Szerző |
Üzenet |
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Bátorkodom feltenni a mi Staurogyne bokrunkat.... Őszinte kritikákat kérünk.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
_________________Üdv. Bevi
|
2011. szeptember 29., csütörtök 8:50 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
papó írta: Köszi Atti ! Mondjuk én szoktam tablettázgatni Amit észrevettem , hogy a Carbót nem nagyon bírja. Ha közvetlen kapja a carbót -teszem fel ecsetalga miatt - akkor az lyukasodáshoz vezet. Igen, így van. Ezért nem is nagyon carbozok már egy jó pár hónapja (+ mert lusta is vagyok). A stau.-n érdemesebb inkább levágni a -durvábban- algás leveleket, úgyis hoz helyettük újabb-szebb levélkéket.
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2011. augusztus 30., kedd 21:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Köszi Atti ! Mondjuk én szoktam tablettázgatni Amit észrevettem , hogy a Carbót nem nagyon bírja. Ha közvetlen kapja a carbót -teszem fel ecsetalga miatt - akkor az lyukasodáshoz vezet.
2011. augusztus 30., kedd 20:14 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Köszi Attila a kommentet, ez biza nagyon igényli a tápozást, én is itt szúrtam el anno, de hát miből tanuljon az ember?
2011. augusztus 30., kedd 20:06 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Akkor lehet nálam a gyökerük elérte a táptalajt? Mert az akvám indítását követő pár hétben én is küzdtem hasonló problémákkal. De az utóbbi időben nem látok a satukon lyukas levelet.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. augusztus 30., kedd 19:55 |
|
|
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Egy észrevétel a Stau-hoz. Amikor nálam Zoli fenti fotóján az alsóbb leveleken látható (kezdődő) kisebb lyukasodást észleltem (ezeket levágtam), tettem le a tövükbe vagy Sera Floreplust vagy JBL tápgolyót, és kb. két hét múlva rá se lehetett ismerni. Tapasztalatom szerint tehát időnként (kb. 2-3 havonta) igényli a gyökértápozást is, miután a táptalaj kimerül. Jelzem, hogy kezdetben alatta a Gábortól kapott ADA táptalaj volt, illetve a növények is anno a saját akijából kerültek ki (Azóta már pár akit díszítenek a "klónok")
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit.
|
2011. augusztus 30., kedd 19:36 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Jaj de jó tudni ezt is, köszi Papó!
2011. június 8., szerda 20:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Tehát .. A Tropica cégnek valószínüleg több beszállító termelheti a Staut. Van amikor 5-7 cm es növények érkeznek hajlékonyabb szárral és van mikor 2-5 cm-es növények jönnek sprődebb törékenyebb formában. Neked Sly az előbbi , Zolinak pedig az utóbbiból van űltetve. A sprődebb nehezebben aklimatizálódik , de utána elég szívós a hajlékonyabb pedig nagyon hamar elfogadja a víz alatti formát , viszont a felkopaszodásra hajlamosabb.
2011. június 8., szerda 20:36 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Fenébe .. írtam egy csomót és valamiért eltünt No majd újra ... Mi volt az?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. június 8., szerda 20:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Fenébe .. írtam egy csomót és valamiért eltünt No majd újra ...
2011. június 8., szerda 19:27 |
|
|