Mondjátok már el,mit rontok el? Mikor lekapcsol a mágnesszelep,folyamatosan növekszik a kimenő nyomás olyannyira,hogy reggelre megkerüli a mutató a számlapot,kiakad.A minap azt hittem sikerült valamit jól csinálnom,és nem növekedett meg a nyomás. Megnézem jobban,hogy nem nullán van a mutató,hanem totál kiakadt,csak a kis pöcök tartja vissza,hogy még tovább menjen. Az eredmény természetesen az,hogy bekapcsoláskor hatalmas pukkanással a leggyengébb helyen lelöki a csövet.
A reduktortól 30cm-re van a tűszelep,utána még kb. 50-60cm a mágneskapcsoló.A bubiszámláló ezek után van feljebb. Ha nem löki le a csövet,akkor a bubiszámlálóból nyomja ki az összes vizet. Én úgy emlékszem,hogy régebben is hasonlóan volt bekötve.Bár az új akinál hozzányúltam,átkötöttem. Lehet túl hosszú a vezeték a reduktor és a mágnesszelep között?
Már egy ideje használom az Up Aqua féle külső atomizer-ét. Mindig mindenki mondja flow-t minimumra!!! Aminek a következmény a szűrő visszatérő csövében egy CO2 dugó kialakulása. Ez szinte teljesen kitölti a csövet belülről és mivel a szűrő szinte elvan zárva így ott is marad. Folyamatosan oldódva a vízbe a gázt. A végeredmény az, hogy nincs CO2 bubi az akvában, csak a növények oxigén bubija látható. Eddig úgy tűnik jó ez a módszer... Most tuképp két beoldásom van egyrészt az atomizer másrészt a gázdugó. Itt egy kis videós szösszenet miről is van szó:
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
2013. április 11., csütörtök 19:03
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Tehát , eddig amikor ment a bubi az akvába akkor a jobboldali mutató 10et mutatott, amikor a mágnesszelep kikapcsolta a co-t akkor felment 15re és ottmaradt a következő bekapcsolásig. De most akármerre tekerem -a két végállás között- a mutató nem áll meg sehol -csak egy pillanatra meglassul- aztán megy felfele és 30nál már én nyitok egy szelepet ,mert annyi sose volt még.
Tehát , eddig amikor ment a bubi az akvába akkor a jobboldali mutató 10et mutatott, amikor a mágnesszelep kikapcsolta a co-t akkor felment 15re és ottmaradt a következő bekapcsolásig. De most akármerre tekerem -a két végállás között- a mutató nem áll meg sehol -csak egy pillanatra meglassul- aztán megy felfele és 30nál már én nyitok egy szelepet ,mert annyi sose volt még.
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
2013. február 18., hétfő 19:53
papó
Adminisztrátor
Nekem ugyan ilyen reduktorom van. Én is sokáig a kis csapot használtam tűszelepnek,nem volt külön beépítve másik. Egy kicsit nehézkes beállítani,de nem lehetetlen,türelem kell hozzá. Nemrég kiment benne a kimenő óra,vettem rá másikat. Ha levettem a palackról ,akkor sem ment a 0-ra a mutató,mikor rajta volt akkor meg óriási nyomást mutatott.
2013. február 18., hétfő 19:28
papó
Adminisztrátor
Ha a nyomás felmegy akkor valaki piszkálta a nagy fekete csavart ami alól középen van. Próbáld kicsit kijjebb tekerni és úgy beállítani 2-3 bar -ra a nyomást
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.