Szerző |
Üzenet |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Az utolsó napokban az egekben van a szint.Ha a vízcsere elmaradása után még tápoznék, az már káros lenne,elszállna a tápanyagszint. Többet tápozok,mint amit felvesznek.
2013. március 17., vasárnap 11:35 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
tibicuk írta: Pl. mikor a vízcsere elmarad valami ok miatt,nem tápozom tovább addig,amíg meg nem történik. 1-2 nap,esetleg 3.Utána mindenképp cserélni kell. Miért nem tápozol ha vízcsere elmarad? Ha a növények felveszik a tápot akkor nincs belőle semmi nem?
_________________ K.Tamás
|
2013. március 17., vasárnap 10:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: Lehet rosszul fogalmaztam. A lényeg az lenne, hogy "az egyidejű tápozáskor hathatnak-e egymásra negatívan a tápok"? Tehát mint a gyógyszerek esetében amíg az egyik fel nem szívódik addig a másikat bevenni tilos! Kb ilyenre gondolnék... Egy pár milit önts egybe és ha nem csapódik ki semmi akkor a kérdést meg is válaszoltad. Vannak olyan tápok melyek nem keverhetők macróval. De Te most nem ilyet használsz
2013. március 15., péntek 11:44 |
|
|
tibicuk
|
Továbbra is azt mondom,felesleges aprózni. Szerintem az összetevők egymáshoz viszonyított aránya sokkal fontosabb.
2013. március 15., péntek 10:20 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Lehet rosszul fogalmaztam. A lényeg az lenne, hogy "az egyidejű tápozáskor hathatnak-e egymásra negatívan a tápok"? Tehát mint a gyógyszerek esetében amíg az egyik fel nem szívódik addig a másikat bevenni tilos! Kb ilyenre gondolnék...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. március 15., péntek 9:59 |
|
|
tibicuk
|
Én reggel indulás előtt,(7óra) öntöm a tápokat, Szerintem minél előbb be kell önteni,elsődlegesen.Egyszerre,mikro,makro. Nem látom értelmét elaprózni. Persze előfordul,hogy elfelejtem és csak mikor hazaérek,akkor tápozom. A Carbot pedig világítás felkapcs előtt.Ez sem mindig sikerül. A kérdésre válaszolva szerintem annyira nincs nagy jelentősége,hogy ebből probléma legyen egy jó kondiban tartott akiban . A lényeg,hogy az nap bekerüljön a táp,ha lehet minél előbb.
Pl. mikor a vízcsere elmarad valami ok miatt,nem tápozom tovább addig,amíg meg nem történik. 1-2 nap,esetleg 3.Utána mindenképp cserélni kell.
Többek között ezét is vagyok még itt,ebből is tanulhat valaki valamit.
2013. március 15., péntek 9:54 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molnár Béla írta: SlyChocolate írta: Molnár Béla írta: semmit nem számit szerintem mondjuk én kétrészre osztom a tápozást, reggel mikor co2 indul.és este lámpa oltás előtt egy órával de miért azért mert én sokat adagolok,micro 8ml mackro 16ml.de 300l,be. A ketté osztást, hogy érted? A fenti mennyiség mind microból mind macroból fele-fele vagy reggel az egyik este a másik? igen jól értelmezed. Már mint mit? A tápok menyiségét felezed és adagolsz mind a kettőből (microt/macrot) reggel is este is? Vagy reggel mondjuk csak a microt este csak a macrot?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. március 15., péntek 7:21 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szerintem sincs jelentősége. Én korán reggel egyszerre tolom a tápokat jóval Co2 kapcsolás előtt. Semmi problémát nem vettem észre ezzel kapcsolatban évek óta!
_________________ Pé.Zoli
|
2013. március 14., csütörtök 18:37 |
|
|
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
SlyChocolate írta: Molnár Béla írta: SlyChocolate írta: Szerintetek mennyire fontos az, hogy egyrészt mikor és mely tápok kerülnek az akvába? Gondolok arra, hogy a CO2 beoldással egy időben menjen a micro/macro. Vagy elég akár utána vagy akár jóval előtte reggel is adagolni? Másrészt. Szerintetek számít-e az, hogy egyszerre, egy időben öntjük a tápokat a vízbe vagy kellene-e köztük időt hagyni? semmit nem számit szerintem mondjuk én kétrészre osztom a tápozást, reggel mikor co2 indul.és este lámpa oltás előtt egy órával de miért azért mert én sokat adagolok,micro 8ml mackro 16ml.de 300l,be. A ketté osztást, hogy érted? A fenti mennyiség mind microból mind macroból fele-fele vagy reggel az egyik este a másik? igen jól értelmezed.
|
2013. március 14., csütörtök 18:18 |
|
|
SlyChocolate
|
Molnár Béla írta: SlyChocolate írta: Szerintetek mennyire fontos az, hogy egyrészt mikor és mely tápok kerülnek az akvába? Gondolok arra, hogy a CO2 beoldással egy időben menjen a micro/macro. Vagy elég akár utána vagy akár jóval előtte reggel is adagolni? Másrészt. Szerintetek számít-e az, hogy egyszerre, egy időben öntjük a tápokat a vízbe vagy kellene-e köztük időt hagyni? semmit nem számit szerintem mondjuk én kétrészre osztom a tápozást, reggel mikor co2 indul.és este lámpa oltás előtt egy órával de miért azért mert én sokat adagolok,micro 8ml mackro 16ml.de 300l,be. A ketté osztást, hogy érted? A fenti mennyiség mind microból mind macroból fele-fele vagy reggel az egyik este a másik?
|
2013. március 14., csütörtök 18:06 |
|
|