|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:43
|
Mindent ide amit CO2-ről tudni kell.
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem akarlak elkeseríteni,de jobban jársz ha veszel egy másikat,igaza volt sajnos az eladónak,biztonsági szempontból nem javítható. Egyébként nekem is Rhonám van az akva co2 palackján,előtte élelmiszer ipari volt,de az nem bizonyult elég megbízhatónak,ez sokkal jobb.
|
2013. július 18., csütörtök 13:38 |
|
|
sterbai2
|
tibicuk írta: Letekertem az egész agyat.Valóban van benne egy membrán és egy jó masszív rugó is. Elvittem egy hegesztés technikai üzletbe szétszedve,hogy nekem ilyen membrán kell bele. Azt mondta a hölgy,hogy nem is szabadna szétszedni,ezért alkatrész sincs hozzá. Aztán kértem sima tömítést a palackhoz,olyat se tudott adni,elfogyott. Van egy érzésem,hogy ilyen membrán piszlicsáré dologgal nem akar foglalkozni. Létezik,hogy nem lehet cserélni? Egyébként van benne valami,hogy átereszt,mert visszatettem a reduktort,de a co2 rendszert nem kötöttem be. A kimenő óra most is ki van akadva,pedig a palackot már elzártam és a reduktorból is már kiengedtem egy kis gázt. Ment lefelé a kimenő mutató,de ahogy elzárom a kimenő oldalt,rögtön meg vissza . Mi a fenét csináljak? Vegyek mászik reduktort? Én már csináltam ilyet, a vastag rugót kell 4-5 mm rel megnyújtani. Az alacsony nyomású oldalon a nyomást minimumra állítani és lassan felvenni 1,5 max 2 bárig. A tűszelepet gondosan meg kell tisztítani. Por piszok nem lehet benne.
|
2013. július 18., csütörtök 12:45 |
|
|
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Letekertem az egész agyat.Valóban van benne egy membrán és egy jó masszív rugó is. Elvittem egy hegesztés technikai üzletbe szétszedve,hogy nekem ilyen membrán kell bele. Azt mondta a hölgy,hogy nem is szabadna szétszedni,ezért alkatrész sincs hozzá. Aztán kértem sima tömítést a palackhoz,olyat se tudott adni,elfogyott. Van egy érzésem,hogy ilyen membrán piszlicsáré dologgal nem akar foglalkozni. Létezik,hogy nem lehet cserélni? Egyébként van benne valami,hogy átereszt,mert visszatettem a reduktort,de a co2 rendszert nem kötöttem be. A kimenő óra most is ki van akadva,pedig a palackot már elzártam és a reduktorból is már kiengedtem egy kis gázt. Ment lefelé a kimenő mutató,de ahogy elzárom a kimenő oldalt,rögtön meg vissza . Mi a fenét csináljak? Vegyek mászik reduktort?
2013. július 18., csütörtök 11:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tibicuk írta: Középen alul a főcsapnál?Holnap ránézek. Igen. A nagy fekete csavaranytyut vedd le . Takaríts ki mindent és akár szilikonnal is lekenheted belül.-
2013. július 17., szerda 18:21 |
|
|
tibicuk
|
Középen alul a főcsapnál?Holnap ránézek.
2013. július 17., szerda 18:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Hegesztős,már 4-5 éve megy. A közepét kellene szétszedned . Kell lennie egy nagy gumitányérnak a rugó alatt , lehetséges , hogy az elöregedett.
2013. július 17., szerda 18:09 |
|
|
tibicuk
|
Hegesztős,már 4-5 éve megy.
2013. július 17., szerda 18:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Vagy 300bar,de csak 60bar -os a palack,mármint annyit mutat. A kimenő egyébként ha nyitva van a mágnesszelep,akkor a kimenő 0-án van. Fel tudnám tornázni 2-3 bárra,de nem merem a probléma miatt.Megy egyébként szépen a Co2 így is. Régebben is volt vele ilyen probléma,de akkor meg tudtam oldani. Csak azt nem tudom,hogyan. Ez milyen nyomáscsökkentő ?
2013. július 17., szerda 17:54 |
|
|
tibicuk
|
Vagy 300bar,de csak 60bar -os a palack,mármint annyit mutat. A kimenő egyébként ha nyitva van a mágnesszelep,akkor a kimenő 0-án van. Fel tudnám tornázni 2-3 bárra,de nem merem a probléma miatt.Megy egyébként szépen a Co2 így is. Régebben is volt vele ilyen probléma,de akkor meg tudtam oldani. Csak azt nem tudom,hogyan.
2013. július 17., szerda 16:38 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
tibicuk írta: Mondjátok már el,mit rontok el? Mikor lekapcsol a mágnesszelep,folyamatosan növekszik a kimenő nyomás olyannyira,hogy reggelre megkerüli a mutató a számlapot,kiakad.A minap azt hittem sikerült valamit jól csinálnom,és nem növekedett meg a nyomás. Megnézem jobban,hogy nem nullán van a mutató,hanem totál kiakadt,csak a kis pöcök tartja vissza,hogy még tovább menjen. Az eredmény természetesen az,hogy bekapcsoláskor hatalmas pukkanással a leggyengébb helyen lelöki a csövet.
A reduktortól 30cm-re van a tűszelep,utána még kb. 50-60cm a mágneskapcsoló.A bubiszámláló ezek után van feljebb. Ha nem löki le a csövet,akkor a bubiszámlálóból nyomja ki az összes vizet. Én úgy emlékszem,hogy régebben is hasonlóan volt bekötve.Bár az új akinál hozzányúltam,átkötöttem. Lehet túl hosszú a vezeték a reduktor és a mágnesszelep között? A bemenő nyomás órája meddig skálázott? Szerintem a nyomáscsökkentőd átengedi a bemenő nyomást a kimenő oldalra. Ez csak egy tipp. Milyen gyártmányú a cucc?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. július 17., szerda 16:24 |
|
|