|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 18:27
|
Édesvizi növények tápanyag hiányának, betegségeinek jelei.
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Babar írta: papó írta: Babar írta: papó írta: Babar írta: papó írta: Jó lenne tudni bővebbet az akváriumodról . A levelek úgy néznek ki mint ha nitrogén hiányod lenne , de ezt a jelenséget a a sok foszfát is okozhatja .. Foszfor túladagolása esetén relatív nitrogénhiány/ is / következhet be. Ellenben a többi növényeden nem látszik semmi . 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora Világítás: 2x24w az egyik növényes cső+ 2,1m led 18w/méter napi 6 órában Szűrés: tetra1200 vissza fogva siporax,mátrix, substrat pro töltéssel Talaj: Jbl aquabasis start táptalaj 4-5mm kavicsból pár centi ezen vagy két centi 1-2mm-es... Barna lávakő, fakő, és egy darab vasfa mint berendezés.... Heti vízcsere osmóval. " 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora " Akkor most jelenleg mit adagolsz ? Azt a sok tápot milyen megfontolásból tetted az akváriumba ? Most az 5mic 5mac 5carbo naponta... Miért a többet választottad a kevesebb helyett ? Persze majd látod .. Ezt a GA-ba mondták... Én meg úgy akartam mindenből legyen egy pici.... Ha ott mondták akkor az más . Sok sikert a módszerhez .. Minden esetre nézd meg a Planter összetételét és adagolását , mielőtt elhagyod ..és lecseréled
2015. szeptember 14., hétfő 18:28 |
|
|
Babar
|
papó írta: Babar írta: papó írta: Babar írta: papó írta: Jó lenne tudni bővebbet az akváriumodról . A levelek úgy néznek ki mint ha nitrogén hiányod lenne , de ezt a jelenséget a a sok foszfát is okozhatja .. Foszfor túladagolása esetén relatív nitrogénhiány/ is / következhet be. Ellenben a többi növényeden nem látszik semmi . 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora Világítás: 2x24w az egyik növényes cső+ 2,1m led 18w/méter napi 6 órában Szűrés: tetra1200 vissza fogva siporax,mátrix, substrat pro töltéssel Talaj: Jbl aquabasis start táptalaj 4-5mm kavicsból pár centi ezen vagy két centi 1-2mm-es... Barna lávakő, fakő, és egy darab vasfa mint berendezés.... Heti vízcsere osmóval. " 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora " Akkor most jelenleg mit adagolsz ? Azt a sok tápot milyen megfontolásból tetted az akváriumba ? Most az 5mic 5mac 5carbo naponta... Miért a többet választottad a kevesebb helyett ? Persze majd látod .. Ezt a GA-ba mondták... Én meg úgy akartam mindenből legyen egy pici....
|
2015. szeptember 14., hétfő 18:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Babar írta: papó írta: Babar írta: papó írta: Jó lenne tudni bővebbet az akváriumodról . A levelek úgy néznek ki mint ha nitrogén hiányod lenne , de ezt a jelenséget a a sok foszfát is okozhatja .. Foszfor túladagolása esetén relatív nitrogénhiány/ is / következhet be. Ellenben a többi növényeden nem látszik semmi . 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora Világítás: 2x24w az egyik növényes cső+ 2,1m led 18w/méter napi 6 órában Szűrés: tetra1200 vissza fogva siporax,mátrix, substrat pro töltéssel Talaj: Jbl aquabasis start táptalaj 4-5mm kavicsból pár centi ezen vagy két centi 1-2mm-es... Barna lávakő, fakő, és egy darab vasfa mint berendezés.... Heti vízcsere osmóval. " 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora " Akkor most jelenleg mit adagolsz ? Azt a sok tápot milyen megfontolásból tetted az akváriumba ? Most az 5mic 5mac 5carbo naponta... Miért a többet választottad a kevesebb helyett ? Persze majd látod ..
2015. szeptember 14., hétfő 18:19 |
|
|
Babar
|
papó írta: Babar írta: papó írta: Jó lenne tudni bővebbet az akváriumodról . A levelek úgy néznek ki mint ha nitrogén hiányod lenne , de ezt a jelenséget a a sok foszfát is okozhatja .. Foszfor túladagolása esetén relatív nitrogénhiány/ is / következhet be. Ellenben a többi növényeden nem látszik semmi . 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora Világítás: 2x24w az egyik növényes cső+ 2,1m led 18w/méter napi 6 órában Szűrés: tetra1200 vissza fogva siporax,mátrix, substrat pro töltéssel Talaj: Jbl aquabasis start táptalaj 4-5mm kavicsból pár centi ezen vagy két centi 1-2mm-es... Barna lávakő, fakő, és egy darab vasfa mint berendezés.... Heti vízcsere osmóval. " 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora " Akkor most jelenleg mit adagolsz ? Azt a sok tápot milyen megfontolásból tetted az akváriumba ? Most az 5mic 5mac 5carbo naponta...
