Szerző |
Üzenet |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
papó írta: JANNUS333 írta: papó írta: JANNUS333 írta: Viccet félref téve...Papó te teljes gázon indítod az akvákat? Értem itt hogy max fény 8 órában...planter+macro co minden megy??? Tudom hogy minden aki más..de pl egy erős növényesítéssel indított hollandnál... Igen a többit is teljes gázzal indítottam . A trópusokon amúgy sem jellemző , hogy 4-vagy 6 óra időtartamig van világos .... Értem....azt hittem hogy a pilácsal érdemes sporólni...míg gyökérre gyúrnak a növények... Ha nincs energia , honnan lenne gyökér ? Na ezt a legendát is elfelejthetjük...teljesen logikus amit mondsz...
|
2016. június 9., csütörtök 21:33 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
JANNUS333 írta: papó írta: JANNUS333 írta: Viccet félref téve...Papó te teljes gázon indítod az akvákat? Értem itt hogy max fény 8 órában...planter+macro co minden megy??? Tudom hogy minden aki más..de pl egy erős növényesítéssel indított hollandnál... Igen a többit is teljes gázzal indítottam . A trópusokon amúgy sem jellemző , hogy 4-vagy 6 óra időtartamig van világos .... Értem....azt hittem hogy a pilácsal érdemes sporólni...míg gyökérre gyúrnak a növények... Ha nincs energia , honnan lenne gyökér ?
2016. június 9., csütörtök 21:30 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
papó írta: JANNUS333 írta: Viccet félref téve...Papó te teljes gázon indítod az akvákat? Értem itt hogy max fény 8 órában...planter+macro co minden megy??? Tudom hogy minden aki más..de pl egy erős növényesítéssel indított hollandnál... Igen a többit is teljes gázzal indítottam . A trópusokon amúgy sem jellemző , hogy 4-vagy 6 óra időtartamig van világos .... Értem....azt hittem hogy a pilácsal érdemes sporólni...míg gyökérre gyúrnak a növények...
|
2016. június 9., csütörtök 21:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
JANNUS333 írta: Viccet félref téve...Papó te teljes gázon indítod az akvákat? Értem itt hogy max fény 8 órában...planter+macro co minden megy??? Tudom hogy minden aki más..de pl egy erős növényesítéssel indított hollandnál... Igen a többit is teljes gázzal indítottam . A trópusokon amúgy sem jellemző , hogy 4-vagy 6 óra időtartamig van világos ....
2016. június 9., csütörtök 21:06 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Viccet félref téve...Papó te teljes gázon indítod az akvákat? Értem itt hogy max fény 8 órában...planter+macro co minden megy??? Tudom hogy minden aki más..de pl egy erős növényesítéssel indított hollandnál...
|
2016. június 9., csütörtök 20:43 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Tanulság:??: Akváriumot 4 nap sötétséggel kezdjünk???
|
2016. június 9., csütörtök 20:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A holland újraindításánál a Golossostigma ültetésénél volt pár tő ami nem volt 100 % állapotban . Gondoltam várok pár napot a szelektálással és majd látom kell -e piszkálnom , vagy helyre rázódik és nem kell hozzányúlni . 2-3 nap után már látszott néhány tövön hogy megindult rajta a Rhizodonium . Ahogy a nagy könyvben meg van írva a 200 literes akváriumot olyan 10 nap alatt teljesen ellepte a hajalga . Nem is barna , hanem szinte fekete lett minden növény a "lepedéktől " . Nem volt más választás .. . teljes sötétítés 4 napig . Négy nap után csodásan kitisztulva az akvárium .. vízcsere és jöhettek az unalmas / / hétköznapok ..
2016. június 9., csütörtök 20:26 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Elég régi téma..de gondoltam a felszinre hozhatnánk...eltelt 4 év ....új tapasztalatok, praktikák is bizonyára lettek már...ha van ne tartsátok magatokban, összegezzünk kicsit...ki hogy csinálja azóta. Esetleg kitérhetnénk a kezdeti algaproblémákra is...sok induló aki szenved tőle...valaki meg lazábol algamentesen indúl...szedjük össze ezt is...fény_tápozás-co induló akinál...(már ha van kedvetek v.mi szájbarágós szamárvezetőt írni kezdőknek és persze haladóknak)...
|
2016. június 8., szerda 11:28 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
|
2012. október 30., kedd 9:29 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Azt kifelejtettem, hogy a víz feltöltésével nem szoktam túl sokat szórakozni, papír, meg mittudoménmi. Addig engedem vízzel egy levegőcsövön keresztül, amíg az aljzat fölött kb. 2 centivel nem ér a víz. Onnantól kezdve fogom a locsolómat (nagyon terpesztve szór) és belezuttyintom a vizet. A hétköznapi vízcseréknél is így csinálom, mert nem lesz vizes a kezem, és 10l víz, kb. 4-5mp alatt kerül be az akváriumba a sok-sok perc helyett. Locsolókanna, jó és biztonságos rózsával gyors, egyszerű, tiszta.
|
2012. október 30., kedd 8:59 |
|
|