|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 20:49
|
Édesvizi növények tápanyag hiányának, betegségeinek jelei.
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
ygman írta: Lehet a szűrőben lévő töltet merülhetett ki? Nem tettem még be idő hiányában a Trop-ot amit tőletek hoztam,lehet a nem tudni mennyi idős Siporax a hibás a jelenlegi helyzetért. Van egy másik külső szűrő (Prime 20),tegnap este megtöltöttem mindenféle jóval,ma bekötöm úgy,hogy nem fogja forgatni a vizet csak átmenőben szűr majd. Így csökken majd az áramlásom is és növekszik a szűrőteljesítmény. Tápozást visszaveszem 2 naposra (1mL/2nap). A fénnyel mit tegyek:csökkentsem vagy növeljem? A gyanúm az,hogy a megnövekedett ammónia okozza nálam a hibát amit már a növények nem képesek hasznosítani az algák viszont igen. 17 hal (7xszumátrai márna,5xserpalazac,5xpink dánió) /54L már képes ilyen hibát okozni? Köszönettel:NL Azt mondtad , hogy jössz a boltba . Várlak .
2015. február 12., csütörtök 12:20 |
|
|
ygman
Csatlakozott: 2014. november 30., vasárnap 7:40 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Nyiregyháza
|
Lehet a szűrőben lévő töltet merülhetett ki? Nem tettem még be idő hiányában a Trop-ot amit tőletek hoztam,lehet a nem tudni mennyi idős Siporax a hibás a jelenlegi helyzetért. Van egy másik külső szűrő (Prime 20),tegnap este megtöltöttem mindenféle jóval,ma bekötöm úgy,hogy nem fogja forgatni a vizet csak átmenőben szűr majd. Így csökken majd az áramlásom is és növekszik a szűrőteljesítmény. Tápozást visszaveszem 2 naposra (1mL/2nap). A fénnyel mit tegyek:csökkentsem vagy növeljem? A gyanúm az,hogy a megnövekedett ammónia okozza nálam a hibát amit már a növények nem képesek hasznosítani az algák viszont igen. 17 hal (7xszumátrai márna,5xserpalazac,5xpink dánió) /54L már képes ilyen hibát okozni? Köszönettel:NL
|
2015. február 12., csütörtök 10:25 |
|
|
ygman
Csatlakozott: 2014. november 30., vasárnap 7:40 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Nyiregyháza
|
U.I.:a helyzet nagyon gyorsan romlik,folyamatosan uralkodnak el az algák...
|
2015. február 12., csütörtök 8:47 |
|
|
ygman
|
Jó reggelt! Teszek fel friss képeket,tegnap este készültek. Reggel gyorsba kivettem az esőztetőt,beraktam a Sera saját,szűrőhöz adott tölcsér áramoltatóját.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2015. február 12., csütörtök 8:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ygman írta: Köszi a gyors reagálást,teszek fel képeket majd de a telefonnal készültek túl nagy méretűek és nem engedi feltölteni a fórum. Az eredeti rövid esőztetőt kicseréltem egy akril hosszabbra 2,5cm helyett 2cm furattávolsággal. A cső az akva hosszabb oldalára (60cm) van felrakva,onnan hullámoztatja a felszínt. Áramlás van bár a növények nem fekszenek és a halak sem menekülnek előle. A Nagynyomású CO2 szépen húzza a növényeket de sajna az algát az sem nyomja el eléggé. Világítás elég erős (3,75WPG) ezért mindössze 7 órát üzemel. Holnap ha nem zavarnék telefonon megkeresnélek egy eszmecserére. Üdv és szép estét:NL Megtisztelsz ha számít a véleményem ..
2015. február 11., szerda 22:08 |
|
|
ygman
|
Köszi a gyors reagálást,teszek fel képeket majd de a telefonnal készültek túl nagy méretűek és nem engedi feltölteni a fórum. Az eredeti rövid esőztetőt kicseréltem egy akril hosszabbra 2,5cm helyett 2cm furattávolsággal. A cső az akva hosszabb oldalára (60cm) van felrakva,onnan hullámoztatja a felszínt. Áramlás van bár a növények nem fekszenek és a halak sem menekülnek előle. A Nagynyomású CO2 szépen húzza a növényeket de sajna az algát az sem nyomja el eléggé. Világítás elég erős (3,75WPG) ezért mindössze 7 órát üzemel. Holnap ha nem zavarnék telefonon megkeresnélek egy eszmecserére. Üdv és szép estét:NL
|
2015. február 11., szerda 22:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ygman írta: Sziasztok! Remélem jó helyre írok a poblémámmal kapcsolatban. Kérdésem:van még olyan balfék akvarista rajtam kívül akinej egyszerre sikerült begyűjtenie ecset,barna és zöld pontalgát? Mi a frászt tehetek ellenük? Minden próbálkozás kudarcba fulladt,egyre jobban eluralkodnak. 54L, Sera 130 külső szűri,EasyCarbo naponta 2mL,Dr.Garden napi 0,8mL, vízcsere kezelt csapvízzel heti 50%. Segítséget kérnék,kinek milyen ötlete lenne. Köszönettel:NL Anélkül , hogy képet tennél fel , teljesen bizonyos , hogy a nagy áramlás okoz Nálad problémát. Irányítsd a vízfelszín felé és vedd le teljesen , hogy csak hömpölyögjön a víz a felszínen.
2015. február 11., szerda 21:03 |
|
|
ygman
|
Sziasztok! Remélem jó helyre írok a poblémámmal kapcsolatban. Kérdésem:van még olyan balfék akvarista rajtam kívül akinej egyszerre sikerült begyűjtenie ecset,barna és zöld pontalgát? Mi a frászt tehetek ellenük? Minden próbálkozás kudarcba fulladt,egyre jobban eluralkodnak. 54L, Sera 130 külső szűri,EasyCarbo naponta 2mL,Dr.Garden napi 0,8mL, vízcsere kezelt csapvízzel heti 50%. Segítséget kérnék,kinek milyen ötlete lenne. Köszönettel:NL
|
2015. február 11., szerda 19:53 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
Köszi. Jelenleg az össz- és a karbonátkeménység is 10-11
Előző 8-9-ről, utóbbi 6-7-ről ment fel erre a szintre egy-két hete.
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 14., szerda 20:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Kemény vízben szokott Így reagálni a növény
2015. január 14., szerda 20:40 |
|
|