|
2015. szeptember 14., hétfő 17:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Babar írta: papó írta: Jó lenne tudni bővebbet az akváriumodról . A levelek úgy néznek ki mint ha nitrogén hiányod lenne , de ezt a jelenséget a a sok foszfát is okozhatja .. Foszfor túladagolása esetén relatív nitrogénhiány/ is / következhet be. Ellenben a többi növényeden nem látszik semmi . 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora Világítás: 2x24w az egyik növényes cső+ 2,1m led 18w/méter napi 6 órában Szűrés: tetra1200 vissza fogva siporax,mátrix, substrat pro töltéssel Talaj: Jbl aquabasis start táptalaj 4-5mm kavicsból pár centi ezen vagy két centi 1-2mm-es... Barna lávakő, fakő, és egy darab vasfa mint berendezés.... Heti vízcsere osmóval. " 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora " Akkor most jelenleg mit adagolsz ? Azt a sok tápot milyen megfontolásból tetted az akváriumba ?
2015. szeptember 14., hétfő 17:43 |
|
|
Babar
|
Babar írta: papó írta: Jó lenne tudni bővebbet az akváriumodról . A levelek úgy néznek ki mint ha nitrogén hiányod lenne , de ezt a jelenséget a a sok foszfát is okozhatja .. Foszfor túladagolása esetén relatív nitrogénhiány/ is / következhet be. Ellenben a többi növényeden nem látszik semmi . 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora Világítás: 2x24w az egyik növényes cső+ 2,1m led 18w/méter napi 6 órában Szűrés: tetra1200 vissza fogva siporax,mátrix, substrat pro töltéssel Talaj: Jbl aquabasis start táptalaj 4-5mm kavicsból pár centi ezen vagy két centi 1-2mm-es... Barna lávakő, fakő, és egy darab vasfa mint berendezés.... Heti vízcsere osmóval. Ez szinte pont az ellenkező sarokban van, a ki folyó túloldalán nem olyan gyűrött, hátha segít rájönni a gubancra... Benne van az áramlásban...
|
2015. szeptember 14., hétfő 16:02 |
|
|
Babar
|
papó írta: Jó lenne tudni bővebbet az akváriumodról . A levelek úgy néznek ki mint ha nitrogén hiányod lenne , de ezt a jelenséget a a sok foszfát is okozhatja .. Foszfor túladagolása esetén relatív nitrogénhiány/ is / következhet be. Ellenben a többi növényeden nem látszik semmi . 4-5 nappal ez előttig ment napi 3 milli mic+mac+carbo plusz heti 15 easy life vas plusz 3 pumpa TF planter... Azt mondták sok a táp, így átáltam napi 5-5 milli mic-mac-carbora Világítás: 2x24w az egyik növényes cső+ 2,1m led 18w/méter napi 6 órában Szűrés: tetra1200 vissza fogva siporax,mátrix, substrat pro töltéssel Talaj: Jbl aquabasis start táptalaj 4-5mm kavicsból pár centi ezen vagy két centi 1-2mm-es... Barna lávakő, fakő, és egy darab vasfa mint berendezés.... Heti vízcsere osmóval.
|
2015. szeptember 14., hétfő 15:57 |
|
|
nebula
Csatlakozott: 2013. augusztus 29., csütörtök 9:42 Hozzászólások: 138
|
SlyChocolate írta: Ez Ludwigai SP lenne? szerintem ez nem SP. annak sokkal kerekebb, rövidebb a levele. bár most csak emers fotót tudok róla keríteni illetve: jobb oldalt hátul az SP.
|
2015. szeptember 14., hétfő 13:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Jó lenne tudni bővebbet az akváriumodról . A levelek úgy néznek ki mint ha nitrogén hiányod lenne , de ezt a jelenséget a a sok foszfát is okozhatja .. Foszfor túladagolása esetén relatív nitrogénhiány/ is / következhet be. Ellenben a többi növényeden nem látszik semmi .
2015. szeptember 13., vasárnap 22:00 |
|
|
Babar
|
SlyChocolate írta: Ez Ludwigai SP lenne? Hát a nevekben nem vagyok jó azt sajnos nem tudom...
|
2015. szeptember 13., vasárnap 20:46 |
|
|