Szerző |
Üzenet |
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 14., szerda 20:28 |
|
|
Sancho
Csatlakozott: 2015. január 9., péntek 8:35 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Gyömrő
|
A microsurum leveleinek foltokban történő barnulásának mi lehet az oka? Azt olvastam valahol, hogy állítólag igazábol nem tudni biztosan mi okozza. Amúgy a növény nincs rossz bőrben, de zavaró ez a pár levélen tapasztalható barnulás. (mintha elszáradt/megégett volna)
_________________ 54 liter, édesvíz |heti 1x50% vízcsere [25% ioncserélt - 25% csapvíz] | Eheim 2213 | 15 w T8 | GA micro-macro; Easy Carbo | nincs CO2 | Microsorum pteropus, Cryptocoryne Beckettii, Aegagropila linnaei (gömbmoha) + 6 panda páncélos, 2 guppy, 1 anci, 2 oto
|
2015. január 14., szerda 7:42 |
|
|
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
papó írta: 10ml/100 liter vízcserétől vízcseréig és természetesen ha van kedved akkor felosztható napi adagolásra Még max 1-2 hétre elég a ga és akkor jöhet a drg.
|
2015. január 4., vasárnap 15:58 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
10ml/100 liter vízcserétől vízcseréig és természetesen ha van kedved akkor felosztható napi adagolásra
2015. január 4., vasárnap 10:12 |
|
|
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Az Anubias rizómája feltehetően sérült volt.A Pogostemonnnak mehetne egy pici vas plusz. a tesztek szerint még elvileg igy is magas a vas szint A magas mit jelent ? Milyen vasat adagolsz ? Mert nem minden kelát könnyen felvehető a növényeknek .. Áhhá . Hát én csak ga-tápot tolok. Akkor kéne valami külön vas? Múltkor rendeltem tőletek 3 flakon drg-t arra akarok majd átállni csak had fogyjon el a ga. Olyan jellegű kérdésem is lenne , az átállást azt hogyan kéne megoldani? 0,2mg/l-t mértem utoljára. Pedig kevesebbet adagolok az ajánlottnál a gabol Egy nagy vízcere és utána az előírt mennyiség 100 ml / 100 literre vízcserétől -vízcseréig. Nem biztos , hogy kell külön vas , ha elkezded adagolni a gardent egy hét alatt kiderül .. 10ml/100l ? És akkor ez heti adagolás ? Akkor nettó 200ra 20ml/hét? Feloszthaó napi rá? Vagy jobb egybe ?
|
2015. január 4., vasárnap 9:53 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
10 ml / 100 l ?
|
2015. január 4., vasárnap 8:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Az Anubias rizómája feltehetően sérült volt.A Pogostemonnnak mehetne egy pici vas plusz. a tesztek szerint még elvileg igy is magas a vas szint A magas mit jelent ? Milyen vasat adagolsz ? Mert nem minden kelát könnyen felvehető a növényeknek .. Áhhá . Hát én csak ga-tápot tolok. Akkor kéne valami külön vas? Múltkor rendeltem tőletek 3 flakon drg-t arra akarok majd átállni csak had fogyjon el a ga. Olyan jellegű kérdésem is lenne , az átállást azt hogyan kéne megoldani? 0,2mg/l-t mértem utoljára. Pedig kevesebbet adagolok az ajánlottnál a gabol Egy nagy vízcere és utána az előírt mennyiség 100 ml / 100 literre vízcserétől -vízcseréig. Nem biztos , hogy kell külön vas , ha elkezded adagolni a gardent egy hét alatt kiderül ..
2015. január 3., szombat 19:07 |
|
|
Johnifiú
|
papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Az Anubias rizómája feltehetően sérült volt.A Pogostemonnnak mehetne egy pici vas plusz. a tesztek szerint még elvileg igy is magas a vas szint A magas mit jelent ? Milyen vasat adagolsz ? Mert nem minden kelát könnyen felvehető a növényeknek .. Áhhá . Hát én csak ga-tápot tolok. Akkor kéne valami külön vas? Múltkor rendeltem tőletek 3 flakon drg-t arra akarok majd átállni csak had fogyjon el a ga. Olyan jellegű kérdésem is lenne , az átállást azt hogyan kéne megoldani? 0,2mg/l-t mértem utoljára. Pedig kevesebbet adagolok az ajánlottnál a gabol
|
2015. január 3., szombat 18:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: papó írta: Az Anubias rizómája feltehetően sérült volt.A Pogostemonnnak mehetne egy pici vas plusz. a tesztek szerint még elvileg igy is magas a vas szint A magas mit jelent ? Milyen vasat adagolsz ? Mert nem minden kelát könnyen felvehető a növényeknek ..
2015. január 3., szombat 17:21 |
|
|
Johnifiú
|
papó írta: Az Anubias rizómája feltehetően sérült volt.A Pogostemonnnak mehetne egy pici vas plusz. a tesztek szerint még elvileg igy is magas a vas szint
|
2015. január 3., szombat 16:57 |
|
|