Most ezekben a kánikulai időkben még inkább ajánlott éjjelre kiszellőztetni az akvát! Főleg mert a melegebb víz kevesebb oxigént képes megkötni. Olyan hülyeséget meg egyszerűen nem lenne szabad elkövetni amit sok kertésztől hallok, hogy éjjel is tolja a CO2. Holott épp ekkor a növények is azt termelik.
A halak meg dögöljenek meg mi??? Szóval kell az a éjjeli bugás, csak, hogy jobban aludjon az ember.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
2013. augusztus 3., szombat 21:37
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Nékem az előző akáriumom óta megy az éjszakai levegőztetés. Az biztos, hogy a vízfelszíni hártyásodást majdnem teljesen megszünteti. Bár az is igaz, hogy egy új akvánál amíg nem áll be teljesen, addig a napközben co-adagolás közben valami vékony hártya mégis képződik a felszínen. De aztán jön az est és a légpumpa és megint eltűnik. Aztán egyszer csak eljön az idő, hogy végleg megszűnik. Csak türelem kell hozzá, sok
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
Ha már ezerszer szóba volt itt a fórumon. Ideje lenne egy topicban összeszedni a pro-kontra véleményeket a témában.
Nem minden akváriumnál használom. Ha megjelenik a barna lepedék az üvegen, illetve az aljnövényzeten, egyből beüzemelek egy levegőztetőt időkapcsolóval , éjszakára. A legutóbbi akváriumindítás tanulsága az , hogy eleve jobb lett volna első perctől kezdve használni .
Végül is azért döntöttem, hogy beszerzek Tőled egy légpumpát mert. Nálam szinte állandóan zöldben van a DC. Amit alapvetően le is sz..nék. De!
1. Nappal/világítási időben megy a mesterséges CO2 beoldás.
2. Éjjel a tök sötétben maguk a növények termelik meg a CO2-őt.
3. Amióta lilym van kisebb, felületen van mozgatva a víz felszíne. Az-az másképp! Illetve a jobb CO2 beoldás miatt ráadásul alig kiemelve a vízből. És mindez napi 24-ben.
Éppen ezért próbálom ki mi van ha kiszellőztetem az akvát éjjelre???
Kicsit olyan ez mint reggel a szobába friss levegőt engedni. Csak itt éjjel szellőztetünk.
Soha nem csináltam még ma lesz az első alkalom. Nagyon kivi vagyok a változásokra...
Végül is eladtam Neked egy légpumpát ....már megérte , hogy nyitottál egy ilyen topicot
Ha már ezerszer szóba volt itt a fórumon. Ideje lenne egy topicban összeszedni a pro-kontra véleményeket a témában.
Nem minden akváriumnál használom. Ha megjelenik a barna lepedék az üvegen, illetve az aljnövényzeten, egyből beüzemelek egy levegőztetőt időkapcsolóval , éjszakára. A legutóbbi akváriumindítás tanulsága az , hogy eleve jobb lett volna első perctől kezdve használni .
Végül is azért döntöttem, hogy beszerzek Tőled egy légpumpát mert. Nálam szinte állandóan zöldben van a DC. Amit alapvetően le is sz..nék. De!
1. Nappal/világítási időben megy a mesterséges CO2 beoldás.
2. Éjjel a tök sötétben maguk a növények termelik meg a CO2-őt.
3. Amióta lilym van kisebb, felületen van mozgatva a víz felszíne. Az-az másképp! Illetve a jobb CO2 beoldás miatt ráadásul alig kiemelve a vízből. És mindez napi 24-ben.
Éppen ezért próbálom ki mi van ha kiszellőztetem az akvát éjjelre???
Kicsit olyan ez mint reggel a szobába friss levegőt engedni. Csak itt éjjel szellőztetünk.
Soha nem csináltam még ma lesz az első alkalom. Nagyon kivi vagyok a változásokra...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
2013. február 5., kedd 19:31
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 24 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.