|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 18:48
|
Édesvizi növények tápanyag hiányának, betegségeinek jelei.
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ez Ludwigai SP lenne?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. szeptember 13., vasárnap 20:42 |
|
|
Babar
|
papó írta: Babar írta: Szeretném megtudni mi lehet a baja ennek a szerencsétlen növénykének. Szívesen véget vetnék már a nálam eltöltött szenvedéseinek. Előre is köszönöm! Annyit tudok a dologról hogy a foszfát-nitrát arányom nem stimmel, tápozás módosítás volt, valamennyit simult a levelük és pirosodtak. De nem lett tuti Éri elég fény ? Más itt nem nagyon látszik .. 0,7-0,8 van...
|
2015. szeptember 13., vasárnap 20:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Babar írta: Szeretném megtudni mi lehet a baja ennek a szerencsétlen növénykének. Szívesen véget vetnék már a nálam eltöltött szenvedéseinek. Előre is köszönöm! Annyit tudok a dologról hogy a foszfát-nitrát arányom nem stimmel, tápozás módosítás volt, valamennyit simult a levelük és pirosodtak. De nem lett tuti Éri elég fény ? Más itt nem nagyon látszik ..
2015. szeptember 13., vasárnap 20:13 |
|
|
Babar
|
Szeretném megtudni mi lehet a baja ennek a szerencsétlen növénykének. Szívesen véget vetnék már a nálam eltöltött szenvedéseinek. Előre is köszönöm! Annyit tudok a dologról hogy a foszfát-nitrát arányom nem stimmel, tápozás módosítás volt, valamennyit simult a levelük és pirosodtak. De nem lett tuti
|
2015. szeptember 13., vasárnap 19:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
vricsinfo írta: papó írta: vricsinfo írta: Hetek óta küzdök a ludwiga arcuata-val, mert nem akart nőni. Tegnap berágtam rá és kidobtam. Az volt a furcsa hogy szinte egyáltalán nem növesztett gyökeret, szerintem ezért is stagnált. Az okát sajnos nem tudom. Jbl táptalaj van, amin a korábbi akváriumból felhasznált soil talaj van. A többi növénnyel nincs most gondod ? Volt mellette egy bacopa bonsai, aminek szintén nem volt gyökre azt kiszedtem, de a többit nem bántottam. Egyébként a bacopa is lassan nő. Az előző akváriumban szinte hetente vágtam, most nagyon stagnál.... Lehet hogy a LED fényspektruma nem tetszik neki, vissza kellene váltsak quad lámpára? megkeressük a megoldást .
2015. július 14., kedd 17:23 |
|
|
vricsinfo
|
papó írta: vricsinfo írta: Hetek óta küzdök a ludwiga arcuata-val, mert nem akart nőni. Tegnap berágtam rá és kidobtam. Az volt a furcsa hogy szinte egyáltalán nem növesztett gyökeret, szerintem ezért is stagnált. Az okát sajnos nem tudom. Jbl táptalaj van, amin a korábbi akváriumból felhasznált soil talaj van. A többi növénnyel nincs most gondod ? Volt mellette egy bacopa bonsai, aminek szintén nem volt gyökre azt kiszedtem, de a többit nem bántottam. Egyébként a bacopa is lassan nő. Az előző akváriumban szinte hetente vágtam, most nagyon stagnál.... Lehet hogy a LED fényspektruma nem tetszik neki, vissza kellene váltsak quad lámpára?
|
2015. július 14., kedd 13:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
vricsinfo írta: Hetek óta küzdök a ludwiga arcuata-val, mert nem akart nőni. Tegnap berágtam rá és kidobtam. Az volt a furcsa hogy szinte egyáltalán nem növesztett gyökeret, szerintem ezért is stagnált. Az okát sajnos nem tudom. Jbl táptalaj van, amin a korábbi akváriumból felhasznált soil talaj van. A többi növénnyel nincs most gondod ?
2015. július 14., kedd 7:43 |
|
|
vricsinfo
|
Hetek óta küzdök a ludwiga arcuata-val, mert nem akart nőni. Tegnap berágtam rá és kidobtam. Az volt a furcsa hogy szinte egyáltalán nem növesztett gyökeret, szerintem ezért is stagnált. Az okát sajnos nem tudom. Jbl táptalaj van, amin a korábbi akváriumból felhasznált soil talaj van.
|
2015. július 14., kedd 6:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Eclipse írta: Rendben , mar meg is tettem. Lilly-t mindig is szerettem volna (mar csak a kinezete miatt is). Beugrom majd kinezunk 1-et, ugy is Peter napja kozeleg, ezt kerem majd baratnomtol. Ha jössz a boltba többet tudok segíteni . Várom a találkozást ..
2015. június 28., vasárnap 21:01 |
|
|
Eclipse
Csatlakozott: 2015. június 27., szombat 19:08 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Hajduszoboszlo
|
Rendben , mar meg is tettem. Lilly-t mindig is szerettem volna (mar csak a kinezete miatt is). Beugrom majd kinezunk 1-et, ugy is Peter napja kozeleg, ezt kerem majd baratnomtol.
|
2015. június 28., vasárnap 20:52 |
|
|