki sem lehet tekerni addig, na jó a Serát ki lehet. Én az Up Aquás In Line diffit használom és az is megindul már 2 bar körül. Egy reaktornap meg olyan 1,5 elég. A beállítást én úgy csinálnám, hogy a nagy tekerővel beállítanám az üzemi nyomást, aztán a kis tekerőt, ami a tűszelep (megjegyzem ezekkel a hegesztéstechnikai reduktorokkal valóban nem lehet beállítani a megfelelő bubiszámot) kinyitnám teljesen, és közvetlen a reduktorra kötnék egy finoman állítható tűszelepet, amivel beállítanám a bubit, ezután jönne a visszacsapó, a bubiszámláló és a beoldó eszköz. Ha így sem megy akkor elkezdeném elzárni a reduktor tűszelepét. Bocs hogy beleszóltam csak fura volt és gondoltam hátha segítség lesz még most is.
2011. szeptember 30., péntek 17:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
daniel018 írta: Csak az a bajom, hogy a reduktor jobb óráján nem bar hanem liter/min szerepel. Tojd le mi van ráírva állítsd 3-ra és tuti jó lesz .
2011. augusztus 18., csütörtök 15:09 |
|
|
daniel018
Csatlakozott: 2011. augusztus 17., szerda 19:18 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Csak az a bajom, hogy a reduktor jobb óráján nem bar hanem liter/min szerepel.
|
2011. augusztus 18., csütörtök 13:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
daniel018 írta: Sziasztok, Van nekem egy fontos kérdésem: mindenki ennyire megszenved a CO2 beállításával vagy csak én??? Van egy kayser reduktorom aminek az alján és a jobb oldalán is van 1-1 csap. A jobboldali mérőóra nem bart hanem liter/mint-t mér és kb fogalmam nincs hozzá (már). A visszafolyásgátló szelep előtt beiktattam egy tűszelepet is aminek segítségével javult a helyzet de nem tudom beállítani a 1,5bubi/sec-t. Valaki segítene? A baloldali óra mutatja mennyi CO2 van a palackban a jobb oldali mutatja a nyomást. Az alsó nagy szabályzóval tudod beállítani a jobb oldalon lévő óra nyomását kb 3 bar lene az ideális. A jobb oldalon elhelyezett "csap " lenne a tűszelep. Elvileg jónak kellene lennie így ahogyan van . Ha nem boldogulsz vele , hozd magaddal és megnézem mit lehet rajta variálni.
2011. augusztus 18., csütörtök 10:42 |
|
|
daniel018
Csatlakozott: 2011. augusztus 17., szerda 19:18 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Sziasztok, Van nekem egy fontos kérdésem: mindenki ennyire megszenved a CO2 beállításával vagy csak én??? Van egy kayser reduktorom aminek az alján és a jobb oldalán is van 1-1 csap. A jobboldali mérőóra nem bart hanem liter/mint-t mér és kb fogalmam nincs hozzá (már). A visszafolyásgátló szelep előtt beiktattam egy tűszelepet is aminek segítségével javult a helyzet de nem tudom beállítani a 1,5bubi/sec-t. Valaki segítene?
|
2011. augusztus 18., csütörtök 8:51 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Van egy másik nagyon-nagyon fontos dolog amit szeretnék Veletek megosztani. Anno mikor feltöltve megvettem a mostani 2 kg-os palackomat, majd hozzá az alkatrészeket, 3 hónap múlva kiürült. Aztán Gabi bá feltöltötte és tavaly szeptember óta 50 Bar nyomás van benne. Most is napi 8 órán át megy a CO2, és minden alkatrész azóta is változatlan. De! Ma már 65-70 bubi is meghozza a kellő eredményt míg az első töltettel 100-120 buborékkal is alig ért a zöldbe a DC. A növények sem tolták az oxigént láthatóan...mint most a jóval kevesebb gázzal. Szóval nagyon nem mindegy milyen tisztaságú CO2-vel van feltöltve a palackod... Jah. Mikor beüzemeltem a frissen feltöltött palackot amit a megszokott 100 bubi/perc körüli értékre beállítottam. Két sziámi algázót sikeresen lemérgeztem...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 21., csütörtök 17:27 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
SlyChocolate írta: Azzal maximálisan egyetértek, hogy a puhább csövek nem erre valók. A másik, nem az volt a cél, hogy mások üzletét rontsam hanem sokkal inkább az, hogy használjuk az eszünket mielőtt vásárolnánk. Nem szaladjuk bele azonnal az első lehetőségbe, járjuk körbe a témát. Tanulópénz. Ilyen mindenkinek van az életében, nekem is volt. SlyChocolate írta: ...Pontosan ilyen rendszerben mennek a víz automaták, sörcsapolók is mint a mi CO2 rendszereink. Csak ott ugye nem diffi/reaktor van a rendszer végén. hanem arany
2011. április 21., csütörtök 16:14 |
|
|