Szerző |
Üzenet |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Halihó! Van egy kis gondom. A képen látható reduktorom van. Na most . A reduktor tökéletesen működött, majd állt 2 hetet és ma elővettem beüzemelni. De gondolt egyet és a második órán a kimenő nyomást nem lehet fixre beállítani. Folyamatosan megy felfelé. Ijesztő... A mágnesszelepen van egy kis leengedő szelep azzal tudtam gyorsan megszabadulni a nyomástól, de azt ahogy elengedtem azonnal emelkedni kezdett megint. Csinálhatok vele bármit, megy felfele megállás nélkül. A bal oldali óra normálisan mutatja az 50bar nyomást. Valakinek bármi ötlete? Lassacskán kéne használnom és nagyon fájna újat venni...
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2013. február 18., hétfő 18:54 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
Semmi baj nem lehet! Nekem pl egy Hydor reduktorom van,na annál kicsit én is meglepődtem! Csak egy kis cső csonk semmi menetes leszoritás nélkül. és nekem 10cm sima Co2 cső van,mondjuk itt nincs nagy dúsulás,nem veszem észre....
|
2013. január 29., kedd 19:11 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kovka76 írta: SlyChocolate írta: Nálatok is van "CO bubi bum"? Mikor kinyit a mágnes szelep épp, hogy megindul a gáz. Majd pár másodpercet követően mintha tökig nyitnám a tűszelepet... Aztán szépen beáll az előzőleg beállított bubi számra. Ez a jelenség csak akkor jön elő : Ha a reduktor és a mágnesszelep közt van pár centi Co2 cső! Mert a nyomás a reduktor és a tűszelep közti csőben feldúsul,kinyitáskor természetes a túlnyomás, és ha kiegyenlítődik...........minden rendben! Olyan 30 centi cső van a kettő közt. Akkor valszeg ez túl rövid? Lehet hosszabb távon baja ebből akár a nyomáscsökkentőnek, mágnesszelepnek emiatt?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 29., kedd 18:51 |
|
|
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
SlyChocolate írta: Nálatok is van "CO bubi bum"? Mikor kinyit a mágnes szelep épp, hogy megindul a gáz. Majd pár másodpercet követően mintha tökig nyitnám a tűszelepet... Aztán szépen beáll az előzőleg beállított bubi számra. Ez a jelenség csak akkor jön elő : Ha a reduktor és a mágnesszelep közt van pár centi Co2 cső! Mert a nyomás a reduktor és a tűszelep közti csőben feldúsul,kinyitáskor természetes a túlnyomás, és ha kiegyenlítődik...........minden rendben!
|
2013. január 29., kedd 18:40 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
SlyChocolate írta: Nálatok is van "CO bubi bum"? Mikor kinyit a mágnes szelep épp, hogy megindul a gáz. Majd pár másodpercet követően mintha tökig nyitnám a tűszelepet... Aztán szépen beáll az előzőleg beállított bubi számra. Hol van a tűszeleped?A reduktoron,akkor passz. Nekem is csinálta korábban.Nem használtam tűszelepet évekig.(sima hegesztős felszerelés) Pár hónapja vettem egyet,beraktam a reduktor után közvetlen.A mágnesszelep jóval utána van. Megszűnt a probléma.
2013. január 29., kedd 11:17 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
SlyChocolate írta: Nálatok is van "CO bubi bum"? Mikor kinyit a mágnes szelep épp, hogy megindul a gáz. Majd pár másodpercet követően mintha tökig nyitnám a tűszelepet... Aztán szépen beáll az előzőleg beállított bubi számra. Alap .A rendszerből éjszaka elszökik a nyomás, sőt van mikor a visszacsapóig visszaszivárog az akivíz a diffin. Bekapcsoláskor ,amíg el nem kezd üzemszerűen dolgozni a rendszer ,addig ilyen káosz szaga van az egésznek . Aztán persze helyreállnak a dolgok .
|
2013. január 27., vasárnap 16:39 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nálatok is van "CO bubi bum"? Mikor kinyit a mágnes szelep épp, hogy megindul a gáz. Majd pár másodpercet követően mintha tökig nyitnám a tűszelepet... Aztán szépen beáll az előzőleg beállított bubi számra.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 27., vasárnap 12:27 |
|
|
Scorpion18
Csatlakozott: 2012. június 22., péntek 21:31 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Értem, köszi!
_________________ Dr. Csépány Norbert
|
2012. december 9., vasárnap 23:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Scorpion18 írta: Csak érdekességként felmerült bennem egy kérdés! ha úgymond túladagolom a CO2-t a DC inkább már sárga lenne, annak milyen hátránya lenne, ha mondjuk a halak nem jeleznék pipálással? A halak jelzik ha ilyen probléma lépne fel, de a bacik szaporodása is leáll és pusztulnak savas közegben
2012. december 9., vasárnap 22:35 |
|
|
Scorpion18
Csatlakozott: 2012. június 22., péntek 21:31 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Csak érdekességként felmerült bennem egy kérdés! ha úgymond túladagolom a CO2-t a DC inkább már sárga lenne, annak milyen hátránya lenne, ha mondjuk a halak nem jeleznék pipálással?
_________________ Dr. Csépány Norbert
|
2012. december 9., vasárnap 22:02 |
|
|