|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:48
|
Mindent ide amit CO2-ről tudni kell.
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Poe írta: Köszönöm a tanácsokat! Beüzemeltem pár napja a házi Co2 szettemet. A nyomás és a bubiszám egyelőre stabil. A negyedik fajta DC-keverékemet állítottam össze tegnap este, eddig egyik sem jelzett semmiféle színváltozást, pedig 1bubi/másodpercet adagolok jelenleg. Kineveztem dísztárgynak és tovább nem bajlódok vele. Mindenesetre, a tapasztalatok szerint ez a szám még nem sok: a halak jól bírják, nem jönnek föl oxigénért, a rákok pedig kifejezetten élvezik. Itt egy mulatságos dologról is be tudok számolni, ugyanis a rákok előszeretettel jacuzziznak a diffúzoron és nyelik a gázt közben. Viszont a táplálékuk mellkékterméke szépen megjenelik a hófehér kerámián, én meg takaríthatom, hogy átjusson rajta a Co2. Téboly! Valami változás ?
2013. szeptember 20., péntek 19:20 |
|
|
Poe
Csatlakozott: 2013. augusztus 30., péntek 8:16 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Köszönöm a tanácsokat! Beüzemeltem pár napja a házi Co2 szettemet. A nyomás és a bubiszám egyelőre stabil. A negyedik fajta DC-keverékemet állítottam össze tegnap este, eddig egyik sem jelzett semmiféle színváltozást, pedig 1bubi/másodpercet adagolok jelenleg. Kineveztem dísztárgynak és tovább nem bajlódok vele. Mindenesetre, a tapasztalatok szerint ez a szám még nem sok: a halak jól bírják, nem jönnek föl oxigénért, a rákok pedig kifejezetten élvezik. Itt egy mulatságos dologról is be tudok számolni, ugyanis a rákok előszeretettel jacuzziznak a diffúzoron és nyelik a gázt közben. Viszont a táplálékuk mellkékterméke szépen megjenelik a hófehér kerámián, én meg takaríthatom, hogy átjusson rajta a Co2. Téboly!
|
2013. szeptember 19., csütörtök 9:36 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Poe írta: SlyChocolate írta: Poe írta: Köszönöm mindenkinek. Végül a Water Plant 3in1 diffúzorára esett a választásom, de gőzöm sincs, hogyan üzemeljem be. A leírás szerint le kell venni a felső kerámialapot és a testbe vizet önteni, csakhogy az meg sem mozdul. Már csavarhúzóval kezdtem óvatosan feszegetni, de semmi, teljesen bele van gyógyítva a műanyag foglalatba. Pontosan hogyan, hová kellene önteni a vizet, és meddig? Köszi! Szerintem is vidd be. Bár a kerámián keresztül úgy is feltöltődik teljesen vízzel. Viszont takarítás véget semmiképp nem jó ha már az elején nem tudod szétszedni. Ha már sikerült szét kapni akkor javaslom sima fehér vazelinnel át kenni a menetet és a tömítést. Így pár hét múlva sokkal egyszerűbb lesz a helyzet ha szét kell szedni. Be volt szorulva....már megoldottam. Épphogy nem törött el. Köszönöm! Akkor zsír! Viszont tényleg érdemes bekenni mert a vízben nagyon összetud gyógyulni. Én már törtem diffit e-miatt.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. szeptember 12., csütörtök 19:50 |
|
|
Poe
Csatlakozott: 2013. augusztus 30., péntek 8:16 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Poe írta: Köszönöm mindenkinek. Végül a Water Plant 3in1 diffúzorára esett a választásom, de gőzöm sincs, hogyan üzemeljem be. A leírás szerint le kell venni a felső kerámialapot és a testbe vizet önteni, csakhogy az meg sem mozdul. Már csavarhúzóval kezdtem óvatosan feszegetni, de semmi, teljesen bele van gyógyítva a műanyag foglalatba. Pontosan hogyan, hová kellene önteni a vizet, és meddig? Köszi! Szerintem is vidd be. Bár a kerámián keresztül úgy is feltöltődik teljesen vízzel. Viszont takarítás véget semmiképp nem jó ha már az elején nem tudod szétszedni. Ha már sikerült szét kapni akkor javaslom sima fehér vazelinnel át kenni a menetet és a tömítést. Így pár hét múlva sokkal egyszerűbb lesz a helyzet ha szét kell szedni. Be volt szorulva....már megoldottam. Épphogy nem törött el. Köszönöm!
