Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:42

Hozzászólás a témához  [ 263 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Következő
 Mindent ide amit CO2-ről tudni kell. 
Szerző Üzenet

gjoci írta:
Sziasztok!

Azt szeretném tőletek megkérdezni,hogy mikor indítjátok a co2-t.A világítás bekapcsolása előt,vagy a világítás bekapcsolásával egyidőben.Mikor érdemes?
Köszi a tanácsokat.

Mint ahogy látod mindenkinél más és más...
Szerintem az egy órával a pilács előtt érdemes, persze ez sok mindentől függhet.
Mivel oldod be a CO2-őt mennyire hatékony és ami a lényeg mennyire tiszta a gázod?
Sokkal hamarabb max kinyírod a halaid akkor már inkább menjen a piláccsal max kicsit később kezdenek bubuizni a növényeid.
És akkor mi van? Semmi!
Annó hallottam már olyanról is, hogy a reggeli napsütéssel együtt indult a CO2 persze annyi fénymellet nincs vagy csak kicsi a fotószintészis.
Így értelmetlen és a halakra is veszlyés!
Ha a lámpával indítod nagyot nem tévedsz utána meg majd idővel kikísérletezed mi a jó Neked éds a növényeidnek hosszútávon...?
Tudod két egyforma akva nem létezik.
;)

2013. július 26., péntek 20:45
Adminisztrátor

A boltban egy időkapcsolóra van téve a mágnesszeleppel a világítás.
Mindenki másképp csinálja. :D

2013. július 26., péntek 17:54

Nálam 1,5 órával előtte.

2013. július 26., péntek 11:19

A világítás kapcsolása előtt 2-3 órával kapcsol nálam,hogy a fényre már megfelelő co2 szint legyen.

2013. július 26., péntek 8:27

gjoci írta:
Sziasztok!

Azt szeretném tőletek megkérdezni,hogy mikor indítjátok a co2-t.A világítás bekapcsolása előt,vagy a világítás bekapcsolásával egyidőben.Mikor érdemes?
Köszi a tanácsokat.

Nálam a világítással együtt ment a CO2 .

2013. július 26., péntek 8:13

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat.

2013. július 25., csütörtök 20:47
Adminisztrátor

tibicuk írta:
tibicuk írta:
Középen alul a főcsapnál?Holnap ránézek.
Kép

Úgy néz ki nem sikerült a mutatvány.Kitágítottam a rugót,kifújtam kompresszorral a fúvókákat.
Most szinte teljesen el van zárva a főcsap a reduktoron.A co2 már áll,most megint felment a nyomás
a kimenő ágon. Muszáj lesz lecserélnem a reduktort,mert szétcseszi a mágneskapcsolót is.Nem ideális állapot így.
Totál pukkan egyet nyitásnál és annyira nagy löket neki,hogy vissza is zár,nem is nyit,
csak ha teljesen lehűlt. Azt hittem megadta magát,kiszereltem.Egy óra múlva próbáltam,
ismét működött.
Reggelente,míg nincs másik, ki engedek majd egy kis gázt , a mágnest meg kihúzom éjszakára.

Mondanám , hogy küld el és meggyógyítjuk de mi lesz ha nem sikerül ?
A postaköltség is megy a levesbe...

2013. július 24., szerda 20:15

tibicuk írta:
Középen alul a főcsapnál?Holnap ránézek.
Kép

Úgy néz ki nem sikerült a mutatvány.Kitágítottam a rugót,kifújtam kompresszorral a fúvókákat.
Most szinte teljesen el van zárva a főcsap a reduktoron.A co2 már áll,most megint felment a nyomás
a kimenő ágon. Muszáj lesz lecserélnem a reduktort,mert szétcseszi a mágneskapcsolót is.Nem ideális állapot így.
Totál pukkan egyet nyitásnál és annyira nagy löket neki,hogy vissza is zár,nem is nyit,
csak ha teljesen lehűlt. Azt hittem megadta magát,kiszereltem.Egy óra múlva próbáltam,
ismét működött.
Reggelente,míg nincs másik, ki engedek majd egy kis gázt , a mágnest meg kihúzom éjszakára.

2013. július 24., szerda 20:04

papó írta:
Csak annyit tudsz tenni amit Sterbai mond .
Nem szabad szétszedni .. nem a fenét , nem oxigén palack vagy valami más gyúlékony gázzal "játszadozunk".
Sok reduktort meggyógyítottunk már.

A membránon nem látok semmit.Középen a kis fém rész körül is csak kis sérülés van,de szerintem csak felületi.
Meglátjuk, holnap neki futok még egyszer.
Egyébként én is fel voltam háborodva."nem lehet szétszedni" , hisz most is szétszedtem.Akkor miért van rajta menet,hogy ki lehessen tekerni?

2013. július 18., csütörtök 17:36
Adminisztrátor

tibicuk írta:
Letekertem az egész agyat.Valóban van benne egy membrán és egy jó masszív rugó is.
Elvittem egy hegesztés technikai üzletbe szétszedve,hogy nekem ilyen membrán kell bele.
Azt mondta a hölgy,hogy nem is szabadna szétszedni,ezért alkatrész sincs hozzá.
Aztán kértem sima tömítést a palackhoz,olyat se tudott adni,elfogyott. :evil:
Van egy érzésem,hogy ilyen membrán piszlicsáré dologgal nem akar foglalkozni.
Létezik,hogy nem lehet cserélni?

Egyébként van benne valami,hogy átereszt,mert visszatettem a reduktort,de a co2 rendszert nem kötöttem be.
A kimenő óra most is ki van akadva,pedig a palackot már elzártam és a reduktorból is már kiengedtem egy kis gázt.
Ment lefelé a kimenő mutató,de ahogy elzárom a kimenő oldalt,rögtön meg vissza .

Mi a fenét csináljak? Vegyek mászik reduktort?

Csak annyit tudsz tenni amit Sterbai mond .
Nem szabad szétszedni .. nem a fenét , nem oxigén palack vagy valami más gyúlékony gázzal "játszadozunk".
Sok reduktort meggyógyítottunk már.

2013. július 18., csütörtök 17:14
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 263 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Következő