|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 19:30
|
Mindent ide amit CO2-ről tudni kell.
Szerző |
Üzenet |
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
papó írta: zoi írta: papó írta: viszont nélküle a CO2 cső leengedi az akváriumot. Milyen igaz! Tegnap belőttem a DIY CO2 reaktoromat, csak egyet felejtettem el: a CO2 csövét visszadugni a visszacsapószelepre. Szűrő indul, kilöki a levegőt a cuccosból, vizsgálom, hogy megyen-e a víz az akvába, majd arra lettem figyelmes, hogy folyik alám a víz. "Ejnye no" a TV-ben hallottam, hogy van az a vizelettartási probléma, de azt reméltem később kerülök sorra... Szerencsére így is van, viszont kellemetlen volt az is, hogy a CO2 csövön nyomult kifelé a víz. "Hoppácska" ahogy Palik Laci bátyátok szokta volt mondani. Szóval figyelmesen, mert aztán lehet törölgetni a vizet. Rosszabb esetben meg úszik az egész kulipintyó. Ebből az jön le Zoi , hogy beépítettél magadnak egy visszacsapó szelepet. Ez jól is van így csak miért nem nekem jutott ez hamarabb eszembe ? A világ meg csodálkozik , hogy mennyi Nobel díjasunk van .
|
2012. május 15., kedd 18:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: papó írta: viszont nélküle a CO2 cső leengedi az akváriumot. Milyen igaz! Tegnap belőttem a DIY CO2 reaktoromat, csak egyet felejtettem el: a CO2 csövét visszadugni a visszacsapószelepre. Szűrő indul, kilöki a levegőt a cuccosból, vizsgálom, hogy megyen-e a víz az akvába, majd arra lettem figyelmes, hogy folyik alám a víz. "Ejnye no" a TV-ben hallottam, hogy van az a vizelettartási probléma, de azt reméltem később kerülök sorra... Szerencsére így is van, viszont kellemetlen volt az is, hogy a CO2 csövön nyomult kifelé a víz. "Hoppácska" ahogy Palik Laci bátyátok szokta volt mondani. Szóval figyelmesen, mert aztán lehet törölgetni a vizet. Rosszabb esetben meg úszik az egész kulipintyó. Ebből az jön le Zoi , hogy beépítettél magadnak egy visszacsapó szelepet. Ez jól is van így csak miért nem nekem jutott ez hamarabb eszembe ? A világ meg csodálkozik , hogy mennyi Nobel díjasunk van .
2012. május 13., vasárnap 17:43 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
papó írta: viszont nélküle a CO2 cső leengedi az akváriumot. Milyen igaz! Tegnap belőttem a DIY CO2 reaktoromat, csak egyet felejtettem el: a CO2 csövét visszadugni a visszacsapószelepre. Szűrő indul, kilöki a levegőt a cuccosból, vizsgálom, hogy megyen-e a víz az akvába, majd arra lettem figyelmes, hogy folyik alám a víz. "Ejnye no" a TV-ben hallottam, hogy van az a vizelettartási probléma, de azt reméltem később kerülök sorra... Szerencsére így is van, viszont kellemetlen volt az is, hogy a CO2 csövön nyomult kifelé a víz. "Hoppácska" ahogy Palik Laci bátyátok szokta volt mondani. Szóval figyelmesen, mert aztán lehet törölgetni a vizet. Rosszabb esetben meg úszik az egész kulipintyó.
|
2012. május 13., vasárnap 17:38 |
|
|
Feci76
|
Köszi.
|
2012. május 13., vasárnap 10:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Feci76 írta: Üdv itt is.
Az CO2 beoldássról olvasottak alapján terveztem magamnak egy egyenlőre elméleti rendszert aminek vannak még hiányosságai ezzel kapcsolatban, kérném a segitségeteket. A végzetségem electrotechnikus valamint hajógépész de konyitok a lakatos- hegesztőmunkákhoz is egy kicsit. Alapból nem szeretnék tól sokat költeni de elég sok mindenem meg is van.
