|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 15:29
|
Szerző |
Üzenet |
laszkan
Csatlakozott: 2011. november 10., csütörtök 10:36 Hozzászólások: 25
|
Nos, akkor ez lesz. Köszönöm a segítséget. Lehet kicsit szétoffoltuk a témát, ha igen, akkor mozgassátok át a megfelelő helyre. Hamarosan jövök a fejleményekkel.
_________________További képek/akváriumok: www.picasaweb.com/laszkan
|
2011. november 16., szerda 14:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
laszkan írta: papó írta: Ha problémád lenne a későbbiekben akkor szólj és keresünk megoldást. A megfelelő homok az alap Ó köszönöm. Sikerült találnom a szomszédban egy medencés boltot, de sajnos csak apró 0,4-0,8-as szűrőhomokuk van. Olvastam valahol, hogy bauházban is lehet kapni 0,8-1,2-es méretben. Azt barátságosabbnak tartom. Remélem kapok is, mert webes rendelés nem túl gazdaságos.... a szállítás drágább, mint a termék Mindenesetre a héten szeretném ezt letudni. A történet úgy fog kinézni, hogy a jelenlegi talaj tetejét eltávolítom, és annak a helyére megy a homok. Alatta lévő rétegben már jól beállt talaj van. Szerintetek kell bele bármi gyökértáp vagy ilyesmi? Úgy gondolom e nélkül is gyorsan be kell szoknia az új rétegnek. "ajnos csak apró 0,4-0,8-as szűrőhomokuk van" A legjobb !!!
2011. november 16., szerda 14:24 |
|
|
laszkan
|
papó írta: Ha problémád lenne a későbbiekben akkor szólj és keresünk megoldást. A megfelelő homok az alap Ó köszönöm. Sikerült találnom a szomszédban egy medencés boltot, de sajnos csak apró 0,4-0,8-as szűrőhomokuk van. Olvastam valahol, hogy bauházban is lehet kapni 0,8-1,2-es méretben. Azt barátságosabbnak tartom. Remélem kapok is, mert webes rendelés nem túl gazdaságos.... a szállítás drágább, mint a termék Mindenesetre a héten szeretném ezt letudni. A történet úgy fog kinézni, hogy a jelenlegi talaj tetejét eltávolítom, és annak a helyére megy a homok. Alatta lévő rétegben már jól beállt talaj van. Szerintetek kell bele bármi gyökértáp vagy ilyesmi? Úgy gondolom e nélkül is gyorsan be kell szoknia az új rétegnek.
|
2011. november 16., szerda 11:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
atti76 írta: laszkan írta: Köszönöm az infot, így már sokkal egyszerűbb lesz megtalálni a megfelelő homokot. Ha ezzel sem sikerül megnevelnem az UG gyepet, újra jelentkezem. Ha igen, akkor is Ez csak az egyik követelmény az UG-val szemben. A többit Gábor tudja Ha problémád lenne a későbbiekben akkor szólj és keresünk megoldást. A megfelelő homok az alap
2011. november 12., szombat 20:08 |
|
|
laszkan
|
atti76 írta: Ez csak az egyik követelmény az UG-val szemben. A többit Gábor tudja Gábor, meglepnél a követelménylistával?
|
2011. november 11., péntek 14:09 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
laszkan írta: Köszönöm az infot, így már sokkal egyszerűbb lesz megtalálni a megfelelő homokot. Ha ezzel sem sikerül megnevelnem az UG gyepet, újra jelentkezem. Ha igen, akkor is Ez csak az egyik követelmény az UG-val szemben. A többit Gábor tudja
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2011. november 11., péntek 12:17 |
|
|
laszkan
|
papó írta: Üdv a fórumon. Kvarc homok is megfelel , de igazán a homokszűrőkbe használatos szűrőhomok a legmegfelelőbb , hiszen nem tömörül össze , mindig laza marad akár az agyag talajok , ellenben a kis gyökerű növények nagyszerűen meg tudnak kapaszkodni. Köszönöm az infot, így már sokkal egyszerűbb lesz megtalálni a megfelelő homokot. Ha ezzel sem sikerül megnevelnem az UG gyepet, újra jelentkezem. Ha igen, akkor is
|
2011. november 11., péntek 11:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
laszkan írta: Sziasztok, egy kis segítséget kérnék UG fronton. 2 hónapja indítottam egy aksit, amiben korábban amazonia volt (rossz választás). Nem szedtem ki, gondoltam jó lesz az oda. Nem lett. Több helyen is olvastam itt a fórumon, hogy valami szűrőhomokot használtok talajnak. Tudna nekem valaki bővebben írni erről? Beszerzési forrás, mit keressek pontosan, ilyenekre gondolok. Köszi előre is Nem mellesleg Hugo, gyönyörű a gyeped. Ha sikerülne nekem is összehozni ezt, akkor nagyon boldog lennék. Üdv a fórumon. Kvarc homok is megfelel , de igazán a homokszűrőkbe használatos szűrőhomok a legmegfelelőbb , hiszen nem tömörül össze , mindig laza marad akár az agyag talajok , ellenben a kis gyökerű növények nagyszerűen meg tudnak kapaszkodni.
2011. november 10., csütörtök 20:39 |
|
|
Daníí
|
laszkan írta: Hálásan köszönöm az infot és a linket. Egyébként üdv, a fórumon Szívesen látnám az akváriumodról a naplót, és akkor esetleg tudunk segíteni mi miatt nem nő annyira az UG
|
2011. november 10., csütörtök 15:38 |
|
|
laszkan
|
Hálásan köszönöm az infot és a linket.
|
2011. november 10., csütörtök 14:54 |
|