|
2013. szeptember 12., csütörtök 19:47 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Poe írta: Köszönöm mindenkinek. Végül a Water Plant 3in1 diffúzorára esett a választásom, de gőzöm sincs, hogyan üzemeljem be. A leírás szerint le kell venni a felső kerámialapot és a testbe vizet önteni, csakhogy az meg sem mozdul. Már csavarhúzóval kezdtem óvatosan feszegetni, de semmi, teljesen bele van gyógyítva a műanyag foglalatba. Pontosan hogyan, hová kellene önteni a vizet, és meddig? Köszi! Szerintem is vidd be. Bár a kerámián keresztül úgy is feltöltődik teljesen vízzel. Viszont takarítás véget semmiképp nem jó ha már az elején nem tudod szétszedni. Ha már sikerült szét kapni akkor javaslom sima fehér vazelinnel át kenni a menetet és a tömítést. Így pár hét múlva sokkal egyszerűbb lesz a helyzet ha szét kell szedni.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. szeptember 12., csütörtök 19:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Poe írta: Köszönöm mindenkinek. Végül a Water Plant 3in1 diffúzorára esett a választásom, de gőzöm sincs, hogyan üzemeljem be. A leírás szerint le kell venni a felső kerámialapot és a testbe vizet önteni, csakhogy az meg sem mozdul. Már csavarhúzóval kezdtem óvatosan feszegetni, de semmi, teljesen bele van gyógyítva a műanyag foglalatba. Pontosan hogyan, hová kellene önteni a vizet, és meddig? Köszi! Inkább gyere be és megmutatom ,mint hogy véletlen eltörjön. Csavaros a teteje. A doboz hátlapon -ha meg van még a doboz - le van rajzolva a használata .
2013. szeptember 12., csütörtök 19:30 |
|
|
Poe
|
Köszönöm mindenkinek. Végül a Water Plant 3in1 diffúzorára esett a választásom, de gőzöm sincs, hogyan üzemeljem be. A leírás szerint le kell venni a felső kerámialapot és a testbe vizet önteni, csakhogy az meg sem mozdul. Már csavarhúzóval kezdtem óvatosan feszegetni, de semmi, teljesen bele van gyógyítva a műanyag foglalatba. Pontosan hogyan, hová kellene önteni a vizet, és meddig? Köszi!
|
2013. szeptember 12., csütörtök 19:09 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Én amíg élesztőset használtam az ista 3 in 1 difijét használtam , nekem nagyon bejött . Nagyon tuti szerintem az egyik legapróbb bubira porlasz és ezt is teljesen szét lehet kapni és lehet cserélni a kerámiáját is , nem utolsó sorban műanyag és kevésbé áll fenn a törés veszélye .
2013. szeptember 9., hétfő 18:39 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Én személy szerint a Sera akril házas kerámia diffúzorát használom,egy élesztős rendszeren.Teljesen meg vagyok vele elégedve,tisztításnál szét lehet szedni teljesen és ha valami gond van cserélhető a kerámiája.
|
2013. szeptember 9., hétfő 17:37 |
|
|
Poe
|
Sziasztok,
Holnap valószínűleg beugranék a boltba egy diffúzorért. Ez viszont az az alkatrész, amiről semmilyen tapasztalatom nincs. Milyet ajánlanátok a házi (Killer által leírt) Co2 fejlesztős módszerhez? Az ár fontos szempont lenne. Köszi előre is!
|
2013. szeptember 9., hétfő 17:18 |
|
|