Szerző |
Üzenet |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Milyen tápanyaghiány ill. többlet okozhatja ,hogy nálam a Staurogyne repens levelei folyamatosan sárgulnak ,majd eldobálja az összes levelét a növény? Sajnos még a Pogostemon helferi is hasonló tüneteket produkál ,csak ott a levelek szép lassan elmállanak. A tápozás a Papó-féle macro keverék és TPN.
|
2011. december 12., hétfő 21:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: papó írta: Ígérem meg lesz az anyag hamarosan. Félig már meg van írva Hogy állsz Papó az írással? Hát igen Fényképezni kellene .. csak ugye ahhoz beteg növények kellenének .
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2011. december 4., vasárnap 19:57 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Ígérem meg lesz az anyag hamarosan. Félig már meg van írva Hogy állsz Papó az írással?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. december 4., vasárnap 19:50 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
papó írta: Ígérem meg lesz az anyag hamarosan. Félig már meg van írva Papó már félszavakból is értenénk.
2011. szeptember 25., vasárnap 7:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ígérem meg lesz az anyag hamarosan. Félig már meg van írva
2011. szeptember 24., szombat 22:25 |
|
|
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
Mivel Atti kolléga rádöbbentett hogy hiánytünetek miatt is algásodhatunk ami méginkább a növények egészségébe kerül kérem az okosakat hogy ezt is vesézzük ki!
|
2011. szeptember 24., szombat 21:37 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Na . akkor ha lesz egy kis időm hozzáfogok.... Ha gondold megtehetnéd.? Minden infó jól jön a témában.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. szeptember 23., péntek 8:32 |
|
|
SlyChocolate
|
papó írta: SlyChocolate írta: Még egy ami most a szoba növényeim kapcsán jutott eszembe. Az évszakok! Van olyan növényem ami ősszel teljesen elszárad, de nedvesen kell tartanom a földjét mert tavasszal újra kizöldül. Az, hogy most épp tél van beleszólhat-e a trópusi akváriumi növények fejlődésébe?
Szia ! Nem befolyásolják az évszakok, mivel nagy részt trópusi növényeket gondozunk az aksiban. A természetben is inkább a víz ph -ja változó , gondolj pld a nagy esős évszakokra. Még egy gondolat erejéig visszatérve az évszakokra. Igaz, hogy az akva télen-nyáron a szobában áll. De nyáron sokkal több a természetes fény a szobában és akinek nincs klimája a víz hőfoka is magasabb. Szerintem ezt a növények is tudják, vagy nem?
|
2011. szeptember 23., péntek 8:30 |
|
|
SlyChocolate
|
Kész vagyok a másolással. Most már jöhetnek a friss hozzászólások, "hogy milyen béna vagyok". De így legalább más kolléga topicját nem fogom szétzúzni. Megtanultam a leckét.
|
2011. szeptember 23., péntek 7:04 |
|
|
SlyChocolate
|
Daníí írta: egedzs írta: Az akváriumi növények többsége nem víz alatti életre fejlődött ki, csak hosszabb ideig elviseli. Néhány szobanövénynek is szüksége van a természetes életkörülmények utánozására (téli pihentetés). Ez lehet-e oka, egy eddig szépen fejlődő növény hanyatlásának? Tapasztalt-e már valaki hasonlót?
Melyik növényről lenne szó?
|
2011. szeptember 23., péntek 7:02 |
|
|