Tehát CO2 palackom van több is, reduktorom is igaz védőgázas hegesztőhöz ami amint olvastam nem tartja megfelelően az alacsony nyomást. Na ezt én úgy gondoltam megoldani, hogy rakok utána még egy finomhangoló szelepet (még nem tudom milyet de valamilyet találok) mágnesszelepet többfélét is bele tudok variálni amihez hozzáférek a munkámból adódóan kell egy tűszelep na pl. itt várom melyiket javasoljátok. A visszacsapó szelep amúgy a viz miatt kell? mert ha igen akkor ahoz is van alternativám. Valamint akkor a sera diffuser az egyik legjobb amint olvasom? A legtöbb hegesztő nyomáscsökkentőn van egy túlnyomásos szelep ami időnként elengedi a nyomást. Természetesen típus függő a dolog. Finomhangoló szelepnek a legalkalmasabb a festó tűszelepje . A visszacsapó szelep nem nagy tétel -5-600-Ft- viszont nélküle a CO2 cső leengedi az akváriumot.
2012. május 13., vasárnap 9:54 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
igen igen
|
2012. május 13., vasárnap 9:52 |
|
|
Feci76
|
A visszacsapó szelep amúgy a viz miatt kell? mert ha igen akkor ahoz is van alternativám. Valamint akkor a sera diffuser az egyik legjobb amint olvasom?
Mind a két kérdésre Igen a válasz?
|
2012. május 13., vasárnap 9:45 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Igen
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
2012. május 13., vasárnap 8:00 |
|
|
Feci76
|
Üdv itt is.
Az CO2 beoldássról olvasottak alapján terveztem magamnak egy egyenlőre elméleti rendszert aminek vannak még hiányosságai ezzel kapcsolatban, kérném a segitségeteket. A végzetségem electrotechnikus valamint hajógépész de konyitok a lakatos- hegesztőmunkákhoz is egy kicsit. Alapból nem szeretnék tól sokat költeni de elég sok mindenem meg is van.
Tehát CO2 palackom van több is, reduktorom is igaz védőgázas hegesztőhöz ami amint olvastam nem tartja megfelelően az alacsony nyomást. Na ezt én úgy gondoltam megoldani, hogy rakok utána még egy finomhangoló szelepet (még nem tudom milyet de valamilyet találok) mágnesszelepet többfélét is bele tudok variálni amihez hozzáférek a munkámból adódóan kell egy tűszelep na pl. itt várom melyiket javasoljátok. A visszacsapó szelep amúgy a viz miatt kell? mert ha igen akkor ahoz is van alternativám. Valamint akkor a sera diffuser az egyik legjobb amint olvasom?
|
2012. május 12., szombat 22:35 |
|
|
HoZee
Csatlakozott: 2011. szeptember 30., péntek 7:33 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Pázmánd (Fejér)
|
novenyesakvariumok írta: Tegyük fel, hogy csak átlagos PH kontrolled van (hiszterézis nem állítható, hanem az előírt PH alatt 0,03-mal kapcsol ki, majd az előírt felett 0,03 felett újra be), így van 0,06 PH ingadozásod.
Legyen az elérni kívánt Co2 szint 30mg/l 30=(3/2,8)*10^(7,91-PH) --> ehhez 6,47 PH érték tartozik
Mint írtam, egy gagyi szabályzó esetén mely +/-0,03-mal kapcsolgat, a PH 6,44 és 6,5 között fog változni. Én Seramic-ot használok, ahol ebben az esetben ha 6,5-re állítanám a pH-t, akkor 6,6-nál kapcsolna ki és 6,5-nél be. Tehát tényleg van 0,1 ingadozásom, de egy éve használom és nem igazán vettem észre ebből hátrányt. Nálam elég kemény a víz (18 körüli) így én 7,1-re állítom a kontrollert, ami a világítás előtt 2 órával kapcsol be, ilyenkor kb. 7,3-ról indul, ami nagyjából 2 óra alatt megy le a beállított szintre AM1000 reaktort használva gyári töltettel. Világítás lekapcsolása előtt egy negyed órával kapcsolom le. Nekem ez eddig bevált.
2012. március 11., vasárnap 15:53 |
|
|